Jump to content

Recover My Files ?


haaci

Recommended Posts

CCleaner la silebilirsin. Ana sekmesindeki sol tarafta seçekenlerin arasında "Boş Alanı Temizle" var, onu etkinleştirirsen temizler. Ama işlem uzun sürebilir.

O bölüm hakkında ayrıntılı bilgi verirsen iyi olur,orda yapılacak silme işlemi diğer yüklü olanlarıda silmesin.

Link to comment
Share on other sites

şimdi Boş Alanı Temizle şu demek oluyor;

diskinizdeki verilerinizi silmiş olsanız bile bir alt sektörlere zi bıraktığı için kurtarma programları tarafından kolaylıkla bulunabiliyor. Silme işleminizde bu seçeneği kullanırsanız bu alt sektörler temizlenir. Kayıtlı bilgilerinize zarar gelmez. Adı üstünde "boş alan"

---

Ayrıca silme işleminde aşağıdaki ayarı kullanırsanız HDD üzerinde eski dosyalara ait bir kalıntı bırakmayacak şekilde silme işlemi yapılır.

1ot4rr.jpg

normalde 3 passes bile yeterlidir ama kurtarma programları bu dosyaların izlerini ancak 7 passes te bulamıyor. En alttaki seçeneğinde ise lowlevel format denilen işlem uygulanıyor o sektörlere, ki hem gereksiz hem de çok uzun sürüyor temizlik işlemleri...

Link to comment
Share on other sites

Bizler internetten partlar halinde bişiler indirip partları actıktan sonra partları siliyoruz ve buna rağmen c de veya başka d vs hardisk dolu gösteriyor,bu işlemle yapılacak silmeler dolu gösteren partitionları azaltır veya yok edermi bu yöntem.Bu tür silme işlemini ben de yeni öğrendim bilmiyordum.Bilgi lütfen.

Link to comment
Share on other sites

Sistem Geri Yükleme açık sanırım sende.

Öncelikle sistem geri yüklemeyi kapat ve dediğim yöntemle sistemi bir temizle. Hala bahsettiğin gibi bir şişkinlik varsa sürücülerdeki geri dünüşüm kutularına girip elle tek tek temizlemen gerekebilir. Çünkü her sistem kendi çöp kutusunu yaratır ve bazı sistemler bu çöp kutularını görmezden gelebilir. Böylece anlaşılmadık bir şişme olur HDD içinde.

çok sıkıntı olursa daha kapsamlı temizlik araçlarına da el atabiliriz.

Link to comment
Share on other sites

Alternatif olarak buradaki küçük programıda kullanabilirsiniz.

http://www.fileshredder.org/[/CODE]

Resimde gösterdiğim kısmı seçerek diskin boş alanındaki geri getirilmesi muhtemel dosyaların canını okuyabilirsin :D

28ktsfm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uyarı! Yukardaki programlar ile silme yapmadan iyi düşünün ve son kararınızı verin ve ona göre silme işlemi yapınız.Sildikten sonra pişman olup keşke silmeseydim diye bir saplantı ve üzgünlünüzü ortadan kaldırmak için silme işlemine kalkmadan önce 1 değil 10 kere düşünün sonra verilerinizi geri kurtramamayabilirsiniz.

Saygı ve selametle allaha emanet olunuz.

Yapılan test sonucu :

Tuğrulun paylaştığı fileshredder programı ile tam biçimlendirilmiş hdd üzerinde yapılan fileshredder uygulaması ile temizleme yaklaşık 1 saate kadar uzun sürmesi sonucu recovery my files ile taratma ile tüm artıklar tamamen silinmiştir.Konuyu açan arkadaş bu fileshredder programını kullanmasını tavsiye ediyorum,ancak yukardaki yazdığım uyarıyı okusun ona göre işlemlerini yapsın.Hayırlı kullanımlar.

Link to comment
Share on other sites

Tuğrul kardeşim paylaştığın program fileshredder güzel çalışıyor.Temizlemeyi tam yapıyor.Bu konuda muzdarip olan tüm her kes rahatça kullanabilirler.Allaha emanet ol.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...