Jump to content

Not Defterini Şifrelemek


Recommended Posts

arkadaşlar benim sorunum not defterinde şifrelerimi felen vs. vs. kaydediom ve herkes girdğnde görebiliyor. bunun için örneğin not defterine çift tıkladığımda güvenlik şifresi istesin şifreyi girdkten sonra not defteri açılsın böyle bi şey bulabilirmisiniz

TNCTR deki herkese tşk ederim yardımlarınızı bekliyorum kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

bu dediğin Not Defteri için mümkün değil. ama ancak şöyle yapabilirsin :

1-) Şifrelerini yazdığın Not Defterini WinRar ile Şifreleyerek sıkıştırırsın, böylelikle Şifrelerini görmek için önce WinRarlı şifrelenmiş paketi açman gerekir. Dolayısıyla şifrteyi bilmeyen açamamış olur.

2-) NotDefteri değilde WORD 'ü kullanabilirsin. Dosya/Farklı Kaydet / Araçlar / Güvenlik Seçeneklerine gelerek bir açma parolası belirleyebilirsin. Böylelikle Şifrelerinin yazdığı Word dosyasını şifreyi bilmeyen kimse açamayacaktır.

FAKAT ; her iki durumdada dosya sadece şifrelenmiş olacaktır. Bilgisayar başındaki herhangi biri şifereyi bilmeden açamayacaktır ama SağTık / Sil / Evet diyerek senin bütün şifrelerini çok rahat silebilir :)

Tavsiyem ya kimsenin geremeyeceği yerde sakla, yada Hide Folders 2009 gibi programlarla o belgeni hem kitli hem gizli yap. Hide Folders'ada şifre verdinmi O belgeyi şifeyi bilmeyen hiç kimse ne görebilir ne açabilir....

Link to comment
Share on other sites

Nasıl bulamadınız?? Forumda hem normal hali hem katılımsız hali var.

Hatta musadilak arkadaşımız sağolsun türkçe dil eklentisi bile var :)

Hide Folders 2009

http://www.tnctr.com/index.php?s=&showtopic=78719&view=findpost&p=745828[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...