Jump to content

Son Ders


tarihogretmeni

Recommended Posts

Bir profösörün mezun edeceði talebelerine verdiði son ders:

Bilgisayar Mühendisi Arkadaþ, Ýnþallah iyi bir donanýmcý veya iyi bir yazýlýmcý veya iyi bir networkçü veya iyi bir sistem yöneticisi olacaksýn.

Yalnýz þu mühim meseleleri sakýn aklýndan çýkarma;

Bu kainatýn öyle bir donanýmcýsý vardýr ki, bütün mevcudâtý ve içinde yer yüzünü create etmiþ, güneþi bir power source, ayý bir system clock yapmýþ. O power source'dur ki kesintiye uðramaz ve o system clocktur ki þaþmaz ve þaþýrmaz, o donanýmcýnýn ilminin ve sanatýnýn nihayetsizliðini gösterir.

Bu zât ayný zamanda öyle yüce bir programcýdýr ki, þu muazzam dünya üzerinde çalýþacak þekilde koca hayat programýný yazmýþ, yüzbinlerce yýldan fazladýr, error verdirmeden, crash ettirmeden çalýþtýrýyor.

Eðer onun ne kadar iyi bir programcý olduðunu da anlamak istersen, önce kendine bak. Gözünle göremediðin küçücük bir hücrene bütün kodunu save etmiþ ve yine o küçücük hücrende execute ettiriyor. Madem ki DNA'nýn bir program olduðu apaçýktýr, ve bir program programcýsýz olamaz demek ki, senin programcýlýðýn ancak o büyük zâtýn programcýlýðýna ancak bir ayna hükmündedir.

Yine senin bütün hücrelerinden oluþturduðu network'ün içinde hadsiz protokollerle o hücreleri konuþturduðu gibi, madem ki senin de diðer insanlarla türlü dillerde ve protokollerde konuþabilmen için gerekli donanýmý yanýna vermiþtir, öylece de gördürüyor, konuþturuyor ve dinletiyor. Ve madem ki sen etrafýndaki bütün cisimlerden haber alasýn diye ýþýk, ses gibi türlü mediayý hazýrlamýþ kullandýrýyor, ve sen bunlarý keþfeder, kullanýr fakat upgrade edemezsin, o halde öyle büyük bir network uzmaný zât vardýr ki senin her türlü ihtiyacýný bilir, ona göre teçhizatýný verir. Senin networkçülüðün ancak onun, sonsuz ilminden sana verdiði bir küçük parça ve bir büyük nimettir.

Arkadaþ, aldanma! Þu güzel dünya hayatý programý bir limited trial version'dur, görüyorsun ki elde ettiðin malý mülkü hiç bir surette save edemiyorsun. Öyle ise, bu kâinat yazýlýmýný yazaný taný. Hem hiç mümkün müdür ki bir programcý bu kadar güzel bir program yapsýn ve yaptýðý programda about kesimi koyup kendini tanýttýrmasýn. Öyle ise bu kainatýn en büyük donanýmcýsý, programcýsý, networkçüsü ve sistem yöneticisi olan zâtýn her yere iþlediði about kesimlerini gör, öðren, full versiyonunu kazanmak için çalýþ.

Unutma ki hiç bir hareketin atlanmadan çok dikkatli loglar tutuluyor. Bu loglar her þeye gücü yeten o sistem yöneticisi tarafýndan open edilip check edilecektir.

Aman ha dikkat.

alýntýdýr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...