Jump to content

Msp Messenger 2.1.0.türk Işi Messenger!


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

Türk işi Messenger! Uşak'ta bir grup yazılım mühendisinin imzasını taşıyan ''MSP Messenger'' isimli program, 161 dilde çeviri yaparken, kullanıcılarına online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme gibi imkanlar da sunuyor
[img]http://im.haberturk.com/2011/06/26/643026_detay.jpg?1309089095[/img]
MSP Messerger'ı hayata geçiren ekipten Yazılım Mühendisi Necmettin Özalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıl süren AR-GE çalışmaları sonucu ''Türkiye'nin ilk online iletişim yazılımı''nı hayata geçirdiklerini söyledi.

MSP Messenger adını verdikleri programın mevcut online iletişim yazılımlarından farklı olarak bir çok yeniliğe sahip olduğunu belirten Özalp, programın 161 dilde sesli tercüme yapabildiğini, kullanıcılara online alışveriş yapma olanağı sunduğunu, program üzerinden tv izleme ve radyo dinleme imkanı bulunduğunu kaydetti.

Yazılımın internet üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunu belirten Özalp, ''İlk 3 gün içinde 11 ülkeden, 30 binden fazla kişi tarafından kullanılmaya başlandı'' dedi.

Amaçlarının 6 ay içinde kullanıcı sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmak olduğunu ifade eden Özalp, sözlerine şöyle devam etti:

''Dünyada sınırlı sayıda online iletişim yazılımı var. Bu yazılımların borsa değeri 25 ila 50 milyar dolar arasında değişiyor. ABD, Rusya, Çin gibi ülkelerdeki tanınmış online iletişim yazılımları bilgisayar kullanıcılarının taleplerine tam olarak cevap veremediğini için MSP Messenger'ı hazırladık. Oldukça iddialı olan programımız kendi tanıtımını kullanıcılar kanalıyla yapacak.''

[b]-161 DİLDE SESLİ VE YAZLI TERCÜME YAPIYOR-[/b]
MSP Messenger'ın dünyadaki online iletişim yazılımlarına yeni bir anlayış getireceğini belirten Özalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Program, 161 dilde sesli ve yazılı tercüme yapabiliyor. Yani karşınızdaki kişi hangi ülkeden olursa olsun, hangi dili ve lehçeyi konuşuyorsa konuşsun, siz Türkçe olarak yazıyorsunuz, karşı tarafa sesli olarak kendi dilinde çeviri yaparak, sesli ve yazılı olarak iletişim sağlıyor. Düşünün Çin'den bir kişiyle iş bağlantısı yapmak istiyorsunuz. Yazılım size tercümana ihtiyaç duymadan direk iletişim imkanı sağlıyor. Çocuğunuz dil öğrenmek istiyor. O ülkeden bir kişiyle iletişim kurup karşılıklı sesli ve yazılı konuşabiliyor.

MSP Messenger bilgisayarınızda kuruluysa aynı anda radyo dinleyip, anlaşmalı televizyon yayını sağlayıcılarından biri yardımıyla istediğiniz televizyon kanalını izleyebiliyorsunuz. Messenger üstünden bilgi paylaşımında artık sınırlarınız yok. İstediğiniz büyüklükte dosyayı MSP Messenger üstünden gönderebiliyor. Programın en önemli özelliklerinden biri online alışveriş yapma imkanı olması. Kayseri'den pastırma, Çorum'dan leblebi siparişi yapmak isterseniz MPS Messenger size bu imkanı sağlayacak. MSP Messenger sosyal paylaşım sitesi anlamında da hizmet verecek. Tek bir adresten sosyal paylaşım yapabileceksiniz. Dünya çok kısa bir süre içinde MSP Messenger'i konuşacak. Biz iddialıyız, inanmıyorsanız yazılımı bilgisayarınıza ücretsiz olarak kurun ve kullanmanın keyfini çıkarın.''

[b]-''HEDEFİMİZ MİLYONLARCA DOLARLIK REKLAM GELİRİ''-[/b]
Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 22 milyon kişinin ''messenger'' yazılımı kullandığını, bu yazılımların toplam reklam gelirlerinin ise yıllık 2 milyar dolara ulaştığını bildiren Yazılım Mühendisi Özalp, bu gelirden Türkiye'nin herhangi bir pay alamadığını vurguladı.

MSP Messenger'ın yaygınlaşması halinde Türk firması olarak elde edecekleri gelirden milyonlarca dolar vergi ödeyeceklerini belirten Özalp, şöyle konuştu:

''Yazılım sanal ortamda domino taşı etkisiyle yayılıyor. Bir kaç gün içinde bu yüz binlerce kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız dünyada milyonlarca kişinin bu yazılımı kullanması. Türkçe ve İngilizce olarak yazılım hazır. Çok kısa süre Arapça, Çinçe ve Rusça olarak yazılım hizmete girecek. Biz dünyada dil bilmezlik olgusunu ortadan kaldırıyoruz. Şu an çeviride yüzde 75 başarıyı yakaladık. Amacımız yüzde 90'a ulaşmak.''

[b]-''BU BİR MİLLİ SİSTEM PROJESİ''-[/b]
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün, MSP Messenger'ın ''Bilgisayar Programları ve Veritabanları'''na ilişkin tescilini yaptığını, ayrıca uluslararası bir yazılım firması tarafından da ''Uluslararası Dijital İmza Sertifikası''nın onaylandığını vurgulayan Özalp, yazılımı ''Milli Sistem Projesi'' olarak adlandırdıklarını söyledi.

Türkiye'deki bilgisayar kullanıcılarını da Türk Messengerını kullanmaya davet eden Özalp, ''Bu yerli bir araba veya yerli malı kullanmak gibi bir şey. Biz ülkemizin kazanmasını isteyen bir avuç insanız. Kısa süre içinde Uşak'ta, bünyesinde çok yetenekli bilgisayar yazılımcıları barındıran 300 kişilik çalışma ekibi kuracağız. Yola avukatlar için bir online iletişim yazımı hazırlamak için çıkmıştık. Bir hayal kurduk. Şimdi hayalimiz gerçek oldu'' diye konuştu.

Özalp, yazılımın ücretsiz olarak ''www.mspmessenger.com'' adresinden indirilerek, olayca bilgisayarlara kurulabileceğini sözlerine ekledi.

[code]http://hotfile.com/dl/122340448/ed56384/mspinst.rar.html[/code] Edited by BeNefSE
Link to comment
Share on other sites

ücretsiz olarak alabiliyorsunuz hesabı bir kaç saniyede fakat kimseyi ekleyemiyorsunuz.. günümüzde hotmail vs kullanan insanlar çok fazla.. msp yi yükleyipte kimseyi ekleyemeden heyecan yapacaksanız ideal :=) benim kararım şuan için hiç bir işe yaramaz.. ne hotmailden nede yahoodan nede başka biryerden arkadaş ekleyemiyorsunuz.. msp kullanan var mı diye program içinden bir sürü isim aradım birtane bile bulmadı.. haliyle kimseyle konuşamadım.. test edemedim.. sistemden kaldırmak istedim.. uninstall yaptım ama sistemden kalkmadı.. sürekli açılmaya devam etti.. çareyi program klasörünü el ile silmekte buldum..daha çok geliştirilmesi lazım.. zaten şuan beta..

Link to comment
Share on other sites

Bana kalırsa herkes msn kişi listesindekilere MSPMESSENGER ile bilgi verse ve kullanmaya kalksa Türkiye de bile möilyonlarca kullanıcıya ulaşabilir. Bence desteklenmesi gereken projelerden birisi. TNC ailesi kullanmaya başlarsa Kısa zamanda listelerindekileride ikna ederek kullanıcı kitlesi milyonları bulabilir. Buda milli bir yazılıma Büyük destek demek.

Ben kurdum fakat şuan sitede aşırı yüklenmeden problem oluşmuş kayıt olamadım. TNC Ailesinide kullanmaya davet ediyorum en azından TNC Ailesi kendi arasındaki haberleşmeleri bununla yapsa eksiklikler giderildikçe kullanıcı sayısı çoğalacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='mehmet1000' date='27 June 2011 - 12:19 ' timestamp='1309177176' post='1036567']
beş para etmez
[/quote]
4 yıllık emek beş para etmez ha senin bu yorumun çok para ediyor zaten.
üstelik okumadın heralde ilk online iletişim programı !!!!!

Link to comment
Share on other sites

win7x64 kurulum sonunda hata veriyor, menülerin yazıları gelmiyor.
televizyonculuk zihniyetiyle hazırlanmış bir program, 4 senenin çoğunu tivibu izleyerek geçirmişler heralde.
Ayrıca kaldırılmıyor.

Edited by akMurat
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşalar adı üstünde beta sürüm yani geliştirilme aşamasında yapmayın Allah aşkına sizlerin daha iyi fikirleri varsa buyrun hodri meydan msn ilk çıktığında da 5 para etmiyordu ama seçenek olmadığı için herkes onu kullanıyordu ama şimdi yeni versiyonlarını çıkara çıkara gelirşitirdiler. Adamların web sayfası iletişim adresleri var oturun ikisatırda sizler yazın eksilerini artılarını, adamların fikirlere açık olmadıklarını nerden biliyorsunuz sizlerin yazdıklarınızı değerlendirmeyeceklerini nerden biliyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

bu zihniyetteki insanlara 4 yıl emek verip bedava yazılım üretende kabahat :@ biraz milliyetçi olun arkadaşlar sizin bizim destegimizle olacak bunlar biz sahiplenmezsek illaki yabancı ülkelerden birisi sahiplenir merak etmeyin sonra eksiklerini tamamlayıp bize satarlar siz boş yorumlarınıza devam edin ...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='akMurat' date='27 June 2011 - 15:06 ' timestamp='1309187212' post='1036652']
win7x64 kurulum sonunda hata veriyor, menülerin yazıları gelmiyor.
televizyonculuk zihniyetiyle hazırlanmış bir program, 4 senenin çoğunu tivibu izleyerek geçirmişler heralde.
Ayrıca kaldırılmıyor.
[/quote]

Yukarıdaki arkadaşlar neyin arkasında durduklarının farkında değiller :) Bakmak yetmez görmek lazım...

Link to comment
Share on other sites

nesini beğenmediler bilmiyorun çok güzel bir program emeği geçen herkese çok teşekkürler
kullanımı arttiıkça daha da iyi olacağına inanıyorum zaten bu beta sürümü gibi bir şey v2.0
daha iyi olacakmış daha ne olsun ya msn den farkı olmadığı gibi dil problemide yok.çeviriyi kendi yapıyor istediğin
ülke vatandaşı ile konuşabilirsin...

Link to comment
Share on other sites

4 senedir beta :D Yaw piyasadaki bütün notbooklar win7x64 ile geliyor artık, netbooklar bile, piyasadaki cihaza msn ye alternatif olduğunu iddia eden bir program olacak ve destek vermeyecek :lol: bunlar tivibu dan fitnevizyon kanalizasyonlarını izlemeye devam etsinler, bizimde vaktimizi dandik programlarla harcamasınlar zira piyasada tirilyon tane msn alternatifi var :nea:

Link to comment
Share on other sites

slm sevgili türkiye vadandaşı, ve türk bayrağı altında yaşayan kardeşlerim bence program mükemmel hepimiz msn talk yaho nimbuzz gibi programlar kullanmak yerine kendi ülkemize ait olan bu programı kullanmalıyız hem kendi ülkemize destek vermiş oluruz hemde maddi açıdan belki küçümseyeceksiniz ama ülkemiz inanılmaz derecede maddi açıdan kalkınmış olacak küçümsediğiniz bu programın yayınlayacağı reklamın günlük bütcesi emin olun sıradan 1000 tl maaş alan ortalama 10 insan maaşına bedeldir unutmayınki bu bizim ülkemize ait bir programdır rizden ricam biz tnc ailesi olarak kullanmaya başlarsak bu aileye her geçen gün katılan yeni kardeşlerimizde bu programı paylaşacak ve kullanmaya başlayacaktır.
TÜRK PROGRAMCILARIMIZA BURDAN TŞK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI TEMENNİ EDERİM...

Link to comment
Share on other sites

Sa

[img]http://www.mspmessenger.com/resimler/mspmessenger01.jpg[/img]
İndir:
[codebox]http://www.mspmessenger.com/Tr/download.aspx[/codebox]

Türk yazılımı olan 'MSP Messenger' isimli Türk Messenger'i son 24 saat içinde 124 ülkede 250 bin kullanıcıya ulaştı.

Dünyanın dört bir yanından kullanıcıların üye olduğu MSP Messenger programının on-line çeviri özelliği büyük ilgi gördü. Farklı dilleri kullanan insanların hiçbir aracıya ihtiyaç duymaksızın anlaşabildiği on-line çeviri özelliği dünyada ilk kez MSP Messenger programında gerçekleştirildi.

MSP Messenger'ın Yazılım Mühendisi Necmettin Özalp AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin ilk on-line iletişim yazılımı''na gösterilen ilginin her geçen gün arttığını belirterek, ''24 saat içindeki bu muhteşem ilgi, yerli yazılıma olan ihtiyacı gösteriyor. Türkiye'den de artık dünya çapında bilişim markaları çıkmasının zamanı geldi, MSP Messenger çok kısa sürede tüm dünyada bilinen bir marka olacak, programımızın şu an öncelikli olarak on-line çeviri özelliği öne çıktı, ama henüz paylaşmadığımız pek çok sürprizimiz var, yakında herkes MSP Messenger'in sadece bir chat ve çeviri programı olmadığını görecek, herkesi şaşırtmaya devam edeceğiz'' dedi.

Özalp, yazılımın 5 gün önce internet kullanıcılarına açıldığını, ilk üç gün içinde 30 bin kişinin programı kullanırken, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarında haber olan yazılımın 24 saat gibi bir sürede 124 ülkeden 250 bin kişi tarafından indirildiğini ifade etti.

MSP Messenger'in internet üzerinden ücretsiz olarak kullanılabildiğine işaret eden Özalp, ''Aslında programı duyurudan üç gün önce açtık. İlk 3 gün içinde 11 ülkeden kullanıcılarımız vardı. Biz bu kadar yoğun bir ilginin bir kaç saat içinde gerçekleşmesine şaşırdık. Pazartesi günü sabaha kadar 124 ülkeden 250 bin kişi programı indirdi. Rakam her geçen saat artıyor. Halen 150 bin kullanıcı programı indirmek için sırada bekliyor'' diye konuştu.

-''SUNUCULAR KİTLENDİ, İLAVE SUNUCULAR DEVREDE''-

Yazılıma gösterilen ilginin kendilerini şaşırttığını, bir hafta içinde MSP Messenger kullanıcı sayısının 1 milyon kişi çıtasını aşacağını ümit ettiklerini dile getiren Necmettin Özalp, ilgi nedeniyle kullanıcılara teşekkür etti.

Aşırı yoğunluktan dolayı yazılımın indirildiği sunucunun kitlendiğini, ek sunucuları devreye soktuklarını anlatan Özalp, şöyle konuştu:

''Yazılımın kullanımı çığ gibi büyüyor. Alexa verileri ya da Google aramaları kısa sürede nasıl bir patlama yaşadığımızı somut olarak ortaya koyuyor. Önümüze koyduğumuz ilk hedefi şu an aştık. İkinci hedefimiz 5 milyon kullanıcı. Herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Programı indirmek için sırada bekleyen kullanıcılardan özür diliyoruz. Bir kaç gün içinde ilave sunucuların devreye girmesiyle yoğunluğun azalacağını düşünüyoruz.''

Alıntıdır..

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

[size="3"][font="Arial Black"][b][attachment=760:sshot1usu.png]
[attachment=759:sshot2wtw.png] [attachment=758:download_24.jpg]

Dünyanın ilk otomatik dil çevirisi yapan messenger programı.Tam 161 dilde yazıştığınız kişinin ve sizin ifadelerinizi anında karşılıklı olarak çeviriyor.Aynı zamanda isterseniz yapılan çevirileri sesli olarak dinleyebiliyorsunuz.%100 Türk yapımı Messenger. Otomatik dil çeviri ile tüm dünya ile ücretsiz görüşün. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ücretsiz destek olmak için Türk malı Messenger kullanın.


Dil Sorunu yaşamadan dünya ile arkadaş olmak

MSP messenger ile şimdilik 161 dilde yazışmaları karşılıklı olarak anında çevirebiliyor ve sesli dinleme özelliğiyle pratiğinizi arttırabiliyorsunuz.

Dil seviyenizi arttırmak

MSP messenger ile dil seçenekleri içinde olan herhangi bir dili isterseniz kendi kendinize yazışarak dil seviyenizi geliştirebiliyorsunuz.
İşinizi uluslar arası boyuta taşımak

MSP Messenger ile uluslar arası iş dünyasından yeni iş partnerleri edinebiliyorsunuz.

İleti Göndermek

MSP Messenger ile arkadaşlarınıza çevrim içi ya da çevrim dışı ileti gönderebiliyorsunuz.

Kişisel Profilinizi oluşturmak

MSP Messenger’a kişisel bilgilerinizi girerek kişisel profilinizi oluşturabiliyor ve zenginleştirebiliyorsunuz.

Yeni Arkadaşlar Edinmek

MSP Messenger’ın kişi arama motoru ile yeni kişilerle tanışabiliyorsunuz.

E-Mail Hesabı Edinmek

mspmessenger.com uzantılı mail adresi edinebiliyorsunuz.

65.000 Karakter Göndermek

MSP Messenger ile tek seferde 65.000 bin karakter gönderebiliyor ve alabiliyorsunuz.

Arşivlemek Ve Silmek

MSP Messenger’da kouşmanızın istediğiniz bölümünü arşivleyebiliyor ve istediğiniz sözcükleri silebiliyorsunuz.

Toplu İleti Göndermek

MSP Messenger ile arkadaşlarınıza toplu ileti gönderebiliyorsunuz.

Görüntülü Görüşme

MSP Messenger ile sevdiklerinizle ve arkadaşlarınızla görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz.

Sesli Görüşme

MSP Messenger ile arkadaşlarınızla sesli görüşme yapabiliyorsunuz.

Otomatik Güncelleme

MSP Messenger her yeni sürümünde lisanslama ve güncelleme işlemlerini otomatik yapıyor.

Mutlak Güvenlik

MSP Messenger ile gönderdiğiniz dosyalar kripto ile şifreleniyor ve başkaları tarafından açılmıyor.

Kişisel Bilgi Güvencesi

MSP Messenger’ın bilgi ve iletişim güvenliği sertifikası ile tüm bilgileriniz güvence altında.

Şifre İşlemleri

MSP Messenger’da kolayca şifre alabiliyor,kaybettiğiniz şifreyi internet işlemleriyle kolayca bulabiliyorsunuz.

Dosya Gönderimi

MSP Messenger ile dosya gönderirken konuşmayı durdurmaya son.Bir yandan konuşma yaparken bir yandan gönderdiğiniz dosyanın ne kadarının iletildiğini üstteki sabit dosya gönderim çubuğundan görebiliyorsunuz.

Çalışma Sayfası

MSP Messenger ile Excel tablolarını paylaşabiliyor,üzerinde çalışma yapabiliyorsunuz.
[color="#4169E1"]
Boyut: 8.20 MB
Sıkıştırma: RAR / Şifresiz
Tarama:Kasparsky İnternet Security/Temiz
Platform: Windows XP / Vista / 7[/color]
[code]http://hotfile.com/dl/141826772/29fd28b/mspmessenger.rar.html[/code][/b][/font][/size]

Link to comment
Share on other sites

  • 8 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...