Jump to content

Süper Lige Play Off Sistemi...


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

İşte Play-off formülü!
Türk futbolunda Play- Off sistemine geçerek devrim yapan Futbol Federasyonu’nun bu kararına tüm kulüplerden onay çıktı.
[img]http://im.htspor.com/2011/08/21/661416_detay.jpg?1313915765[/img]


[b]İşte o formül:[/b]

* 34 haftalık periyot bitecek. İlk 4 sırada bitiren takımların puanları ikiye bölünecek. Küsürlü rakamlar 1 sayılacak. Takımlar kendi aralarında çift devreli lig usulü 6 maç daha yapacak. Play-Off sonunda birinci olan takım şampiyon olacak.

* Ligi 5 ile 8. sırada bitiren kulüpler kendi aralarında Play-Off maçları oynayacak ve Avrupa Kupası vizesi arayacak. Birinci olan takım, ilk 4’ün son sırasındaki takım ile karşılaşacak ve UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek takım belli olacak.

* Türkiye Kupası’nda grup sisteminin yerine tek maçlı eleminasyon sistemine dönülecek ve bir kulüp 5 maçla finale kadar çıkma şansına erişebilecek.

[b]NOT: [/b]Kulüplerin tek endişesi, Süper Lig’de sezonu 5 ile 8. sıra arasında bitiren takımlar arasında çok puan farkının olması.

[b]PLAY-OFF TEPKİLERİ[/b]

[b]ABDÜRRAHİM ALBAYRAK (GS yöneticisi):[/b]
[b]Apar topar karar[/b]
Yeni sistemi tartışmaktan çok iftar yemeklerinde böyle kararların alınması doğru değil. Liglerin başlamasına kısa bir süre kala apar topar bir karar alındı. Bunun masaya yatırılması, tartışılması, eksik ve fazlalarının değerlendirilmesi gerekirdi.

[b]AYKUT KOCAMAN (Teknik direktör):[/b]
Uzun vadede adil İlk başta insanlar bu kararı yadırgayacaktır ancak daha derin düşünmek gerekiyor. Ben Play-Off uygulamasını olumlu buldum. Uzun vadede adil olduğu görülecektir.

[b]BÜLENT KORKMAZ (Teknik direktör):[/b]
[b]Ekonomik bir hamle[/b]
Federasyon rekabeti ve seyirci ilgisini artırmayı, yayıncı kuruluş daha fazla maç vermeyi, takımlar da daha fazla maç oynayacakları için daha çok bilet satmayı düşünmüş olabilir. Ekonomik bir karar gibi görünüyor. Pazarlama anlamında 4 takımın kendi aralarında mücadele etmesi, son hafta maçları heyecanı artırabilir. Ancak bence bu sistem adil değil. Belçika’da Anderlecht geçen yıl ligi zirvede bitirdi, ama Play-Off’ta 3. oldu. Bence Play-Off yerine averajı kaldırıp ligi aynı puanla bitiren iki takımın kendi aralarında maç yapması daha doğru.

[b]SERGEN YALÇIN (Yazar):[/b]
[b]Ligin cazibesini öldürür[/b]
Dünyanın büyük liglerinde olmayan bir tablo bu. Ne İngiltere’de, ne İspanya’da ne İtalya’da, ne Almanya’da... Bu sistemin lige heyecan falan getireceğine de inanmıyorum. Aksine ligin bütün cazibesini öldürür. Burası Belçika, Yunanistan değil! Böyle bir değişikliğe ne gerek var ki?

[b]ÖNDER ÖZEN (Teknik direktör):[/b]
[b]Daha fazla heyecan[/b]
Avantajları ve dezavantajları bir arada barındıran bir sistem. Performansı uzun süre korumayı gerektiriyor. Biten sezonun sonunda da performansın korunması gerekiyor. 4. sıradaki takıma da şampiyonluk olanağı sağlaması, lig performansını koruyabilmiş takımlar için dezavantaj. Ama son bölümde özellikle Play-Off döneminde heyecan üreteceği açık.

[b]MEHMET ÖZDİLEK (Teknik direktör):[/b]
[b]Anadolu’ya renk katar[/b]
Henüz konunun detaylarını çok ayrıntılı olarak bilmiyoruz. Ancak genel anlamda olumlu buldum. Hem Anadolu takımlarına hedefi oluşturma anlamında hem de mücadele kalitesini yukarıya çekme adına doğru bir uygulama. Kulüplerin hedeflerinin olması çok önemli. Belli bir çizginin üzerine çıkmak için mücadele ediyoruz. 8. takımın bile UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilme ihtimalinin olması çok sağlıklı bir yaklaşım. Hedefin son haftaya, hatta son haftanın da ötesine taşınması lige heyecan katar.

[b]RIZA ÇALIMBAY (Teknik direktör):[/b]
[b]Bize hedef gösteriyor[/b]
Değişik bir sistem. Olayı iki yönlü değerlendirmek gerek. İyi
taraftarı var. Mesela takımlar ilk 8’i hedef gösteriyor. Ancak 9 tane maçı çarşamba günü oynayacak olmak da dezavantaj. Özellikle Anadolu takımlarının pek alışık olmadıkları çarşamba-pazar maçları için çok iyi ve derin bir kadro kurmaları gerek. En büyük artısı, futboldan kopma noktasına gelinen bir ortamda rekabeti ve heyecanı artıracak olması.

Alıntı: [code]http://www.htspor.com/super_lig/haber/661416-iste-play-off-formulu[/code]

Sizin yorumlarınızı alalım TNCTR sakinleri...
Link to comment
Share on other sites

bu nasıl iş ya ne anlamaı kaldı ozaman haftaları sayıp şampiyonluk heyecanını yasamak bu tamamen bulent hocanında dediği gibi maddi çıkarlar için yapılıyor birileri daha çoook kazansın dıye yapılıyor herzamankı gıbı adil olmayan şeyler Türkiye de yasanır...

Link to comment
Share on other sites

Süper Lig'de Play-Off sistemi! Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören açıkladı
[img]http://im.htspor.com/2011/08/23/662248_detay.jpg?1314108288[/img]

[b]Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto Süper Lig kulüpleriyle yaptığı toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi.[/b]

Toplantı sonrası kulüpler adına açıklama yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Spor Toto Süper Lig'de play-off sistemi bu sezondan itibaren başlayacak" dedi.

Play-off la ilgili fazla bir şey konuşulmadıığını söyleyen Demirören, "Kulüpler olarak TFF'den bu senenin deneme olmasını istedik. Eksikler görülür, gerekirse vazgeçilir dedik. Bir kaç kulübün olumsuz tarafı vardı. Ancak şimdi bütün kulüplerin amacı yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmaktır. Maçların fazlalığının lige yeniden canlılık getireceğine inanıyorum. Taraftarlardan beklentimiz, kişiler geçici kulüplerin kalıcı olduğunu dikkate almalarıdır. Herkes formasını, kombinesini, decoder'ını alıp kulüplerine sahip çıkmalı" dedi.

Kulüpler adına konuştuğunu kaydeden Demirören, "Üç puan sistemi önce İngiltere ve İsveç'te vardı. Denenmekten hiç bir zarar gelmez. Lig statüsünde değişiklik yapılabilir. Belki eksikleri olur. Şu an federasyon ve kulüplerin hepsi bu sistemi kabul etti" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın play-off'la eksik gördüğü yönler olduğunu söyleyen Demirören, "Burada her kulüp temsil edildi. Galatasaray ve Trabzonspor 2. başkan diğer kulüpler başkanlar düzeyinde temsil edildi" şeklinde konuştu.

Beşiktaş kupayı geri alacak mı sorusuna Demirören, "Süreç her şeyi gösterecek" yanıtını verdi.

Demirören ayrıca, rekabet kurulu tarafından kabul edilmek kaydıyla, yayıncı kuruluş Digitürk'ün mukavelesinin prensip olarak 3 sene daha uzatılması için, kulüpler olarak hep beraber imza attıklarını söyledi

Alıntı: http://www.htspor.com/diger/haber/662248-super-ligde-play-off-sistemi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...