Jump to content

Öðretmenlik için bir de alan seçme sýnavý konuldu


emily

Recommended Posts

Ýlk defa öðretmen olacaklarýn atanmalarýnda yeni bir sýnav daha konuldu. Adaylar, Öðrenci Seçme ve Yerleþtirme Merkezi’nin (ÖSYM) Kamu Personeli Seçme Sýnavý’nýn (KPSS) yaný sýra Milli Eðitim Bakanlýðý’ca düzenlenecek “alan seçme sýnavý"na girecek, iki sýnav esas alýnarak atamalar yapýlacak.

Bakanlar Kurulu’nun, “Kamu Görevlerine Ýlk Defa atanacaklar Ýçin Yapýlacak Sýnavlar Hakkýnda Genel Yönetmelikte" yaptýðý deðiþiklik Resmi Gazete’de yayýnlanarak yürürlüðe girdi. Deðiþiklik, öðretmen olacaklar için yeni bir sýnav öngörüyor.

ADAYLAR BÝR DE “ALAN SEÇME SINAVI"NA GÝRECEK

Yönetmeliðe bir ek madde getirilerek, eðitim öðretim hizmetleri sýnýfýna dahil öðretmen kadrolarýna atanacaklarýn ÖSYM tarafýndan yapýlan KPSS’den iyi puan almalarý yeterli olmayacak. Adaylar artýk KPSS’nin yaný sýra Milli Eðitim Bakanlýðý’ca yapýlacak “alan seçme sýnavý"na da girecek. Atamalar, KPSS sonucuna göre alýnan puanýn yüzde 50’si ile Milli Eðitim Beakanlýðý’nca yapýlan “alan seçme sýnavý" sonucunda alýnan puanýn yüzde 50’si esas alýnarak yapýlacak.

Yönetmeliðin 23’ncü maddesi de yeni ek maddeye göre düzenlenirken, Milli Eðitim Bakanlýðýnýn ihtiyaç duymasý halinde “alan seçme sýnavýný" yapmadan eskisi gibi sadece KPSS ile de atamalarý gerçekleþtirebileceði kaydedildi.

milliyet/ ANKA

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...