Jump to content

Tüm Videolar, Google'da!


gαяƒι™

Recommended Posts

Tüm Videolar, Google'da!

kutuphanedosyaqt9.jpg

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, çok yakında internet üzerindeki tüm videoları arayabilen ilk arama motoru olacak. Peki, bu iş nasıl yapılacak?

Google’ın video sevdası geçtiğimiz yıl Ocak ayında YouTube’un yediği pastanın ne kadar büyük olduğunu farkedip de Google Video’yu kurmasıyla başladı. Sonra baktı ki kendi kurmuş olduğu sistem YouTube ile yarışmakta zorluk çekiyor, “büyük balık küçük balığı yer” dedi ve YouTube’u rekor fiyata satın aldı. Tabii YouTube’un artık büyük ellerde olduğunu bilen firmalar da boş durmadı ve şirketin sahibi Google olduktan sonra aylardır zaten orada olan videolar için dava açmaya karar verdi. Kısacası YouTube, Google’ın beklentilerini tam olarak karşılayamadı ve her işin dertlerinin olacağını gösterdi.

İşleri zor…

Google bugün video ile olan ilişkisini daha kapsamlı hale getireceğini ve video araması yapabilen ilk arama motorunu kuracaklarını açıkladı.

Google’ın ürün pazarlama müdür yardımcısı Salar Kamangar “Bugün çalışmalarımıza başlayarak ilk adımı atıyoruz, gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.” şeklinde kısa bir açıklama ile haberi verdi.

Ancak Google’ın işi hiç de kolay değil. Zira video dosyaları indekslenemediği ve arama motorlarına içeriği hakkında herhangi bir bilgi veremediğinden şimdiye kadar aramalarda yer almıyorlardı.

Google’ın bu sorunun üstesinden nasıl gelmeyi planladığını pek yakında hepimiz göreceğiz.

Kabası tamam!

Bu arada çalışmalara işin kolay kısmından başlandığı da bir dedikodu şeklinde yayılmakta. İddiaya göre Google, YouTube vs. gibi çok ziyaret edilen ve hazır indekslenmiş içeriği bulunan video izleme sitelerinden içerik bulmayı ve arama sonuçlarına dahil etmeyi başarmış.

Bakalım işin zor kısmı olan herhangi bir siteden video bulma özelliğini nasıl halledecekler.

Kaynak : Shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...