Jump to content

Time'dan Soykýrým DVD'si


Iceberg

Recommended Posts

Amerikan haber dergisi Time, Avrupa baskýlarýnda Ermeni soykýrýmý tezlerini savunan bir DVD'yi ücretsiz olarak daðýttý ve Ermeni örgütlerinin tam sayfalýk propaganda ilanýný bedava bastý

Güven Özalp

adun.jpg

Ankara Ticaret Odasý'nýn (ATO) giriþimiyle 2005'te, "Ermeni soykýrýmý" iddialarýyla ilgili olarak Türk tezlerini yansýtan bir DVD'yi para karþýlýðý daðýtan Time dergisi, Ermeni diasporasýný mest eden bir adým attý. Daha önce soykýrým iddialarýný "tarihi gerçek" olarak görme politikasýný benimsediðini açýklayan dergi, bu kez de okurlarýna bir "soykýrým DVD'si" hediye etti. Time'ýn Avrupa'da daðýtýlan 550 bin tiraja sahip baskýsýnda, Ermeni diasporasýnýn açýklamasýna yer verdiði sayfa ve DVD için herhangi bir ücret talep etmedi.

Dergiyle birlikte daðýtýlan DVD, "Ermeni soykýrýmý" adýný taþýyor. Yönetmenliðini Fransýz Laurence Jourdan'ýn yaptýðý 52 dakikalýk belgesel daha önce Fransýz-Alman ortak televizyon kanalý Arte'de de yayýmlanmýþtý. DVD'de belgeselin yaný sýra soykýrým iddialarýna tam destek veren Yves Ternon'la yapýlan uzun bir röportaj da yer alýyor.

Time, "Türk DVD'sinin" daðýtýldýðý 6 Haziran 2005'ten bu yana diasporanýn yakýn markajýnda. Diasporanýn önde gelen örgütlerinin temaslarý ilk meyvesini 2005 sonunda verdi. Time'la diaspora arasýnda, "dergide Ermeni soykýrýmýnýn gerçekliðinin tartýþma konusu edilmemesi" yönünde bir anlaþmaya varýldý. Daha sonra Time'ýn Genel Yayýn Yönetmeni Michael Elliott da yaptýðý bir açýklamada, derginin muhabir ve editörlerine, "Ermeni soykýrýmý" ifadesini kullanmalarý talimatýný verdiðini duyurdu.

adun1.jpg

Diaspora'nýn açýklamasý

Time'ýn "Ermeni soykýrýmý" iddialarýyla ilgili DVD'yi daðýtmasý diaspora kuruluþlarý tarafýndan büyük memnuniyetle karþýlandý. Diaspora yetkilileri, DVD daðýtýmýný "Ankara'nýn inkâr amaçlý giriþimlerine karþý koyan" bir adým olarak tanýmladýlar. DVD'nin iliþtirildiði sayfada Ermeni gruplarý koalisyonu tarafýndan yapýlan bir açýklamaya da yer verildi.

Açýklamaya, Adolf Hitler'in söylediði belirtilen "Bugün Ermenilerin yok edilmesinden kim bahsediyor?" ifadesiyle baþlanýyor ve bu deðerlendirmenin Nazi liderini, Yahudi soykýrýmý konusunda cesaretlendirdiði öne sürülüyor. Açýklamanýn sonunda The New York Times, The Los Angeles Times, The Boston Globe, The Montreal Gazette ve Time'ýn "Ermeni soykýrýmý"ný tartýþýlmaz bir tarihi olgu olarak deðerlendirme politikasýný benimsedikleri hatýrlatýlýyor.

Milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2007/02/03/dunya/adun.html)

Link to comment
Share on other sites

Ýstedikleri þey var oda para daha çok para.Bizim Allah korkusundan aklýmýza gelmeyecek þeyler onlar için normal sayýlýyor.Yakýn zamanda puþun askerleri tarafýndan ailesiyle birlikte yakýlarak katledilmeden önce 14 yaþýndaki bir kýza tecavüz etmiþlerdi.Onlar sapýk,takmayýn sapýklarý.Bugün süper güç biz olsak bize yalakalýk yapmak için herþeyi göze alýrlardý.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...