Jump to content

Hdd De Bad Sector


hacker.47
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://img691.imageshack.us/img691/2311/ih17xt.jpg[/img]

HDD Regenarator v.2011
HDD'nizde mantıksal yani veri olarak hasar görmüş kısımları bulup onarmaya yarar
Kullanımı:
verdiğim dosyanın içindeki isoyu cd ye yazdırın
ve boot menüde gösterin ordaki seçenekleri takip ederek işleminizi yapın...
HDD Regenerator programı diğer alanlara ulaşmadan anında bozuk olan bölümü onarıyor ve sizi asgari zararla kurtarıyor. Yapılan çalışmalarda 60% oranında bozuk sabit disk alanlarında başarı sağlandığı söyleniyor. Yani eğer başarılı olursa, bozuk alandaki bilgiyi kurtarabiliyorsunuz.

Katılımsızdır...

http://www.mediafire.com/?h1hfcdtkhfscjcb[/center]

Alıntıdır.

Link to comment
Share on other sites

[b][quote]HDD'de bad sector onaramazsın. Sadece işaretletirsin. Eski dos sistemlerinde geçici bad ler oluşuyordu onuda format veya low level format ile halledebiliyordun. Senin yapman gereken norton system works 'ün içinde bulunan ndd.exe 'yi dostan çalıştırıp (Örn: ndd c: /rebuild /c ) ndd diski full tararmak olur eğer ntfs kullanmıyorsan. NTFS kullanıyorsan windows üzerinden norton disk doctor 'ı çalıştıracaksın. Eğer bad ler zamanla artmıyorsa o diski kullanabilirsin eğer artıyorsa tavsiyem at çöpe. Kolay gelsin .[/quote]

[quote]fiziksel bad ler program sayesinde düzeltilemez.Çünkü fiziksel bad dediğimiz olay diskin üzerinde kaplı olan micro partikuler tabakanın kalkması ile oluşur ve diskin yüzeyinde bu parçacıklar dolaşır. Ama bazı yazılımsal sorunlardan dolayı oluşmuş sanal badler vardır bu tip badler sistem fdisk ,format yada scandisk ile işleme sokulduğunda düzeltilir. Fiziksel bad den kurtulmak tam anlamıyla mümkün değil ama çözümsüzde deil badli kısımdan itibaren diski bölerseniz sorununuz geçici olarak ortadan kalkar.Bunun için partition magic türü yardımcı programlar kullanabilirsiniz.
saygılar iyi çalışmalar..[/quote]

Bildiğimiz Şeylerde İşte Hazır Varken Umarım Bu Yazılar Yardımcı Olur 2 Side Birbirinden Bağımsız Yazılmış Mesajlardır.[/b]

Link to comment
Share on other sites

Ben birkaç kez HDD Regenerator boot CD versiyonunu yani dos versiyonunu kullandım ve her defasında olumlu sonuç aldım. HDD'yi ve dataları olduğu gibi Windowsu bile kutarıyor (Açılmayan windowsu açılır ve çalışır hale getiriyor).
Sadece ben değil tavsiyede bulunduğum başkalarıda bu programdan tam anlamıyla yarar sağladılar. Fiziksel bad sectorlerin tamamen düzelemeyeceğini kabul ediyorum ama bu program en azından o bölümleri buluyor ve kullanım dışı bırakıyor; bu şekilde bir çözüm getirebiliyor.
Tecrübelerim ve gözlemlerimle sabittir..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...