Jump to content

Türkiye'yi karalayan film için çaðrý


tenekecezve

Recommended Posts

Yýllarca Türkiye'nin imajýný yaralayan Geceyarýsý Exspresi filminin hikayesinin ardýndaki gerçeði ortaya çýkarmaya ne dersiniz? Ýþte filmin kahramanýnýn aðzýndaki þok itiraflar:

:angry::angry::angry:

Reklamcý Alinur Velidedeoðlu, yýllarca Türkiye'nin imajýný yaralayan filmin hikayesinin ardýndaki gerçeði ortaya çýkartýyor. Videolari asagidaki play butonlarina tiklayarak izleyebilirsiniz. You Tube‘dan izleyebileceðiniz bu söyleþiyi elinizden geldiðince kiþiye ileterek ve izleterek, söyleþinin Youtube'da popüler videolar arasýna girmesini ve ana sayfaya taþýnmasýný saðlayabilirsiniz.

1970 yýlýnda, Türk polisi tarafýndan Ýstanbul'da esrar kaçakçýlýðýndan tutuklandýðýnda henüz 22 yaþýnda olan Billy Hayes, 1975 yýlýnda Ýmralý Cezaevi'nden kaçtýktan sonra, yani 1977 yýlýnda, "Geceyarýsý Ekspresi" adlý kitabý yazdý.

Geceyarýsý Ekspresi filmi, 1978 yýlýnda bu kitaptan uyarlandý ve Oliver Stone tarafýndan senaryolaþtýrýlýp, Alan Parker tarafýndan yönetildi. Film, abartýlmýþ cezaevi iþkence sahneleriyle ülkemizi, tarihin en aðýr ve adil olmayan anti-propagandasýyla yüz yüze býrakmýþtý.

Bundan yýllar sonra 1999’da Güzel Sanallar Saatchi&Saatchi yönetici ortaklarýndan Alinur Velidedeoðlu, Cannes Film Festivali’nde, Billy Hayes ile tanýþtý ve bir ropörtaj yaparak, bilinen ve bilinmeyen tüm gerçekleri ortaya koydu. Filmde kullanýlan birçok sahnenin aslýnda nasýl bir abartý ve kurmacadan ibaret olduðunu bizzat Billy Hayes’den dinledi.

You Tube‘dan izleyebileceðiniz bu söyleþiyi elinizden geldiðince kiþiye ileterek ve izleterek, söyleþinin popüler videolar arasýna girmesini ve ana sayfaya taþýnmasýný saðlayabilirsiniz. Bu gerçekleri tüm dünyanýn öðrenmesi ve “Türk Kimliði”ni korumak adýna bu önemli görevi yerine getirmek mümkün. Youtube’da Alinur, Velidedeoglu ve Midnight Express, anahtar kelimeleriyle arama yaparak bu ropörtaja kolayca ulaþýlýyor.

Alinur Velidedeoðlu, bu filmin 29 seneden beri yayýnlanýyor olmasýnýn, Türkiye’nin turizm gelirinde açtýðý yaranýn yaklaþýk 50 milyar dolar olduðunu söylüyor.

Midnight Express truth revealed by Alinur- Part 1

Midnight Express truth revealed by Alinur- Part 2

Link to comment
Share on other sites

Ceza evinde iskencelere yer veren kac amerikan film ornegi vermemi istersiniz? Ve bana bu orneklerden rahatsiz olan bir tek amerkali gosterebilirmisiniz? Biz gocudukca dahada abartiliyor sadece bence filmi yok sayin gitsin ben izlemedim bile..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...