Jump to content

Online Virüs Tarama & Temizleme


4vc1
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,
işim gereği sürekli bilgisayar bakımı yapmak zorundayım. Pek çok bilgisayara da virüsler yüzünden tekrar kurulum yapmak zorunda kalıyorum. virüs bulaşan makinalarda bazen durumu kurtarabiliyorum ve bunu trend micro'nun house call servisi (online virüs tarama sistemi) kullanarak yapıyorum. Velakin çok da verimli değil. Online virüs taraması yapan ve temizlemede yüksek başarı sağlayan site veya program ismi verebilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
Link to comment
Share on other sites

Highdamage;
Dostum virustotal biliyorum ama o sitenin işlevi benim arz ettiğim şekilde değil. O site, şüpheli bulduğun bir internet sitesini, veya bilgisayarındaki bir dosyayı göndermen halinde, o dosya ile ilgili bir analiz yapıyor, yani bilgisayarını bir virüs taramasından geçirmiyor.

Elsa;
Avira Premium veya Eset Smart Security dediğini programlar, online virüs taraması yapan uygulamalar değil, virüs bulaşmış bir makineye de virüs programı kurup taratmak mantıklı değil. Benim istediğim, herhangi bir kurulum yapmadan, tarayıcı üzerinden veya küçük bir programcık sayesinde online olarak internetle etkileşimli şekilde virüs taraması & çözümü yapabilen uygulamalardı.

Tekrar soruyorum arkadaşlar, derdimden anlayan birileri varsa lütfen cevap verebilirse sevinirim. Trend Micro'nun house vall servisi gibi başarılı bir servis veren online virüs taraması ve temizlemesi yapabilen uygulama biliyor musunuz?

Link to comment
Share on other sites

Bu arada küçük bir araştırma yaptım bu iki online servis ile ilgili ve panda promo online scan ile ilgili enteresan bir yorum dikkatimi çekti sizle paylaşayım dedim;

http://www.daniweb.com/forums/thread11126.html

"Virus in Panda's online scan!
Expand Post »
I just want to warn everybody about Panda Active Scan, that is the free online virus check on www.pandasoftware.com. The scanning files which are being downloaded to your computer are infected with the virus VBS/NewLove.A. I have heard from several others who also got infected from it. I've sent an e-mail to them and I'm hoping they'll do something about this. Luckily my antivirus program helped me detect and remove it. I don't know what you think but this can't be very good for their reputation! "

Yani arkadaş diyor ki, pandanın bu servisi virüslü ama sonrasında bir diğer vatandaş;

Re: Virus in Panda's online scan!
This appears to be a 'false positive' Your antivirus is seeing this as an infection, but really it's not. Check this thread at CastleCops:
http://computercops.biz/postt45950.html

diye cevap vermiş. yani yalancı bir uyarı olduğu hakkında bilgilendirmiş. gerçi bunlar 2004 yılı yazılmış yorumlar ancak, pandaya niyeyse ben de oldum olası ısınamadım. neyse yine de denemeden bilemeyiz;)

Link to comment
Share on other sites

Burda şunları belirtmek isterim.İnternet ortamında sunulan paylaşımlar içinde yer tutan pc lere sirayet etmiş bulaşmış virüslerin temizlenmelerine alatarnatif olarak,program kullanılmadan virüs,trojan vs zararlı nesnelerin temizliği için internet ortamında online hizmet veren tüm siteleri inceledim.İncelemeler sonucunda büyük çoğunluğu sistemi tarama ve kullanıcıya bilgi sunma,diğer az kısmı ise kısmi kısıtlı bir uygulama yaparak yanlız belirlenen dosya içinde tarama ve silme imkanları sunmaktadır.İnternet ortamında sunulan hizmetlerin en kaltilisi ve en başarılısı olanı Bitdefender Online Scan uygulamasıdır.Verdiği hizmetler saymakla bitmez,taramanın yanında gerek tüm sistemi ve gerekse secmeli bölge taramasın yanında bulunanları temizlenme secenekleri önde geliyor.Bende bu uygulamayı bulduğumdan beri kullanmaktayım,pc imde hiç bir virüs programı yoktur yüklemememde.Hiç birini beğenmiyorum,tek kullandığım Bitdefender Online Scandır,kafama takıldıkça uyugulamayı yaparım ve bazende ayda bir,herkese tavsiyemdir.Sisteme hiç bir yük getirmiyor yanlız tarama ve silme uzun sürüyor bende nedeni tam 5 tane HDD var sitemimde ve kendi yaptığım ISO dosyalarım bulunduğu için tarama ve silme 5 saati geciyor.Orayı burayı araştırma yapmadan veridiğim adresteki uygulamayı kullanılmasını 52 yaşında bir kullanıcı olarak tavsiye ediyorum.Saygılar.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Code-Name-X' date='23 Şubat 2011 - 13:52 ' timestamp='1298466151' post='968232']
Eset kelebek bile yakalayamaz :D
hiç kullanma derim ben :D
[/quote]

Çok doğru bir yorum yaptın.

Burda bir ufak bir tüyo vereyim herkesin işine yarar belki.Formatlı işletim sisteminizi temiz kurdunuz,hdd nin öteki bölümlerine yedeklediğiniz yere dahi girmeyiniz,daha doğrusu bilgisayarıma bile tıklamayınız.Temiz formatlı kurduğunuz sisteminizi tam temiz kullanmanız için,interneti acınız ve bitdefender online scan ile tam taratma yapınız,tarama sonucunda herşeyi temiz olarak gördüğünüz anda hdd ni öteki partlardaki kullandığınız programların setuplarını çalıştırınız istediğinizi kurunuz.Bundan sonra kullandğınız Pc niz Virüs vs den arındırlımış tam temiz sisteme sahip olarak gönül rahatlığı ile kullanınız,emin olmadığınız hiç bir şey indirmeyiniz,virüs ihtiva edebilecek sitelerden uzak durunuz.Sağlıklı pcler sizinle uzun süre yaşanması dileği ile.

Link to comment
Share on other sites

Aslına bakacak olursanız ben Eset Smart Security den oldukça memnundum. Geçen seneye kadar pek çok bilgisayara bu yazılımı kurdum. Çünkü o zamanlar tüm online dergilerde ve yazılım inceleme sitelerinde Eset Smart Security'nin hem sistemi yavaşlatmayan hem de tehditleri anında enseleyebilen üstün performansından bahsediyordu. BEnde kullandım ve oldukça memnundum. Ne var ki Son 8 aydır Eset bir düşüşte. Sistemi kasmadan çalışıyor yine ancak, tehditleri yakalama konusunda çok zayıfladı. Özellikle USB diskler (Flash bellekler) ile bulaşan rootkit virüsleri konusunda kocaman bir hiç eset. Bunun için extra bir program kullanıyorum; USB Disk Security diye. Aslında bana tam kaliteli bir de anti virüs yazılımı lazım. Bu konudaki önerilerinizi de yazarsanız sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler..

Edited by 4vc1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...