Jump to content

Kayserili Kayıp 3 Çocuğun Cesedi Yozgat'ta Bulundu


Sirius
 Share

Recommended Posts

[color="#000000"][b]Kayserili kayıp 3 çocuğun cesedi Yozgat'ta bulundu, 2 kişi gözaltına alındı[/b][/color]
Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 2 yıl önce Ramazan Bayramı'nda kaybolan ikisi kardeş 3 çocuğun cesedi Yozgat'ta baraj kenarında toprağa gömülü olarak bulundu. Suçunu itiraf ettiğini öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden ayrılan ve bir daha da haber alınamayan 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba ve komşularının çocuğu 10 yaşındaki Türkan Ay'ı arama çalışmalarını sürdüren polis ekipleri çocukların izine gece geç saatlerde Yozgat'ta ulaştı. İkisi kardeş, 3 çocuğun cesedi, Yozgat'ın Çayıralan İlçesine bağlı Yahyasaray beldesinde baraj kenarında toprağa gömülü olarak bulundu. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi yapılan sorgularında suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Polis merkezine götürülen şüpheliler, yapılan sorgularında Kayseri'de kaçırdıkları 3 çocuğu, öldürdükten sonra Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray beldesinde baraj kenarında toprağa gömdüklerini itiraf ettiği öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın gözetiminde olay yerine götürülerek çocukların gömülü bulunduğu yer tespit edildi.


Yetkililer çocukların kesin kimlik tespiti için kemiklerinden alınacak parçalar ile DNA testi yapılacağını bildirdiler.

Yozgat'taki kazı çalışması sona erdi

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde yapılan kazı çalışmasında kayıp çocuklar Türkan Ay, Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin kardeşlere ait olduğu belirtilen kemik ve elbise parçalarının bulunduğu belirtildi. Çayıralan ilçesi sınırları içindeki Yahyasaray Baraj Göleti kıyısında başlatılan kazı çalışmaları sona erdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre çocukları öldürdüğü belirtilen U.V.G.'nin yer göstermesi sonrasında Çayıralan'da kazı çalışmaları yapıldı. Yapılan kazı çalışmalarında; Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve komşu kızları Türkan Ay'a ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarına rastlandı. Çocuklara ait kemik ve elbiseler Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, aileden de çocuklarının kimliğinin tespiti için DNA örneği alındığı bildirildi.

[b]Emniyet yetkililerinden açıklama[/b]

Yozgat ili Çayıralan İlçesi'nde yapılan kazı çalışmasında kayıp çocuklar Türkan Ay, Ahmet Tuna Tekin ve Dilruba Tekin kardeşlere ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarının bulunduğunu bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda, 01 Kasım 2001 doğumlu Türkan Ay, 11 Ocak 2002 doğumlu Ahmet Tuna Tekin ve 22 Eylül 2003 doğumlu Dilruba Tekin kardeşlerin, evlerinden şeker toplamak için ayrıldığı ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

Çocukların bulunabilmesi ve olayın aydınlatılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde Kayseri'de bu olayla ilgili görev yapmak üzere çeşitli tarihlerde ve en son 12 Kasım 2010 tarihinde, bir daire başkan yardımcısı başkanlığında sekiz personel ile özel ekip oluşturulduğu ve dört aylık çalışma sonucunda olayın aydınlatıldığı vurgulandı.

Olayla ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde U.V.G isimli şahsın yakalandığı ve sorgusunda çocukları öldürerek Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü söylediği bildirildi.

[b]Şüpheli şahsın avukat nezaretinde alınan ifadesinde[/b]; ''Olay tarihinde evde yalnız bulunduğu esnada çocukların şeker toplamak maksadıyla evine geldiklerini, çocukları içeri alarak farklı odalarda ağızlarını bağladığını, Türkan Ay isimli çocuğa tecavüz ettikten sonra bıçakla öldürdüğünü, diğer iki çocuğu da boğarak öldürdüğünü ve kiraladığı oto ile cesetleri götürdüğü Yozgat ili Çayıralan ilçesinde gömdüğünü'' söylediği belirtildi.

Yozgat ili Çayıralan ilçesi Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan yer gösterme ve kazı çalışmasında kayıp çocuklar Ay ve Tekin kardeşlere ait olduğu düşünülen kemik ve elbise parçalarının bulunduğu ve soruşturmanın Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımı ile Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Anne Özlem Ay: Kızım, gelecek diye ümit ediyordum, tüm ümitlerim bitti

Kayseri'nin Talas ilçesinde, yaklaşık 1,5 yıl önce Ramazan Bayramı'nda şeker toplarken kaybolan ve cesetlerinin bulunduğu belirtilen çocuklardan Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay, gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarına sarılarak ağlayan anne Ay, "Gelecek diye ümit ediyordum tüm ümitlerim bitti. Kızım gelecek diye ayakkabı almıştım. Gelince giyer diye düşünüyordum. Ama gelmedi. Öldürülürken anne beni kurtar diye ağladın mı kızım. Ben bundan sonra nasıl yaşayacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Çocuğunu öldürenlere de tepki gösteren anne Ay, "İnşallah bunu yapanlar sürünür. Benim ciğerim yandı, onlarınki daha fazla yansın." diye feryat etti. Anne Ay'ı yakınları teselli etmeye çalıştı.


[code]http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1113158&title=kayserili-kayip-3-cocugun-cesedi-yozgatta-bulundu-2-kisi-gozaltina-alindi[/code]
Link to comment
Share on other sites

idamı bende destekliyorum..insan hakları diyorlar;nesi insan bunların..birileride çıkıyor yok akli dengesi şöyledir böyledir..böyle diye sokaktaki insanın risk altındamı yaşaması gerek..her türlü idam diyorum..yasaların/insanların(bazı) hoşgörüsü güç veriyor bunlara..

Link to comment
Share on other sites

cinayet,tecavüz,gasp,savaş,kan,isyan,gözyaşı,yıkım,mekanik robotlar gibiyiz,o kadar alıştık ki böyle olaylara artık sıradan geliyor ve sadece vah vah deyip 2 dakika sonra unutuyoruz,üzücü en çokta ailesine ALLAH sabır versin,masum ve günahsız yavrulara yazık,insanoğlu benliğini yitiriyor....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...