Jump to content

Pc Formatlama Sorunu


babyface

Recommended Posts

Arkadaşlar yeniden merhaba.elimde çok orjinal bir bilgisayar var :) bu bilgisayar aşağıdaki resimde gördüğünüz ekrana gelince sebebini henüz çözemediğim bir sebebten ötürü kendi kendini kapatıyor.ramlerini değiştirdim,güç kaynağını değiştirdim,harddiski değiştirdim,işlemciye varıncaya kadar değiştirdim fakat herhangi bir olumlu netice alamadım.bende bu sorunu burada yazıp paylaşmak istedim.bu konu hakkında fikri veya önerisi olan varsa benimle paylaşmasını rice edicem.

63qv1.gif

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar öncelikle şunu söylim ben o resmi temsili olarak koydum.tabiki benim hdd 4 gb değil 150+100 olarak bölünmüş bir hdd var üzerinde.ben sadece nerde sorun yaşadığımı belirtmek amaçlı o resmi paylaştım.

ayrıca başka başka cdlerde denedim sonuç aynı...

kondansatörlerede baktım herhangi bir göze çarpan şişme vs. yok.

Link to comment
Share on other sites

Eğer disk daha önceden kullanılmışsa veya zaten içinde başka bir işletim sistemi yüklü ise, bu ekranda varolan disk bölümü görünecektir. Ya da yukarıda olduğu gibi Unpartitioned space adı altında bölümleme yapılmamış disk alanı görünecektir. Siz duruma göre varolan bölümü(partititon) seçip Enter ile devam edebilir veya Unpartitioned space'i seçip C tuşuna basarak bu alanı bölümleyebilirsiniz. Var olan bir partion'ı silmek için onu seçip sonra D tuşuna basmak gerekmektedir. Windows Setup programı burda sizi uyarır ve silmek için bir kez daha sizden onay bekler (uyari sildikten sonra bu partionda ki tüm bilgilerde silinmiş olur.)

Kaynak: Xerib.Com

urmak istediginiz Partiona gelir ve entera basarak kuruluma devam edilir.

Bu ekranda ise hangi dosya sisteminin kullanılacağını soruyor

Kaynak: Xerib.Com

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

windows 7 cd si ile deneme yaptım bu seferde,aşağıdaki ekrandan sonra anında kapanıyor.nasıl bir iştir anlamadım gitti :(

01.jpg

bu arada küçük bir bilgi vereyim bilmiyorum ne kadar işe yarar,cdden çalışan bir xp ile açtım bilgisayarı herhangi bir sorun yok.tüm işlemleri normal olarak yapıyor.

Link to comment
Share on other sites

KintaRo'nun dediklerini denedikten sonra ısınma ile bir sorun olmadığını düşünüyorsan problemin sanırım Hdd'de cünki cd den acıp kullanmışsın. O Hdd.ye Fdisk cekmeyi dene yapamazsan başka bir bilgisayarda formatla

Link to comment
Share on other sites

az önce kasayı komple dağıtıp bütün parçaları tek tek masa üstüne yaydım.şuan için bir sıkıntı yok ama dediğiniz gibi işlemciden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum artık bende.çünkü soğutucuyu çıkarttım dikkatli bir şekilde yeniden yerine koydum ve tıkır tıkır çalışıyor makina.bakalım hayırlısı :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...