Jump to content

Okumaya giden hristiyan olmuþ bir gencin mektubu


KelebeK

Recommended Posts

Bu mektubu okudugunuz zaman üzüleceginizi biliyorum. Aylardan beri sustuðum icin de üzülüyordunuz. Ama ne yapalým baþka türlüsü elimden gelmiyordu. Beni affedeceðinizi, mazur göreceðinizi umarým. Anneciðim ve Babacýðým, Ben artýk islam dinini terk ederek hiristiyan oldum. Eðer böyle yaptýðým icin bir günah iþlemiþsem bilin ki, bu günah tamamen size aittir. Çünkü siz, bana dinimi öðretmemiþtiniz. Ben, adýmýn müslüman olduðunu biliyordum o kadar... Fakat, Müslümanlýk nedir? Nasýl olur? Peygamberim kimdir? Nasýl bir zattýr? Kur’an nasýl bir kitaptýr, nelerden bahseder? Müslümanlýkta nasýl ve niçin ibadet edilir? Ýþte bütün bunlar bence bilinmeyen þeylerdi. Bana anlatmadýnýz, öðretmediniz. Buraya geldiðim zaman, çogu Fransýzlarýn dindar olduklarýný gördüm. Hemen her evde birkac Ýsa ve Meryem’e ait resim vardý. Yemeðe oturduklarý zaman dua okuyorlardý. Ben ise onlara alýk alýk bakýp durmaktan baþka birþey yapamýyordum. Din, iman Allah. Peygamber, Kur’an ve ibadet hakkýnda bana bir çok sorular sorarlardý. Ama ben hiçbirine cevap veremiyordum. Siz, bana bunlarý öðretmemiþtiniz. Hatta benim memleketimde dindarlýk ayýptý. Mesela lisede derse giren bazý hocalar dindarlýðýn, yobazlýk, gericilik olduðunu anlatýrlar, ondan sonra derse baþlarlardý. Ýçimizden birisi dinden bahsedecek olsa, öðretmenler olsun, öðrenciler olsun hemen alay ederlerdi... ”Hey yobaz, kaçýncý asýrdasýn?“ derlerdi. Oruç tutmak bir suç, namaz kýlmak ise bir ayýptý... Burada ise, durum tam tersine. ne kadar aldanmýþýz? Ne kadar aldatýlmýþýz? Avrupanýn dinsiz olduðunu zannederdik. Dinsizliði ilerilik, dindarlýðý gerilik sayardýk. Halbuki ne kadar yanýlmýþýz, burada herkes dinden, imandan, Ýsa’dan bahsediyor. Dinsizler ise pek sevilmiyor. çogu kimsenin cebinde incil var. Bütün bunlarýn karþýsýnda içimde bir boþluk duydum. Hýristiyanlarýn çoðu ibadet ediyordu. Ben ise ne kendi dinimden, ne de onlarýn dininden birþey bilmiyordum... Yavaþ yavaþ hýristiyanlýðý öðrenmek icin bir merak sardý beni... Öðrendim ve nihayet iþte hýristiyan oldum. Artýk tahsil masraflarýmý kilise üzerine aldý. Bundan sonra bana, ister mektup gönderin, ister göndermeyin. Siz bilirsiniz, ama tekrar ediyorum. Eðer dinimi terk edip günahkar olmuþsam, bu günah tamamen size aittir. Allah sizi affetsin...

NOT: Bu mektup, Fransa'ya okumaya giden bir gencin ailesine yazdýðý gerçek mektuptur...

http://www.ilimbahcesi.com/

Link to comment
Share on other sites

arkadaþlar biz bu konuyu geçen sene tartýþtýðýmýzda arkadaþýmýn bir sözü beni etkilemiþti. arkdaþým :

eðer hristiyanlar ceplerinde incil ile dolaþýrken biz onu abdestsiz elimize alamýyoruz. demiþti. belki bizi bu etkiler demiþti.

bende bir abdest almanýn o kdar cok zor olduðunu düþünmüyorum aslýnda banada namaz kýlmak için sadece abdest zor geliyordu. keþke onlarýn inanç özgürlüðü bizde olsa yda onlar müslüman olsa 8)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...