Jump to content

911 Acil Hattı Da Sms Gençliğine Yenildi


Guest _ULTIMATE_

Recommended Posts

[img]http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20101126071943_sms.jpg[/img]

[b]Gelişen teknoloji hayatımıza günden güne daha çok yerleşiyor. Kişiler ve kurumlar için de kendilerini bu teknolojiye uyarlamak zorunlu hale geliyor.
[/b]
Bunun en büyük kanıtı ise Amerika'nın acil yardım hattı olarak bilinen 911'in artık SMS ile de hizmet vermeye başlamış olması.

Tüm dünyada olduğu gibi Amerika'da da gençleri etkisi altına alan SMS çılgınlığı sebebiyle bir ilke imza attı. Türkiye'deki 112 acil çağrı merkezinin, Amerikan versiyonu 911 büyük bir adım atarak cep mesajı ile ihbarı mümkün kılan bir uygulama başlattı.

1968 yılında kurulan 911 acil yardım hattı yılda 230 milyona yakın aramayı cevaplıyor. Gelen aramaların yüzde 70'i ise cep telefonu ile yapılıyor.

Hatta cep ve multimedya mesajı göndererek ulaşma imkanı olmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyordu.

Yetkililer teknolojik kısıtlamaların trajik sonuçlar doğurduğunu bununda Virginia Tech Kampüsü 'nde yaşanan katliamda görüldüğünü ifade ediyor.

Bilindiği gibi 2007 yılında Virginia Tech kampüsüne giren 23 yaşındaki Güney Koreli Genç 32 kişiyi silahla öldürerek intihar etmişti. 15 kişi ise yaralanmıştı. Olay esnasında telefon etme imkanı olmayan gençler 911'e SMS atmayı denemiş ancak yardım talebi hatta ulaşmadığı için müdahale edilememişti.

Yeni sistem ile özellikle adam kaçırma ve silahlı saldırı ve soygunlarda, ihbarı yapan kişiyi tehlikeye atmadan mağdura yardım ulaştırılması hedefleniyor.


zaman


Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...