Jump to content

Yeni Rapid Sistemi Hakkında Detaylı Bilgi..


xcodex

Recommended Posts

Rapidshare Yeni Sisteme Geçiyor

İnternet'ten dosya indiren kullanıcıların yakından tanıdığı Rapidshare üyelik sistemini değiştiriyor. İşte daha esnek şekilde tasarlanan yeni üyelik sistemiyle ilgili detaylar...

Ünlü dosya yükleme ve paylaşma platformlarından Rapidshare üyelik sistemini tekrar değiştireceğini duyurdu. 29 Haziran'dan itibaren geçerli olmaya başlayacak bu yeni sistemde kullanıcılar daha esnek kullanım ve ödeme seçeneklerine sahip olacak.

Getirdiği kotalı uygulamalar yüzünden kullanıcıların ilgisini yitirmeye başlayan Rapidshare eski günlerine kavuşmaya çalışıyor. Yeni uygulamayla birlikte kullanılmayan kotalar ve günler rapid adlı puanlara eklenecek. Bu sistemde kullanıcılar kendilerine 4.99 euro ile 199 euro arasında değişen rapid puanları satın alacak.

23t37er.png

Bu panlar ise yukarıdaki tabloda görülen kullanma methodları seçilerek kullanılmaya başlanacak. Firma bu iş modeliyle ilgili tüm detayları 29 Haziran günü sitesinde açıklayacak.

Rapidshare ücretsiz kullanıcılar için ise herhangi bir değişiklik yapmayı planlamıyor.

Kaynak:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Anladığım kadarıyla şöyle oldu. RapidSmall, Medium, Big, Supersize veya Business'tan birisini seçeceğiz ve bu hesabımızın türü olacak. Her türün kendine ait bazı özellikleri var. Günlük 5 GB kota RapidMedium'da var. Günde 20 Rapids'ini yiyecek. Bu durumda 400 "rapids" 5 euro olduğuna göre eskiden 7 euro'ya 30 gün kullanırken, bugün 5 euro'ya 20 gün kullanabileceğiz hesabımızı. Yani RS biraz fiyatları artırmış oluyor böylece. (Kontör'den TL'te geçildiği zaman telefon operatörlerinin yaptığı gibi.)

Şu anda tüm hesapların Storage'ı sınırsız mı bilmiyorum ama artık ona da bir sınır getirmeye başlamış RS. Yani ne kadar çok dosya yüklersen, ne kadar çok puan kazanırsan (ki artık puan sistemi kalkıyor, sanırım direk "rapids" kazanılacak, onu anlamadım) o kadar çok RS'ye para vereceksin.

Bir de artık hiçbir hesap silinmeyecek. Çünkü hesaplarımızın günü olmayacak, rapids'leri olacak. Bir nevi kontör.

Şöyle bir yanlış anlaşılma da olabilir, eğer 1 gün hiç kullanmazsak yine de kontörümüz düşecek mi, evet. RapidMedium'u seçtiğimiz sürece günde 20 Rapids düşecek hesabımızdan. Rapids'imiz bitince de hesabımızı kullanamayacağız. Ancak RapidSmall'a dikkat çekmek gerekiyor. Eğer çok RS kullanan birisi değilseniz ve RS Happy Hour'u (gece 3 sabah 11 indirdiğinin %10 kotandan düşülür) kaldırmazsa, günde 4 rapids gibi uygun bir fiyata gece 3-11 rahatça indirme yapılabilir.

Şunu belirtmemde fayda var; Uploader'larla ilgili değil bu açıklama.
Link to comment
Share on other sites

Açıklamalar için teşekkürler, lakin detaylı ve daha anlaşılır halini önümüzdeki günlerde görürüz gibime geliyor, bu durum premiumun aleyhine gibime geliyor, hayırlısı...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...