Jump to content

0x0000007b


maniachh

Recommended Posts

Format atarkenmi bu hatayı alıyorsun yada formattan sonramı bu hata ile karşılaşıyorsun.Bildirebilirmisin.

Format atarken böyle bir hata alıyorsan elindeki kurma cd in bozuk yada sata sürücü ekli olmadığından dolayı bu tür hata ile karşılaşırısın.0x0000007b Hatası genelde xp cd sine sata sürücü entegre edilmemiş yada eksik ekleme yapılmış olması itibarı ile ön yüklemede bu hata ile karşılaşman büyük ihtimalde görünüyor.Elindeki xp cd yi değiştir ve sata ekli sağlam bi cd ile format at.Format sonrası bu hata mesajı ile karşılaşıyorsan HDD nin diğer partında virüs var ve sisteminin açılışını etkilemesi olabilir.Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

xp cd ile alakası yok vistadada windows7 de bu hata var bende kurulumda yada kurulduktan sonra yok sadece şu 3 programda alıyorum bu hatayı...vlite nlite RT 7 Lite ve bu benzeri programlarda alıyorum.. bir türlü bulmadım sorunu ve halen araştırıyorum. bi türlü bulamadım daha önceleri nlitede hiç bir sorun yaşamıyodum şimdi bu hatayı sıkça almaya başladım hangi işletim sistemini denedimse bu programlar hatalı WinIntegrator bu gibi programlar olmuyor bazen çalısıyo kapatıp açtıgımda ise aynı belki bir fikir yürütürsünüz die paylaşmak istedim..

82581696.jpg

Link to comment
Share on other sites

DELL Laptop kullanan bir arkadaşımın bilgisayarına Windows XP kuramaya çalıştığımda, STOP 0x0000007B ile başlayan mavi ekran hatası alıyordum. Biraz araştırma yaptığımda aşağıdaki çözümü buldum.

1.Bilgisayar açılırken F2'ye basıp BIOS'a girin

2.BIOS menülerinde "SATA Operation" kısmını bulun

3."RAID Auto/AHCI" seçeneğini "RAID Auto/ATA" olarak değiştirin.

ALINTIDIR:

Bilgisayarınızı başlattığınızda, aşağıdaki hata iletilerinden birini alabilirsiniz:

Kod:

DUR: 0x0000007B (parametre1, parametre2, parametre3, parametre4)

INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Kod:

Kur devam etmesini engelleyen bir önemli hatayla karşılaştı.

Yardım için ürün destek temsilcinize başvurun. Aşağıdaki durum bilgisi, sorunu tanılamalarına yardımcı olacaktır.

(0x4, 0x1, 0, 0)

Kur devam edemiyor. Bilgisayarınızı kapatın veya yeniden başlatın.

Windows XP Kur sırasında, Kur programı yükleme işlemi sırasında yeniden başlatıldığında da "Dur 0x0000007B" hata iletisini alabilirsiniz. Kur programı çalıştığı sırada bir Dur hatası alıyorsanız, ikinci hata iletisini alırsınız. Bu sorunu gidermek için, aşağıdaki dört bölümü okuyup sorunlardan herhangi birinin sizin için geçerli olup olmadığını belirleyin. Sorunlardan hiçbiri sizin için geçerli değilse, makalenin sonunda yer alan genel sorun giderme adımlarını kullanın.

Önyükleme Kesimi Virüsleri :

Bilgisayarınıza bir önyükleme kesimi virüsü bulaşmışsa, bir "Dur 0x0000007B" hata iletisi alabilirsiniz. Bilgisayarınızı virüslere karşı denetleyin. Bir virüs bulursanız, disketleri de tekrar kullanmadan öçce bunlara virüs bulaşıp bulaşmadığını denetleyin.

Microsoft, bilgisayar virüslerini algılayan veya temizleyen yazılım sağlamamaktadır. Bilgisayarınıza virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız veya bunu doğrulayabiliyorsanız, güncel virüsten koruma yazılımlarından birini edinin. Virüsten koruma yazılımı üreticilerinin bir listesi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

49500 ( ) Virüsten Koruma Yazılımı Satıcılarının Listesi

Not : Çeşitli virüsleri algılamak ve silmek için birden çok virüs algılama yazılımı kullanmanız gerekebilir.

Önemli : Bilgisayarınıza virüs bulaşmışsa, bilgisayarınız başka saldırı türlerine karşı da savunmasız olabilir. Internet'e açık sunuculara virüs bulaşmışsa, CERT () Web sitesinde yayımlanan yönergeleri izleyerek sunucuları yeniden yapılandırmanız önerilir. Internet'e açık sunucular, bir güvenlik duvarı veya başka türlü bir koruması olmayan sunuculardır. Virüs bulaşan bilgisayarlara yakınlıkları nedeniyle risk altında bulunan diğer bilgisayarları da tekrar kullanmaya başlamadan önce yeniden yapılandırmak iyi bir fikirdir.

Windows XP tabanlı bilgisayarınıza bir virüs bulaşmışsa ve virüs algılama programı virüsü temizleyip sistemi onaramıyorsa, sabit diskinizi yeniden bölümlendirmeniz, biçimlendirmeniz ve Windows XP'yi yeniden yüklemeniz gerekir. Windows XP'de bir sabit diski bölümleme ve biçimlendirme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

313348 ( ) Windows XP'de bir sabit disk nasıl bölümlenir ve biçimlendirilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Windows XP'de önyükleme kesimini virüslerden koruma hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

122221 ( ) Windows'ta önyükleme kesimi virüslerden nasıl korunur (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Aygıt Sürücüsü Sorunları :

Aşağıdaki senaryolarda, bir "Dur 0x0000007B" hata iletisi alabilirsiniz:

* Bilgisayarın önyükleme denetleyicisinin gereksinim duyduğu bir aygıt sürücüsü, başlatma işlemi sırasında başlatılacak biçimde yapılandırılmamış olabilir.

* Bilgisayarın önyükleme denetleyicisinin gereksinim duyduğu bir aygıt sürücüsü bozuk olabilir.

* Windows XP kayıt defterindeki bilgiler (aygıt sürücülerinin başlatma sırasında nasıl yüklendiği ile ilgili bilgiler) bozuk olabilir.

Windows XP, bilgisayarınızı başlatmak için kullanılan sabit disk denetleyicisiyle iletişim kurmak için bir miniport sürücü gerektirir. Windows XP denetleyiciniz için bir aygıt sürücüsü sağlayamıyorsa ya da bozuk veya uyumsuz bir sürücü kullanıyorsa, bu sürücünün denetleyicinizle ve Windows XP ile uyumlu olan geçerli bir kopyasını kullanmalısınız.

Kaynak: Bydigi Forum

Windows XP yüklemesinin ilk aşaması sırasında, Kur ekranın altında aşağıdaki iletiyi görüntüler:

Kod:

Üçüncü taraf SCSI veya RAID sürücüsü yüklemeniz gerekiyorsa F6 tuşuna basın.

F6 tuşuna basın ve yönergeleri izleyerek Özgün Donanım Üreticinizden (OEM) edindiğiniz bir yığın depolama aygıt sürücüsü yükleyin. Desteklenen bir OEM aygıt sürücüsünü F6 tuşunu kullanarak yükleme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base’deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

314859 ( ) Windows XP Kur sırasında F6 tuşuyla kısıtlı OEM sürücü desteği sağlanıyor (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Sabit diskinizin Windows XP ile uyumlu olup olmadığını belirlemek ve Windows XP CD-ROM'unda bulunan veya karşıdan yüklenebilen sürücüler hakkında bilgi edinmek için, en son Windows XP Donanım Uyumluluk Listesi'ne (HCL) bakın. En son Windows XP HCL hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

Kaynak: Bydigi Forum

314062 ( ) En son Windows XP donanım uyumluluk listesi (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Sabit disk denetleyiciniz HCL'de listelenmiyorsa, bilgisayarınızın, sistem kartınızın veya sabit disk denetleyicinizin üreticisine başvurup kullanılabilir bir sürücü bulunup bulunmadığını öğrenin. Microsoft, HCL'de bulunmayan bir donanım için çözüm bulunabileceğini garanti etmez. Ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

315239 ( ) Windows HCL'de olmayan donanımlar için Microsoft destek ilkesi (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Windows XP kayıt defterindeki System kovanı bozuksa, Windows XP, önyükleme denetleyicisi için gereken miniport aygıt sürücüsünü yükleyemeyebilir. Bu sorunu gidermek için, bir kayıt defteri yedeğini geri yükleyin. Kayıt defteri yedeğini geri yükleme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

307545 ( ) Windows XP'nin başlamasını engelleyen bozuk bir kayıt defteri nasıl kurtarılır

Donanım Sorunları :

Önyükleme denetleyicisi ile başka bir denetleyici arasında veya SCSI aygıtlar arasında bir kaynak çakışması varsa, bir "Dur 0x0000007B" hata iletisi alabilirsiniz. Bu Dur hata iletisini, sürücü çevrimi gerçekleşmiyorsa veya sürücü çevrimi değişmişse de alabilirsiniz. Bu sorunu gidermek için:

1. Önyükleme denetleyicisi ile başka bir denetleyici arasında bir IRQ veya G/Ç bağlantı noktası adresi çakışması varsa, Windows XP yanıt vermez (asılı kalır) veya bir "Dur 0x0000007B" hata iletisi görüntüler. Yakın bir zamanda yeni donanım eklediyseniz, yüklü olan diğer denetleyicilerin kaynaklarıyla çakışmaması için yeni donanımı kaldırın veya yeniden yapılandırın.

2. SCSI sabit disk kullanıyorsanız, doğru sonlandırma için SCSI zincirini denetleyin. Kullanılmayan SCSI aygıtları kaldırın veya her SCSI kimliğinin benzersiz olmasını sağlayın.

3. Sürücü çevriminin açık olduğunu (gerekiyorsa) ve değiştirilmemiş olduğunu doğrulayın. Örneğin, yakın bir zamanda denetleyicileri değiştirdiyseniz bu sorun oluşabilir. Bu sorun hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

314082 ( ) Windows XP sistem diskini başka bir bilgisayara taşıdıktan sonra bir Dur 0x0000007b hatası alıyorsunuz (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

Diğer Sorunlar :

"Dur 0x0000007B" hata iletisinin diğer olası nedenleri şunlardır:

* Önyükleme birimi bozuktur ve Windows XP tarafından başlatılamamaktadır. Dosya sistemi bozuksa ve Windows XP başlatma işlemi sırasında önyükleme birimini başlatamıyorsa, sürücüyü Windows XP çalışan başka bir bilgisayara taşıyıp bu sürücüde chkdsk komutunu çalıştırın ya da sürücüde (ayrı bir klasörde) Windows XP'nin bir paralel yüklemesini oluşturmayı deneyin. Windows XP Kur programı, dosyaları kopyalamadan önce birimin bütünlüğünü denetler ve bu işlem sırasında bazı sorunları giderebilir.

* Windows XP'yi, Microsoft Windows NT 4.0 tarafından oluşturulan bir yansıtılmış önyükleme bölümüne yüklüyorsunuz. Windows XP, Windows NT 4.0 Ftdisk birim kümelerini desteklemez. Microsoft Windows 2000 çalıştırıyorsanız, Windows XP'ye yükseltmeden önce tüm Ftdisk birim kümelerini dinamik birimlere dönüştürmelisiniz. Windows NT 4.0 çalıştırıyorsanız, Windows XP'ye yükseltmeden önce tüm yansımaları kaldırın ve şeritteki, RAID5'teki veya genişletilmiş birim kümelerindeki tüm verileri yedekleyin. Yükseltmeden sonra Ftdisk kümelerine erişilemeyebilir.

Genel Sorun Giderme :

Bu makaledeki anlatılan sorunlardan hiçbiri sizin için geçerli değilse, aşağıdaki genel sorun giderme adımlarını kullanın:

1. Windows XP yüklerken bu hata iletilerinden birini alırsanız, bilgisayarın BIOS'unu güncelleştirin veya sabit disk denetleyiciniz için Windows XP sürücülerini (bilgisayarınızın, sistem anakartınızın veya sabit disk denetleyicinizin üreticisinden) edinin ya da her ikisini birden yapın. Bilgisayarınızın BIOS'unu güncelleştirme veya Windows XP sürücülerini edinme hakkında bilgi için, bilgisayar üreticinize başvurun. Sürücülerin var olup olmadığı hakkında ek bilgi için, bu makalenin Aygıt Sürücüsü Sorunları bölümüne bakın.

Kod:

Not: Windows NT 4.0 veya Windows 2000 daha önce yansıtılmış bir önyükleme bölümüne yüklendiyse, bu makalenin Diğer Sorunlar bölümüne bakın.

2. Bilinen Son İyi Yapılandırma özelliğini kullanın. Yakın bir zamanda önyükleme denetleyiciniz için uyumlu olmayan bir aygıt sürücüsü yüklediyseniz bu özellik sorunu giderebilir. Bilinen Son İyi Yapılandırma özelliğini kullanma hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

307852 ( ) Windows XP'de Bilinen Son İyi Yapılandırma özelliği kullanılarak bilgisayarınız nasıl başlatılır (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir.)

3. Windows XP Kur'daki Onarma seçeneğini kullanın. Kur programını kullanarak Windows XP'yi onarma hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

315341 ( ) Windows XP'nin yerinde yükseltilmesi (yeniden yüklemesi) nasıl gerçekleştirilir

4. Kayıt defterinin yedeğini geri yükleyin. Kayıt defteri yedeğini geri yükleme hakkında ek bilgi için, Microsoft Knowledge Base'deki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:

307545 (

Please register to see this content.
) Windows XP'nin başlamasını engelleyen bozuk bir kayıt defteri nasıl kurtarılır

Link to comment
Share on other sites

xp cd ile alakası yok vistadada windows7 de bu hata var bende kurulumda yada kurulduktan sonra yok sadece şu 3 programda alıyorum bu hatayı...vlite nlite RT 7 Lite ve bu benzeri programlarda alıyorum.. bir türlü bulmadım sorunu ve halen araştırıyorum. bi türlü bulamadım daha önceleri nlitede hiç bir sorun yaşamıyodum şimdi bu hatayı sıkça almaya başladım hangi işletim sistemini denedimse bu programlar hatalı WinIntegrator bu gibi programlar olmuyor bazen çalısıyo kapatıp açtıgımda ise aynı belki bir fikir yürütürsünüz die paylaşmak istedim..

82581696.jpg

Sanalda gördüğün bu hatalar iso üzerinde yaptığın denemelerdemi görüyorsun yada cd / dvd üzerinde yaptığın demelerdemi bu hatalarla karşılaşıyorsun.Ya iso dosyasına girebilmiş bir virüs bazı dosyaları silmiş veyahut değiştirmiş olabilir,gercek kurulumda da bu hatalar ile karşılaşıyormusun.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...