Jump to content

Polis Teşkilatı Sıkıntılı.....


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

Polis Teşkilatı Sıkıntılı[right]29 Temmuz 2011 09:33[/right] Polis teşkilatı bir çok konuda sıkıntılar içerisinde. Bir çoğunun çalışma şartları çok ağır olmasına rağmen haklarını da arayamıyorlar. Sendika kurmaları zaten yasak. Seslerini çıkarsalar soruşturma ile karşı karşıya kalacaklar. Zaman zaman intihar vakaları ile dahi karşılaşıyoruz.

Eylem olur polisin mesaisi değişir. Bir devlet adamı gelecektir mesai değişir. Çoğu zaman 12-24 çalışır yani 12 saat çalışır 24 saat dinlenir yani uyku düzeni yoktur. Terör olayı olur 12-12 ye döner. 1 Mayıs olur 12-12 ye döner. Aile düzeni adeta yoktur. Çoluğuna çocuğuna zaman dahi ayıramaz. Bir çok kimseye sorsak davulun sesi uzaktan hoş gelir misali rahat olduklarını düşünür polislerin.

Memurlar.net olarak polislerin sesine kulak vermek klavyemiz döndüğünce onların duygularına tercüman olmak istedik.

Sendika hakkı;

Örgütlenme hakkı demokratik sistemin vazgeçilmez öğesidir. Aman ya polise sendika olur mu demeyin… Daha 2001 yılına kadar memura sendika olur mu onlar devletin memuru, ayrım olur, iş yürümez, bölünme olur demiyor muyduk? Sendikal hak verildi korkularımız boşa çıkmadı mı? Çok mu kötü oldu… Kişilerin zora düştüğü anda örgütlerinin devreye girmesinden daha doğalı var mı?

Diyeceksiniz ki dünyada uygulamaları var mı? Evet var Atılım Üniversitesinde Yüksek Lisans Tezi hazırlayan Erkan BİBİLİK’in tez konusu Memur Sendikacılığı ve Toplu Görüşme Hakkı Yıl 2008- danışman Hoca: Prof. Dr.İsmail BİRCAN.

Bu tez konusu zamanında Toplu Görüşme incelenirken bugün Toplu Sözleşme aşamasına gelmişsek Polise Sendikayı da konuşabiliriz.

Çalışmayı incelediğimizde ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka ve Norveç’in polislere de sendikal haklar tanıdığını görebiliriz.

Polislere sendikal hakkın verilmesi onların özellikle çalışma şartları ve özlük hakları açısından kazanımlar elde etmelerine katkı sağlayacaktır.

Çalışma şartları:

Polislerin çalışma saatlerinde bir tutarlılık söz konusu değildir. Kimi polisler diğer memurlar gibi günlük 8 haftada 40 saat çalışmakta iken bazıları bu saatin çok çok üstünde çalışmaktadırlar.

Polislerin fazladan yaptıkları görev sürelerine ilave ücret ödemesi de yapılmamaktadır. Bazı olağanüstü durumlarda 12-12 sistemine göre (12 saat çalışma, 12 saat dinlenme) çalışıldığı halde ilave ücret ödemesi de yapılmamaktadır. Bunun yanında gece çalışmalarının ağır olması herkesin malumudur fakat gece çalışan personel ile gündüz çalışan personel arasında da farklılık yoktur.

Zorunlu hizmet:

Özellikle İstanbul gibi geçim şartlarının çok ağır olduğu İl’lerin zorunlu hizmet (polislerin tabiriyle şark görevi) kapsamına alınmaması polisleri zora sokmaktadır. Öğretmenlerin İstanbul görevleri geçim şartları nedeniyle 2000 yılından beri zorunlu hizmet kapsamındadır.

Son söz:

Tüm bu ve benzeri sorunların çözüm noktası örgütlenmeden geçmektedir. Demokrasinin en temel unsurlarından olan Sendikal hakların kısıtlı olarak da olsa tanınması Polis teşkilatının tüm çalışanlarını rahatlatacaktır.

Kaynak:Memurlar.net
Link to comment
Share on other sites

Sana hak vermemek elde değil,polisimiz zor şartlar altında görev icra ediyor.Fakat iyileştirmeleri hep maaşlarında oluyor. Çalışma koşullarında degil. Birde şimdi dağlara sürülecekler Allah yardımcıları olsun. Devlet huzuru koruması gereken polisi kendisinin bekçisi gibi kullanıyor ne diyeyim.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='kaosem' date='29 July 2011 - 14:02 ' timestamp='1311933724' post='1053649']
Konu güzelde yeri bura değil büyük ihtimal silecekler 5 dk içerisinde ...
[/quote]

Konunun yeri neresi peki?Gereksiz iletilerden kaçınalım lütfen.Raporlama diye bir bölüm var bir yanlışlık görüyorsan ordan yönetime bildirebilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Potansiyeli Büyük olan illerde Polis Memurları Hakkında Düzenlemeler Yapılırsa Daha iyi olacağını Düşüncesindeyim.Yoksa benim kaldığım Yer olan Gümüşhane gibi bir ilde Polislerin Sürekli uyudugu yerde bu gibi düzenlemelerde yapılmasına Vatandaş olarak Karşıyımdır.Ne diyelim Allah Yardımcıları Olsun.Zor meslek Doğrusu (Şahsi Görüşüm)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...