Jump to content

Foxconn Phoenix - Awardbios Güncelleme Sorunu


kayserilialkan
 Share

Recommended Posts

Selam arkadaşlar.Benim sizden bir ricam olacak yardımcı olursanız sevinirim.Bilgisayarımda bios güncellemesi yapmak istiyorum ve nerden başlayacagımı ve nasıl yapılacagını tam olarak bilmiyorum.Anakartımın adı Foxconn ve siteden bios dosyalarını cekmek ıstıyorum fakat everest adlı programdan anakartıma baktıgımda ( Anakart Adı Foxconn 865A01-G/865M01-G / QDI P4I865GA/GMA) yazıyor.Foxconn (http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx) sitesinde bunla ilgili 865A01-G-6EKRS , 865A01-G-6ELS , 865A01-G-6KRS , 865M01-G-6ELS , 865M01-G-6LS 5farklı model cıkıyor acaba ben hangisini indirmem gerekir ve hangi programlarla nasıl bir yol izlemem gerekir.yardımlarınızı bekliyorum şimdidem teşekkürler.

Anakart Özellikleri

Anakart Kimliği 09/22/2004-Springdale-6A79AFKAC-00
Anakart Adı Foxconn 865A01-G/865M01-G / QDI P4I865GA/GMA

BIOS Özellikleri

BIOS Türü Award
BIOS Sürümü I865_Series_1HIXP166_09222004
Award BIOS Türü Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Award BIOS iletisi I865_Series_1HIXP166_09222004
Sistem BIOS Tarihi 09/22/04
Görüntü BIOS Tarihi 10/11/04

birde pc ozellıklerı gereklı mı bılmıyorum ama ben yazayım ıntel P4 3.2GHz Edited by BrightBlade
Başlık kurallara uygun bir şekilde düzenlenmiştir!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

[font=Verdana, Arial, Helvetica, Geneva, sans-serif][size=2][color=#000000][font=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif][size=2][color=#000000][size=2][b]Arkadaşım
1:TÜM PC ,fanlarda temizlik yap.
2:Biostan ayarlarını "fab ayarlarına "al.Reset'le

BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak buayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.

Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

Tüm BIOS ayarları için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririm, çünkü bazı işlevler çalışmasını aksatabiliyor.Bu işlemle hatanın hangi BIOS ayarı değişikliğinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz ve bu elbette en sonyaptığınız değişiklik olur

Ayrıntılı Bios Güncelleme:

Gerekli olan :
- Anakartınızın Markası & Modeli
- Anakartınızın Üreticisinin Web Sitesi
- Anakartınız için gereken BIOS dosyaları ve sistem disketi


1: bios güncelleme proğramları (lıve update)
Live UPDATE:
ASUS, GigaByte ve MSI, bazı anakart modelleri için,BIOS güncelleme anlamına gelen Live Uptade adı altında birözellik de sunuyorlar. Bu özel bios güncelleme programları sayesinde anakartınızın BIOS'unu kolaylıkla veteknik bir bilgiye sahip olmadan da güncellemeniz mümkün oluyor. Burada anakartın modeli otomatik olarakalgılanıp internetten yeni BIOS dosyası indirilip, güncelleme yapılıyor...
Update System BIOS#148; seçeneğini seçin.

bios modelleri
Ami Bios
Award Bios
Phonix Bios

2: manuel Örnek.

Anakartlarda, genelde AWARD BIOS kullanıyor
Award BIOS: bu yöntem AWARD BIOS kullanan birçok anakart kullanıcıları için geçerli olacaktır. BIOS güncellemesi sırasında, elektrik kesilmesi gibi bir sorun oluşup da bilgisayarınız açılmaz bir hale geldiyse hemenbaşka bir PC yardımıyla bir sistem disketi oluşturun. Anakartınızın üreticisinin web sayfasından kendi anakartınız için olan yeni BIOS dosyasını ve AWDFLASH yazılımını indirin. AWDFLASH yazılımını, BIOS dosyasını ve ek olarak sisteminizdeki autoexec.bat dosyasını da diskete kopyalayın. Disket sürücü içindeki autoexec.bat dosyasına sağ tuşla tıklayıp düzenleyin ve içerisindeki tüm satırları silip aşağıdaki satırı ekleyin:

A:\AWDFLASH dosya_adi.bin /SN /PY /CP /CD /CC

Bu disket ile sistemi açın. Ekrana görüntü gelmeyecektir. Bip sesleriyle beraber disket sürücü ışığı yanarsa işlem başlamış demektir. Ortalama 1,5 - 2 dakika arası sürecek bir işlemden sonra, disket sürücünün ışığı sönecektir.
INTEL: Intel anakartlarda ise durum çok daha farklıdır. Bu anakartlar genelde markalı PC'lerde kullanılan bir BIOS markası olan Phoenix BIOS kullanır ve Phoenix BIOS, anakartınızın markasını belirleyebileceğiniz kod numaraları da sunmaz. Eğer INTEL marka anakarta sahipseniz, açılışta CTRL-ALT-ESC tuş kombinasyonunu kullanarak kartınızın markasını öğrenebilirsiniz. Güncelleme işlemi için yine önce sistemi boot edebilecek bir disket hazırlamanız gerekir. Daha sonra Intel'in web sitesinden BIOS dosyasını sabit diske indirip çalıştırın. Karşınıza gelecek olan iki dosyadan "Bios.exe" dosyasını da çalıştırın ve açılan dosyaları diskete kopyalayın. Bu disket ile boot ettikten sonra menü ekranı karşınıza gelecektir.
Burada enter tuşuna basın ve "Update Flash Memory From a File" seçeneğini seçin. Ardından da "Update System BIOS" seçeneğini seçip yeni BIOS dosyanızın ismini girin. İşlem bittiğinde bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Sitelerin support yada download&driver linklerinden gerekli bilgi ve sürücülere ulaşabilirsiniz.
[/b]
[/size][/color][/size][/font][/color][/size][/font]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...