Jump to content

Konken masasýndan seccadeye


tarihogretmeni

Recommended Posts

“Sen kim, umreye gitmek kim?” diye bir tepki alsaydý telefondaki haným, umreye gitme cesareti bulamayacaktý. Güzellikleri görüp hayatýný deðiþtirme fýrsatý da yakalayamayacaktý. Onun için tepkilerinize dikkat edin.

kumaruy2.jpg

Telefonda bir haným sesi: -Hocam ben semtimizin sosyetesinden bir konkenci kadýným. Günümüzün büyük kýsmý konken masasýnda, sosyete toplantýlarýndaki eðlencelerde geçer. Bunu açýkça itiraf etmeme kýzmayýn lütfen. Bununla beraber ben umreye gitmek istiyorum. Bazý kimseler, senin umren olmaz; çünkü sen baþý kolu açýk bir konkenci kadýnsýn, hayatýn ortada, dediler. Bu durumda benim kutsal mekanlarý ziyarete gitmem uygun olmaz mý? Bazýlarýnýn dediði gibi, sadece turistik bir seyahat mi sayýlýr benim umreye gidiþim? Bir faydasý olmaz mý?..

-Neden olmasýn?.. Umre ayrý bir ibadet, tesettür de ayrý bir mükellefiyet... Hele sen git, mübarek yerleri bir ziyaret et, sonra Allah kalp ve gönlüne bir þeyler ilham edebilir, beklenmedik tecelliler olabilir?

-Zaten benim umreye gitme arzum da beklenmedik bir tecelliden sonra oldu.

-Ne gibi bir tecelli?

-Bir gece, Allah’ým beni bu hayattan kurtar! diye dua ederek yatmýþtým. Rüyamda Peygamberimiz’i gördüm, ondan sonra kendimi tutamýyorum. Mutlaka gidip O’nu Medine’deki özel mekânýnda ziyaret etmek istiyorum, iþin aslý budur!..

-Mademki içinden günahsýz bir hayata geçme niyeti geçirmiþ, Peygamberimiz’i de rüyada görmüþsün, sana özel bir iltifatý olmuþ, git O’nu bir de özel mekânýnda ziyaret et, bir hikmet ve hayýr olabilir bu ziyaretin sonunda...

Teþekkür eden meçhul haným telefonu kapatýp gitti. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra bir gün yine telefonda bir haným sesi:

-Hocam ben size telefon eden o konkenci kadýným.

-Hatýrladým, nasýlsýnýz iyi misiniz?

-Hocam þu anda Allah’ýn en mutlu kullarýndan biriyim gibi geliyor bana. Çünkü ben sizinle konuþtuktan sonra cesaretlendim, umreye gittim. Kutsal yerleri ziyaret edip bir hayli deðiþerek geldim. Gelince de yine o sosyete arkadaþlarýmýn yanýna bir uðramak istedim. Onlar beni gerici görmesinler de gördüðüm güzellikleri, düþündüðüm doðrularý onlara rahatça anlatabileyim diye onlarýn alýþtýklarý kýyafetimle gittim yanlarýna. Fakat onlar beni ayný giyim kuþamla karþýlarýnda görünce öyle bir ayýpladýlar ki, bir yuh çekmedikleri kaldý.

-Ne dediler?

-Ayýp deðil mi dediler bu kýyafetle yine konken masasýnda aramýza karýþman? Sen Peygamber’i rüyada gördün, bununla da kalmayýp O’nun bastýðý topraklara yüz göz sürdün. Þimdi de gelip yine aramýza girmek, eski günlerine geri dönmek sana yakýþýr mý?.. diye çýkýþtýlar.

-Eee sonra ne oldu?

-Sonra ne mi oldu?.. Tabii aralarýndan ayrýlýþ o ayrýlýþ!.. Þu anda Medine’den aldýðým güzel bir abiye kýyafet içinde, kötü alýþkanlýklarýndan kurtulmuþ mutlu bir dindar haným olarak evimde ibadetimdeyim. Beþ vaktimi kýlýyorum, kaza namazlarýmý da kýlmaya baþlamýþ bulunuyorum. Fýrsat buldukça dinî kitaplar okuyor, kendimi bilgilendirmeye gayret ediyorum. Meðer biz ne gafil, ne cahil bir hayat yaþýyormuþuz da haberimiz yokmuþ. Hayatýmýn konken masalarýnda geçen kýsmýný ateþte yaktýðým seneler, aylar olarak görüyorum. Allah sizin gibi dini bilenlerden razý olsun. Siz beni teþvik etmeseydiniz bu sonuç olmayacak, baþkalarýnýn dediði gibi konken masasýndan seccadeye dönüþ gerçekleþmeyecekti. Bizleri baþtan dýþlamayan sizin gibi din adamlarýna ihtiyacýmýz var. Bize dua edin, lütfen...

-Hanýmefendi duasý istenecek biri varsa o da sizsiniz. Siz bize dua edin. Çünkü baþtan o hayattan kurtulma niyetine girmiþsiniz, arkasýndan da Peygamberimiz’in davetine layýk olmuþsunuz, konken masasýndan seccadeye dönmüþsünüz. Büyük bir zoru baþarmýþsýnýz. Siz bize dua edin... diyerek telefonu kapatýyor ve düþünüyorum.

-Arkadaþlarý konken masasýnda kalýyor, “Rabb’im beni bu hayattan kurtar” diye dua eden biri, ayrýlýp seccadeye dönüyor.

Demek ki “Yað mumu isteyene yað mumu, bal mumu isteyene de bal mumu veriliyor bu âlemde!..” Yeter ki samimi olarak istensin, gönülden dilekte bulunulsun...

Ahmet Þahin Zaman Ailem

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...