Jump to content

Hangi Bilgisayar Kursunu Tercih Etmeliyim ?


ahmet_2626
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar
ben lise son sınıf makina bölümü öğrencisiyim.Okulda son sınıflara autocad dersi gösteriliyor fakat bu hem yetersiz(eğitimax,öğretim düzeyi) hem de kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum(Bilgisayar alanında)
Bende bir kursa başvurdum.Ama bu kurs da sadece bir kurs almak istemiyorum ilerki günlerde ihtiyacım olacağı için 3 kursa gidicem.
Sizce autocad dışında hangisine gideyim ? İlerde hangisi işime yarar ?
Benim düşündüm 3d max var ama diğerlerini de öğrenmek istiyorum. Mesela Programlama dillerini hep öğrenmek istemişimdir fakat ilerde ne kadar işime yarayacağını tahmin edemediğimde 3d max daha yatkın geliyor ?

Bunun dışında athical hacking kursunu düşünüyorum.Türkiye de çok az yerde varmış ama ilerde ne kadar lazım olur :) ?
Düşüncelerinizi söylerseniz çok sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Kardeş anladığım kadarıyla yaş olarak da benden küçüksün, ben bilgisayar öğretmeniyim, o yüzden sorunu ciddi ciddi cevaplayacağım, diğer arkadaşlar şuna git buna git diye sallamışlar ama nedenini niyesini söylememişler.

Öncelikle hevesinin hangi branşta olduğunu iyi tayin etmelisin. Makina bölümü öğrencisi isen ve tasarım - çizim konuları senin için cezbedici ise, Autocad ve 3dsMAX öğrenmek hem zevkli bir uğraş hem de sana çok güzel bir kazanç kapısı olacaktır. Yaşın müsait olduğu için bu ikisini de birkaç senede iyi seviye öğrenmen mümkün. Ama tahsilini de ihmal etme, şu anda meslek liselerine alan dışına puan veriyorlar mı bilmiyorum ama eğer eskisi gibi ise Makina öğretmenliği için mutlaka çaba sarfet ve bu bölümü bitir. (Öğretmen ataması olmasa dahi, biliyorum sıkıntılı bir branş, ataması olmayabilir. Sen burada sadece mesleğinle alakalı bir Fakülte Diploması almak ve bu programlara hakim olduktan sonra kendi yeteneklerini iyi pazarlamak için bu diplomaya ihtiyaç duyacaksın. 4 senelik fakülte mezunu ve 3dmax'i orta seviyede bilen bir adam, iyi derecede 3d's max kullanan bir lise mezununa göre statü farkından dolayı daha çok rağbet görür ve tercih edilir.) Üniversite yaşamın boyunca da 3dmax ve autocad ile ilgilenmekten vazgeçme ilerletebildiğin kadar ilerlet. Bir fikrin olsun diye hemen buradan (Samsunda) bir örnek vereyim, koca samsunda autocad bilen adam yok ve bu işi arkadaşımız olan bir öğretmen yapıyor muazzam da para kazanıyor (saatlik ders ücreti 50tl nin altına düşmüyor) ve bilgisi orta seviye. yani hayatını kurtarmakla kalmazsın, aranan eleman vasfını her zaman korursun ve güzel kazanç elde edersin..

Haydi rastgele:)

Link to comment
Share on other sites

kardeş 3d stdio max benzeri programlar makınacı olduğun ıcın her zaman ışıen yara onları öğren seşimi sana kalmış (vektörel çizim programları) ama işin içine programla dili katmak istersen wpf ve silverlight ı daha kolay yapacağını sanıyorum bunlar zor progralama dilleridir calışma mantıklar vs teferruatı coktur. ancak 3d max gibi vektörel cizimler yaptığın programlardakı çizimlerıne bu programlama dilleri yardımı ile hayat verebılr hareket kazandırabılır veritabanı vs kontrollerıne rahatlıkla erişebilirsin.

bence önemli olan senın yeteneğinin ne yönde oldğu ve ne istediğindir geleceğe yatırım yapıyorsun sonuçta.Mesela ben programlama dıllerınde kodlama yaparım ama tasarım olarak bakış açım zengın değilidr kolonları sağlam yaparım tuğlayı örerım ama iç dekorasayonu yapmak için ayrı bır bakış açısı ve göz uyumu ıster.ben eksğimi bılıp ona göre yol almaya çalşırım.Sanada aynısını tavsıye ederım.yetenklı olduğun alanda ilerle çizim programlarında tasarımsa su aşamada programlara dillerine hıç bulaşma ne kadar cok parçaya bölürsen o kadar yavaş ilerlersin

Saygılar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...