Jump to content

Tp-Link Tl-Wa5110G Access Point Kurulumu


kondansator
 Share

Recommended Posts

SLM ARKADAŞLAR. [b]TP-LİNK TL-WA5110G ACCESS POİNT[/b] ALDIM. REPEATER(TEKRARLAYICI) OLARAK KURMAK İSTEDİM FAKAT BİR TÜRLÜ KURAMADIM. ONCA ARAŞTIRMAMA RAĞMEN HİÇBİR SİTEDE KURULUMUNU BULAMADIM. HATTA KENDİ KULLANIM KLAVUZUNDA BİLE YAZMIYOR. AMA 3 GÜNLÜK UĞRAŞ SONUCUNDA KURDUM.
BUNUN BİR EKSİKLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK, SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM UMARIM İHTİYACI OLAN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLURUM...
[b]TP-LİNK [b]TL-WA5110G[/b] NASIL [b]REPEATER(TEKRARLAYICI)[/b] OLARAK NASIL KURULUR....YANİ İNTERNETİMİZİ KABLOSUZ OLARAK PAYLAŞMA YADA AZ ÇEKİYORSA SİNYALİNİ GÜÇLENDİRME......[/b]

BAŞLAYALIM BAKALIM ANLATMAYA.......

[img]http://img181.imageshack.us/img181/6100/7thumbyx3.jpg[/img]

İlk önce şunu hatırlatmak isterim. modemimizdeki şifre [b]WEP[/b] türünde olmalı. [b]WPA[/b] veya diğer modda kabul etmiyor. bu yüzden öncelikle modemimizdeki şifreleme sistemini [b]WEP sisteminde 64 BIT olarak 10 haneli[/b] bir sayı giriyoruz ve şifremizi sadece [b]SAYILARDAN[/b] oluşturmaya dikkat ediyoruz.bunu hallettikten sonra [b]AP(access point)[/b] kurulumuna geçebiliriz.

Öncelikle access pointimizi [b]ETHERNET[/b] kablosuyla bilgisayarımıza bağlıyoruz, bir explorer açıp, adres çubuğuna [b]192.168.1.254[/b] yazıp access point ara yüzüne giriş yapıyoruz.

karşımıza kullanıcı adı şifre çıkacak buraya [b]kullanıcı adı(user name)[/b] olarak "[b]admin[/b]" [b]şifre(password)[/b] olarak "[b]admin[/b]" yazarak giriş yapıyoruz.

daha sonra karşımıza resimdeki ekran çıkıcak....
[img]http://forum.wifianten.com/uploads/public/5110/ap2_1.jpg[/img]

öncelikle [b]OPERATİON MODE[/b] yazan yere tıklıyoruz ve oradan [b]AP ACCESS POİNT[/b] yazan yeri seçiyoruz ve [b]SAVE[/b] diyoruz.

sonra [b]NETWORK[/b]'a girip [b]GATEAWAY[/b] yazan yere modemimizin [b]IP NUMARASINI[/b] yazıyoruz. bu genel olarak [b]192.168.1.1[/b] dir.bunu yazdıktan sonra [b]SAVE[/b] diyoruz.

daha sonra [b]WIRELESS[/b]'e tıklıyoruz. buradaki [b]BASİC SETTİNGS[/b] giriyoruz. ordan [b]REGİON[/b] yazan yerden [b]TÜRKİYE[/b]'yi seçiyoruz. ve [b]SAVE[/b] diyoruz.

yine daha sonra [b]WIRELESS[/b] menüsü altındaki [b]WIRELESS MODE[/b]'a girip [b]UNIVERSAL REPEATER[/b]'ı işaretliyoruz ve [b]MAC OF AP[/b] yazan yerin yanındaki boşluğa tıklıyoruz ve aşağıdaki [b]SURVEY[/b] yazınına basıyoruz. burada [b]AP(access point)[/b]'in gördüğü kablosuz ağlar bulunmakta. buradan modemimize ait olan sinyalin yanındaki [b]CONNECT[/b] yazısına basıyoruz ve [b]MAC OF AP[/b] yazan yere bir [b]MAC ADRESİ[/b] yazılıyor. daha sonra sayfanın altındaki [b]SAVE[/b] düğmesine basıp kaydediyoruz.

son olarak yine [b]WIRELESS[/b] menüsü altındaki [b]SECURITY SETTING[/b] ayarına girip [b]WEP[/b] türünü seçiyoruz ve sağ tarafta [b]KEY TYPE[/b] yazan yerde [b]DISABLE[/b] yazan yere tıklayıp [b]64 BIT[/b] yazısını tıklıyoruz ve daha önce [b]MODEMİMİZE[/b] girmiş olduğumuz 10 haneli şifremizi [b]WEP KEY[/b] yazan yerin altındaki ilk boşluğa aynen giriyoruz. ve sayfanın altındaki [b]SAVE[/b] butonuna basıyoruz ve işlemimizi bitiriyoruz.

evet artık [b]AP[/b] kurulumumuz tamam. bundan sonra [b]AP[/b]'mizi alıp modemimizin sinyalinin çektiği herhangi bir yere koyup kablosuz internetin keyfini çıkarabiliriz. şunu da belirtmek isterim modemimizdeki wireless yayın adı neyse AP'mizin yayın adıda aynıdır.

benden bu kadar... gerisi size kalmış... yardımcı olabileceğim başka bişey olursa sorabilirsiniz.....

hepinize kolay gelsin..... Edited by kondansator
Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...

hocam emegine saygı ellerın dert görmesın sag olasın bıde buna 4 acces poınt baglamayı eklersen daha guzel olur.

1 tane baglamayı bılıyorumda 4 tane hıç baglamadım ve bılgısayarcıyım bır ısyerıne baglıyacagım nasl olacagını bılmıyorum az yardımcı olursan sevınırım.
Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

haklı olabilirsin ama bu ayarları yapınca bağlanıyorum. hatta yeni bir tane daha wa5110 aldım aynı ayarları yaptım yine oldu. ethernet kablosu takılı şekilde ayarı yaptım, repeater modu çalışmadı ama kabloyu çıkartınca hemen devreye girdi ve wireless'tan bağlandım. bu şekilde oldu. dediğin ayar uyuşmayan modem ve ap arası yapılabilir. pikatel airmax 101 modem ve Tp-Link TD-W8901G modemle bağlantı yaptık uyum sağladı ve iyi verim aldık. fakat telekomun verdiği huawei modemde aynı ayarları denedik ama pek verim alamadık. daha iyi verim alabileceğimiz bir yol biliyorsanız paylaşın bizlerde kullanalım...teşekkürler.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...