Jump to content

C# Ta Using Speechlib Kullanamıyorum


lorder

Recommended Posts

bi programa başlıcam bi türlü başlayamıyorum speech kullanmam lazım ses algılaması için ama using Speech; i yazdığımda kabul etmiyor. denediklerim şunlar.

using System.Speech;

using Speech;

using SpeechLib;

SpeechSDK51MSM ' ı indirdim kurdum visual c# 2008 express edition kulanıyorum. aynı anda visual studio 2005 var. acaba 2010 da çalışırmı speech lib kullanabilirmiyim ? emin değilim bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Link to comment
Share on other sites

Proje yi aç->sağ tıkla->Add Reference->.NET tabı altında ->System.Speec->OK

son olarak

using System.Speech;

http://mehmetkaplan.wordpress.com/tag/speech/
http://www.yazgelistir.com/Makaleler/1000001906.ygpx
http://www.csharpnedir.com/articles/read/?id=771
http://www.enginpolat.com/csharp-speech-synthesis-konusma-sentezleyici/

Link to comment
Share on other sites

bide xp diye olabilirmi win7 nin ses işlemleri daha gelişmiş. xp sp3 var netframework 3.0 ve 3.5 yüklü dene dene oluyor kafayı yicem. kaç site taradım araştırdım hepsinde direk yazıyorlar . öncesinde framework yükleyin dio 3.0 ve üstü ve speech sdk paktini kurun diyorlar kaç kere yüklediğimi hatırlamıyorum. aranızda c# bilen varmı :D ki vardır yardımınızı istiyorum. çok acil başlamam lazım programa. bi türlü başlayamadım. teorik kodları bile hazırladım şu speech lib yüzünden uygulayamıyorum.

I love you birader çok sağol ya bakıorm library de var kurcalıodm oraları da eklenmesini bilmiorm :D lise son sınıf tayız ama hocalar malum bizden iyi bilmiyor .. teşekkür butonu görürsem tıklatırım :D

string name=("by_derkan");

şimdi şöyle bişi var speech sdk 5.1 i kuruldu yada ben öyle zannediyorum çünkü unzip edio temp e başka bişi yapmıyor. microsoft tan indirmiştim. okuldayken . şimdi deneme olarak verdiğin liknklre baktım orda daha önce benim de incelediğim uygulamayı deniyim dedim :D ama "Speech Recognition is not available on this system. SAPI and Speech Recognition engines cannot be found." dio :S acaba yüklenmedimi yanlış paketmi kurdum. benm internetim vodafone üzerinden olduğu için microsoftun sitesine bağlanmıyor ilginç ama evet.sağlam SAPI 5.1 i olan mediafire a up edebilirmi ? .. veyahut boyutuna baktımda bu telefonun netinden inmez :D 100 küsür mb. verebildiğiniz linki yollayın ben bi şekilde indiririm. benm indirdiğim SpeechSDK51MSM. ben yükleyememiş de olabilirim.bikaç şekilde denedim ama uygulamadı. ?? ilginççç . bu basit şeyleri atlatabilirsem gerisi çok kolay.

Link to comment
Share on other sites

sıkıntılar sıkıntılar sıkıntılar :D şimdide visual c# ta grammar hatası alıyorum dil uyuşmazlığı hata metni şu The language for the grammar does not match the language of the speech recognizer. :) pc anlayamıyormuş grammar i :S ayarları yapmasını kurcaladım daha da kurcalıcam da bilen arkadaşlar varsa sorunu düzeltmek için ne yapmam gerektiğini yazarsa sevinirim..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...