Jump to content

Kartuş Yok,kağıt Yok, Toner Yok


çankırılı

Recommended Posts

Japonya'da geliştirilen ve bir teknoloji fuarında sergilenen "PrePeat" adlı yazıcı görenleri şok eden teknolojisiyle büyülüyor.

Yazıcılar hakkında bütün bildiklerinizi unutun! PrePeat adlı yazıcı toner veya mürekkep kartuşu kullanmıyor. Hatta kağıt bile kullanmıyor! Peki, nasıl çalışıyor?

PrePeat, kağıt yerine özel olarak üretilmiş ince plastikler kullanıyor. Dokümanlar bu plastikler üzerine farklı sıcaklıklar uygulanarak yazdırılıyor. Böylece hem yazdırma işlemi çok hızlı bir şekilde yapılıyor hem de müthiş bir tasarruf sağlanmış olunuyor. Tabi toner veya kartuş kullanılmadığı için çevre de kirletilmemiş oluyor.

prepeat1.jpg

PrePeat'in plastik kağıtları üzerleri dolu olsa bile hiçbir ara işleme gerek kalmadan tekrar yazdırılabiliyor. Yazdırma işleminden önce plastik kağıtların üzerindeki eski yazıları otomatik olan silen PrePeat bütün alkışları hak ediyor.

Tanıtımı gerçekleştiren Yoshitaka Sugano, PrePeat'ın satış fiyatının yaklaşık 5500 dolar olacağını açıkladı. Tekrar yazdırılabilir plastik kağıtlar ise tanesi 3,3 dolar fiyatla satılacak. Bir plastik kağıtla 1000 kez çıkış alınabileceğini belirten Yoshitaka Sugano, plastik kağıtların 1000'lik paketler halinde satmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

yazici_anasayfa.jpg

Toner, kartuş ve kağıt masraflarını sıfıra indiren PrePeat'in bakım ve tamir gibi sorunlarının da olmayacağını düşünürsek özellikle orta ölçekli firmalar için müthiş bir tasarruf kaynağı olacağını söyleyebiliriz.

Kağıt kullanmayan, toner veya kartuş istemeyen PrePeat'in yaygınlaşması ile birlikte çevre koruması için de dev bir adım atılmış olacak. Sağlanacak kağıt tasarrufunun yanı sıra çevreyi kirleten tonerler ve kartuşlar da tarihe karışmış olacak.

Link to comment
Share on other sites

Herşey tamam çok güzel ama tanesi 3.3 dolar olan plastik kağıtları 1000'lik paketler halinde satmaları saçma.Çünkü 1 plastik kağıt üzerine 1000 kez yazılabiliyor.1000x1000=1000000 çıktı demek.1 milyon çıktı da ancak büyük holdingler için olur.Demekki biz bu ürünü evimizde görmek için 10 yıl falan bekleriz.Gerçi cihazın fiyatı da dikkate değer yani.

Link to comment
Share on other sites

Pahalı Mahalı birçok şey ilk çıktığında pahalı olur yakında bunlar seri üretime geçip farklı ülkelerde de üretime başlanınca kendisinin fiyatı illahaki düşecektir bence haberde denildiği gibi dev bir adım . Diğer yönden düşünecek olursak 1kere aldığımız malzemeyi birdaha da almıyacağız bence şimdi değil ama ileride ucuzladığında herkesin çok işine gelecektir helal olsun ne diyeyim güzel yapmışlar adamlar hemde çevre dostu olması çok iyi olmuş ileride yaygınlaşması herkesin işine gelecektir eminim saygılarımla .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...