Jump to content

Dehþet Neþet


ICHTUS

Recommended Posts

Ýzmir'deki bir okulda bir fizik hocasý ile ilgili bi korkunç þeyleri okuyunca gülmekten kýrýldým hemde onun öðrencilerini düþününce tüylerim diken diken oldu. Affýnýza sýðýnarak sizinle paylaþmak istedim

Ýzmir'in ünlü hocalarýndan Fizikçi Dehþet Neþet, sýnavlarda sorduðu garip sorularla efsaneleþmiþtir. Neþet Bey bi keresinde sýnavda, karmaþýk bir makara sistemi sormuþ ve öðrencilerden sistemin dengede durup durmadýðýný belirlemelerini istemiþ. Öðrenciler kaðýtlarýný formüllerle, rakamlarla doldurmuþ. Ancak hepsi sýfýr almýþ.

Dehþet, "Doðru cevap 'makara yere düþer' olacaktý" demiþ. Meðer çizimdeki makara tavana baðlý deðilmiþ.

Dehþet Neþet müthiþ bi Fenerbahçe fanatiðiymiþ. Bi sýnavda da, Galatasaray-Fenerbahçe maçýyla ilgili bi soru sormuþ ve Fenerbahçe ceza sahasý civarýndan atýlan bir þutla ilgili; vuruþ açýsý, topa vuruþ hýzý, kalecinin yeri ve yapabileceði haraketler gibi bilgileri vermiþ. Soru, bu topun gol olup olmayacaðýymýþ. Öðrenciler yine uðraþmýþlar soruyu çözmek için. Ama yine hepsi sýfýr almýþ. Sorunun yanýtý þöyleymiþ: "Rüþtü ordan gol yemez!"

Dehþet'in bir de, kendinden 1 saniye sonra gelenlerden dahi geç kaðýdý istemek gibi katý bi prensibi varmýþ. O lisesinin müdür yardýmcýsý da sertliðiyle efsaneleþmiþ bi hocaymýþ. Geç kaðýdý almak için gidenler genelde sopa yiyip çýkarmýþ. Bir gün bi öðrenci Dehþet Neþet'in dersine geç kalmýþ. Sýnýfýn bulunduðu koridora girince Dehþet'in sýnýfa doðru geldiðini görmüþ. Hemen koþmaya baþlamýþ. Bi bakmýþ Neþet Hoca da depar atýyor. Yarýþý Dehþet kazanmýþ ve "Git geç kaðýdý al!" demiþ.

------Öðrenci anýlarý-------

Dehþet Hoca hakkýnda burada anlatýlanlar kesinlikle doðrudur.Neþet lakabýyla o kadar özdeþleþmiþ bir insandýr ki; çok az kiþi onun soyadýnýn ne olduðunu bilir. Ben hem ortaokulda hem lisede fizik dersini Neþet'ten alma þanssýzlýðýna uðramýþ az sayýda insandan biriyim. Bir sýnavda Kepler yasalarýyla ilgili bir soru sormuþtu. Sýnýfta bir tek baya inek bir arkadaþ bu soruyu bilebilmiþti. Bu sýnavdan tek sýfýr alan da o oldu. Çünkü o sorunun cevabý "Daha o dersi iþlemedik hocam" olacaktý

(Öðrenci: Gül Yanmaz )

--------------------------------------

Dehþet Neþet'in eski bir öðrencisi olarak, onu efsane olarak lanse etmenizi þiddetle kýnýyorum. O, olsa olsa "Yaþayan efsane" olarak nitelendirilebilir. Kendisi ayrýca sýký bir Clint Eastwood hayranýdýr. Tahtada elinde tebeþir, fukara Ýngilizcesi'yle birtakým garip hareketler eþliðinde "this is this, this goes this" diye ders anlatmasý hala kulaklarýmda çýnlýyor. Evrensel çekim konusunun ardýndan yaptýðý sýnavda, bir gezegenin dünyaya olan uzaklýðýný milimetre cinsinden sormuþtu. Sorunun verileri de kilometre, feet, inch gibi aklýna nasýl eserse öyle vermiþti. Çevirmeleri yapacaðýz diye kafayý sýyýrmýþtýk. Yanýt tabii ki "Bu verilerle bu soru çözülemez" gibi dehþetengiz bir þeydi.

(Öðrenci: Mehmet Kaya)

---------------------------------------

Bir gün öðlen teneffüsünde G Blok'un önünde yemek yiyodum. Dehþet Neþet, 5 Mat B sýnýfýndan çýktý ve beni göstererek, "Gel bakiyim buraya" dedi. Çekinerek yanýna gittim. Elimde de tost ve kola vardi. Neþet Hoca, 5 Mat B sýnýfýný o öðlen cezalandýrýp öðle teneffüsüne çýkarmamýþtý. Bana, "Ye lan o tostu sýnýfýn önünde" dedi. Tostu 45 kiþinin önünde yemeye baþladým. Dehþet Neþet bir yandan da, "Ýç, kolayý da iç" diyodu. Ama esas olay sonraki cümlede patladý: "Aðzýný da þapýrdat lan, canlari çeksin!"

(Öðrenci ertan Ergur)

-------------------------------

Dehþet Neþet orta 2 ve orta 3'de fizik dersimize girmiþti. Okul nöbetçisi onun dersinde sýnýfa girmeye görsün, tahtadaki fizik problemini ona çözdürürdü. Çocukcaðýz konuyu bilmediði için çözemezdi. Dehþet'in gazabýna uðrayýp genelde aðlayarak sýnýftan kaçardý. Aðlattýðý öðrencilerin arkasýndan da "Sümüklüüüü!" diye baðýrýrdý. Bir de sorduðu soruya doðru cevap veremeyen öðrenciye "Eylül'de gel!" þarkýsýnýnýn nakaratýný söylerdi. Bir keresinde, dönem ödevi olarak tahtadan köprü yapmamýzý istemiþti. Hepimiz tahtadan köprü yaptýk. Ancak annesi yemek öðretmeni olan bir arkadaþýmýzla ailesi zengin bir diðer arkadaþýmýzdan pastadan bir köprü yaptýrmalarýný istemiþti. Ödev teslim günü pastalardan birini öðretmenler odasýna gönderdi, diðerini ise bizler afiyetle yemiþtik

(Öðrenci: Seçil Totan)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...