Jump to content

Bu Backup Neyin Nesidir Arakkdaslar?.


naimgll
 Share

Recommended Posts

iyi geceler arkadaslar. ben bilgisayarima format atmak istiyorum. windows 7 kullaniyorum. format aticam ama CD yok bende bu backup dedikleri bunun icin mi gerekli? yani backup yaparsam o cd ile format atabilir miyim bilgisayarima? bu backup neyin nesi? Toshiba marka bilgisayar kullaniyorum ve windows 7 ile birlikte bir cok avantajli programlari var. bunlari kaybetmek istemiyorum ama dedigim gibi satin aldigimda kurtarma CD si vermediler. nedir bunun kolay yolu acaba??

simdiden tesekkur ederim hayirli aksamlar ve ramazanlar....
Link to comment
Share on other sites

sormak istedigim eger backup yaparsam format atarken windows 7 cd sine ayrica ihtiyacim olacak mi olmayacak mi? sadece bu backup yapmak yeterli oluyor mu?

mesela bende sony vaio var hic bir cdye yada backup yaapmaya gerek kalmadan windows baslarken F8 yapiyorum ve bir kac next dedikten sonra format atmaya basliyor kendi kendine.

acaba diyorum toshibada da boyle birsey var mi???

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Sema_semiz' date='03 August 2011 - 01:39 ' timestamp='1312324787' post='1056128']
Backup dedikleri sanırım yedekleme oluyor sanırım :)
[/quote]

backup elbette yedeklemedir sisteminizde yüklü olan veriler kısayollar vb kişiselleştirilmiş bilgiler backup ile yedek alınır ama bu programla format atılmaz format atabilmeniz için ya sisteminizde recovery olan bir windowsunuz (açılışta f8 tuşu) yada bir cd/dvd niz olması gerekiyor forumda mevcut olan istediğiniz windowsu indirerek bir cd/dvd kalıbına yazdırıp sistemi onunla açarak format ve yükleme yapmanız gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Backup dedikleri yedek demek zaten recovery cd leri de ayni sistem.toshibalarda oldugu gibi,backup yaptiginda otatmatik ilk aldgin gibi programlari vs işletim sistemi kurulur yani win7 cd ne ihtiyac yok.Ama sende bir recovery cd olamsi lazim.

Link to comment
Share on other sites

evet recovery nin zaten sözlük anlamı kurtarma iyileştirmedir. recovery cd leri genelde satılan bilgisayarlarla birlikte verilir. herhangi bir sorun yada çökme yaşadığınızda bunu kullanarak sistemi yeniden yüklersiniz bazende harddiskin içinde kurulu olarak gelir açılışta f8 tuşu ile görebilirsiniz

Link to comment
Share on other sites

[b]Backup kurulu bir sistemin veya önceden kurulmuş bir image dosyasının geri cd/dvd yolu ile bilgisayara kurulmasıdır. Sen bilgisayarına format at kullandığın programları kur sonra acronis backup ve recovery ile bilgisayarının C: sürücüsünün Backup unu oluşturursun. Bozulma durumunda bir cd/dvd ile geri dönmen sadece dakikalarını alır. Çok güzel ve kullanışlı bir yöntemdir.Herkese tavsiye ederim.[/b]
[b]
[/b]
[b]Saygılarımla...[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...