Jump to content

Monitörler Hakkında Birkaç Sorum Var.


fearlesshackteam

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Yarın donanım ve işletim sistemleri dersinde monitörler konusunda sunum yapacağım. Şu anda monitörler ile ilgili araştırmalar yapıyor ve bir yandan da kendi bilgilerimle karşılaştırıp sunum hazırlamaya çalışıyorum. Takıldığım konular oluyor bazen. Takıldığım yerlerin neredeyse tamamını internetle çözdüm ama bulamadığım bilgiler oldu. Burada sorarak donanım konusunda bilgi sahibi olanlardan öğrenmek isterim. Sunum bittikten sonra burada yayınlarım. Aynı konuya ihtiyacı olan arkadaşlara hem bilgi kaynağı olur hem de hazır ödev olur :)

Şu an için takıldığım tek konu monitörün görüntü tazeleme olayı(Hertz). Hertz görüntünün saniyede kaç kez tazelendiği olayıdır. Örneğin 160 hertz lik tazeleme oranına sahip bir monitör saniyede 160 kez görüntüsünü tazeler ve insanoğlu görüntüyü sürekliymiş gibi algılar. Benim bulamadığım bilgi ise şu. İnsanoğlu en az kaç hertzlik görüntüyü sürekliymiş gibi algılar ? Bu konuyu ekran kartlarını işlerken hoca laf arasında söylemişti ama unuttum. Sanırım 18-25 arasında ama net bir bilgim yok. Bu konuda net bir bilgisi olan varsa söylesin sunuma ekleyeyim. Yarın bunu sunum sırasında hoca olmasa da mutlaka bir arkadaşımın soracağından eminim :)



En dip not : (Bilgisayar Programcılığı 1.Sınıftayım) :)

Sunumu gece hazırladığım için birkaç yerde hata olabilir. Kullanacak olanlar kendine göre düzenlesin.

http://hotfile.com/dl/92575752/badffaf/sunum.odp.html

Link to comment
Share on other sites

[quote name='C-4' date='26 Aralık 2010 - 21:59 ' timestamp='1293401398' post='933040']
öncelikle başarılar ama bu sorunun cevabını nette arayıp bulamadığına inanmıyorum google yazarken kendisi tamamlıyo bile
[/quote]
Teşekkürler. Acaba siz bir arama yapıp aradığınız tam kelimeyi söyler misiniz :) Monitörlerdeki hertz konusunda aklıma gelen her türlü kısa kelime ve uzun cümleleri denedim ama bu bilgiye ulaştıracak bir sonuç elde edemedim.

Link to comment
Share on other sites

Doğruca konuya yoğunlaştığım için o yönden düşünmedim hiç. Hep hertz konusunu araştırdım. aynı şekilde aradım ve şu anda sonuçları inceliyorum. İlk konulara baktığımda genelde dalgaya alınmış şekilde tartışıyorlar. Pek doğru bir sonuç çıkacağını sanmıyorum ama sonuçları incelemeye devam edeyim biraz :) Tekrardan teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='69sihirbaz69' date='26 Aralık 2010 - 22:15 ' timestamp='1293402358' post='933058']
50-60 arası diye biliyorum ben yanlışım olabilir kolay gelsin Allah zihin açıklığı versin.
[/quote]
Teşekkürler. Google sonuçlarına göre konuları inceledikçe 25. kare olayını gördüm. İlk kez böyle bir şey olduğunun farkına vardım :) "C-4" arkadaşımıza ayrıca teşekkür ederim. Sorumun cevabı SANIRIM 24 olacak.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...