Jump to content

Yılın Son Müzayedesi !


NoobAccountant

Recommended Posts

[img]http://im.haberturk.com/2010/12/03/577601_detay.jpg?1291388648[/img]

[i]Beyaz Müzayede, 2010 yılının son müzayedesini 18 Aralık’ta, Sofa Hotel’de sanat dünyasının çok önemli iki koleksiyonunun eserleri ile gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayedede, Türk Çağdaş ve Modern Sanatı’nın ustaları olarak bilinen sanatçıların nerdeyse tümünün başyapıt niteliğinde veya önemli eserleri yer alıyor. Ayrıca, İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda 2.5 milyon dolar fiyatlı tablosu ile gündemden düşmeyen sanatçı Ahmet Güneştekin’in de 1990 yılına ait bir tablosu satışa sunuluyor.

Beyaz Müzayede’nin, gerçekleştirdiği her müzayede ile sanatsever sayısının artışına ve Türk Çağdaş Sanatı’nın ikincil piyasasının oluşmasına katkıları, sanatseverlerin Beyaz Müzayede’lere olan ilgisini her geçen gün artırıyor. Bu durumdan büyük mutluluk duyan ve sanat tutkusu ile tanınan Beyaz Müzayede’nin kurucusu Aziz Karadeniz, "Müzayedelerimize gösterilen ilgi bizi çok motive ediyor. Her müzayededen sonra bir dahaki sefer nasıl bu kadar güzel eserleri bulabileceğiz diye düşünürken, her müzayedede, bir şekilde güzel olduğu kadar çok da önemli olan eserleri biraraya getirebildik" diyor.

BAŞYAPITLAR SATIŞTA
Türk sanat çevresinin tanınmış iki koleksiyonundan önemli eserlerin yer aldığı müzayedenin katalog kapağında, toplam 120 adet tuval resmi olduğu bilinen Türk Modern Figüratif Resminin en büyük ustalarından kabul edilen, 2002 yılında kaybettiğimiz, Neşet Günal’ın 'Korkuluk V' isimli başyapıtı yer alıyor. Arka kapakta ise son dönemlerde çeşitli Orta Doğu ülkelerinin kraliyet aileleri tarafından ilgi duyulan Fahrelnisa Zeid’in bir eseri bulunuyor.

Orhan Peker’in kitabında da yer alan meşhur ‘Karpuzlar’ tablosu da satışa sunulacak eserler arasında yer alıyor. Ayrıca Orhan Peker’den ‘Öküz’ isimli tablo da müzayedede koleksiyonerler arasında çekişme yaratması bekleniyor. 14. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesinde, orta ve büyük ebat tuval eserleri çok zor bulunan; Fernand Leger atölyesinde özel eğitim görmüş ve 1981 yılında kaybettiğimiz ustalarımızdan Nurullah Berk’in ‘Deve Dikeni’ ve ‘Surlar isimli iki adet başyapıt niteliğinde eserleri yer alıyor.

AFRİKA KRALİÇESİ
Müzayedede, Nejad Melih Devrim’in çeşitli dönemlerine ait 10 adet tablosu satışa sunuluyor. Bunlar arasında 1937 tarihli ‘Serin Boğaziçi’ isimli klasik peysaj, 1941 tarihli modern natürmort ve 1944 tarihli ‘Cami İçi’ isimli modern interior yapıt Nejad koleksiyonerlerinin ilgi odağı olmaya aday resimler.

Ömer Uluç resimleri arasında en çok ilgiyi 1976 tarihli ‘Figürler ve Yaratıklar’ ve 1990 tarihli ‘Afrika Kraliçesi’ isimli tabloların çekeceği düşünülüyor. Gene Türk Çağdaş Figüratif Sanatı’nın öncülerinden Komet’in 1970 yılına ait bir, 80’li yıllara ait iki ve 2000’li yıllara ait iki adet olmak üzere toplam beş önemli eseri görücüye çıkıyor. Müzayede’de Erol Akyavaş’ın kitabında da yer alan 2 adet 90’lı yıllara ait yapıtı ve Adnan Çoker’in gene kitabında yer alan 90’lı yıllara ait bir eseri yer alıyor. Müzayedelerde eserlerine nadir rastlanan İhsan Cemal Karaburçak ve Turgut Zaim’in de birer adet önemli yapıtları 18 Aralık’ta satışa sunuluyor.

Kasım sonunda gerçekleşen İstanbul Contemporary Fuarı'nda genç sanatçılarımızdan Ahmet Güneştekin’in üç dini konu alan 5 metrelik 2,5milyon dolar fiyatlı yapıtı hem sanatseverlerin hem de basının gündeminden günlerce düşmedi. Gene aynı sanatçının Kasım ayındaki 13. Beyaz Müzayede’de ‘Aşk-i Melike’ isimli tablosu 100 bin TL çekiç fiyatla rekor kırmıştı. Müzayede günü Ahmet Güneştekin’in 1990 tarihli ‘Arayış’ isimli bir başyapıtının kaça satılacağı ise daha şimdiden merak konusu.[/i]
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...