Jump to content

Bu Ýlginç bisiklete NASA talip !


KelebeK

Recommended Posts

22994.jpg

ABD’li mucit tarafýndan icat edilen, tuhaf görünümlü araç NASA’nýn ilgisini çekti.

23 Ocak 2007 Salý 18:31

ABD’li mucit tarafýndan icat edilen, tuhaf görünümlü araç NASA’nýn ilgisini çekti.

Buluþuna HyperBike adýný veren ve normal bisikletin kusurlarýný ortadan kaldýrmak için bu aracý tasarladýðýný söyleyen DeForest, HyperBike’ý kullanmayý kuru mekanda yüzmeye benzetiyor.

Koltuðu bulunmayan, sürücünün ayakta durduðu araç, kolaylýkla saatte 80 km hýza ulaþabiliyor. Yaklaþýk 2,5 metre çapýndaki 2 tekerleðin birbirinden alttan 160 cm, üstten ise 65 cm uzaklýkta durmasý araca garip bir görünüm veriyor. Araçta kollar yardýmýyla ilave güç de yaratýlabiliyor.

Bu tuhaf görünümüne karþýn mükemmel bir denge yeteneðine sahip bulunan HyperBike’ýn aðýrlýk merkezi, standart bisikletlerin tersine, sürücünün konumundan dolayý tekerleklerin ekseninin altýnda bulunuyor.

Aðýrlýk merkezi ve denge yeteneklerinden ötürü NASA’nýn ilgisini çeken buluþ, bilim adamlarýnca yerçekiminin az olduðu ortamlarda kullanýlmasý amacýyla geliþtirilecek araçlar için iyi bir seçim olarak görülüyor.

NASA, HyperBike’ýn geliþtirilmesi ve yeni bir modelin üretilmesi amacýyla Uzay Teknolojileri Programý aracýlýðýyla mali kaynak ayýrdý.

www.ensonhaber.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...