Jump to content

Eþinize deðer veriyor musunuz?


tarihogretmeni

Recommended Posts

Kadýn sýkýntýyla eþine yaklaþtý ve sordu:

- Þu konuyu konuþabilir miyiz?

- Hangi konuyu?

- Çocuðumuzun okuldaki baþarýsýzlýðýný?

- Ne bekliyordun bu çocuktan adam mý olur?

- Neden olmasýn? Biraz ilgilenip destek olsak?

- Peki ne yapalým?

- Bir öðretmen tutsak, kursa göndersek!

- Boþuna uðraþma, senin oðlundan adam olmaz.

- Benim iþim gücüm var, onunla uðraþamam. Onun için beni meþgul etme, gazete okuyorum!

Kadýn düþündü taþýndý. Tartýþsa mýydý? Israr etse bir kere ‘yok’ dedi mi var da demezdi. Peki ne yapsaydý? Neden hiçbir problemi konuþup, tartýþamýyorlardý? Acaba kendisinde mi bir anormallik vardý? Gerçi çoðu ailelerde yaþanýyordu bu dram. Çoðu kadýn ayný þikayetleri ediyordu eþinden. “Eþimiz eviyle ve çocuðuyla ilgilenmiyor, ailenin sýkýntýlarýna ilgisiz kalýyor. Karþýlýklý konuþamadýðýmýz için de problemler çözülmüyor, problemlerin altýnda eziliyoruz.. ”diyorlardý.

Halbuki Peygamberimiz kýzlarý evlendikten sonra bile onlarý gördüðünde alýnlarýndan öperdi. Dertlerini dinleyip sýkýntýlarýna ortak olurdu. Hz. Fatýma geldiði zaman ayaða kalkarak onu karþýlar, “Hoþ geldin kýzým” der, öper, elinden tutarak yanýna oturturdu. Bir akþam kýzý Hz. Fatýma’nýn evinde kalmýþtý. Torunlarý Hz. Hasan ve Hüseyin gece kalkýp su istemiþlerdi. O, Kainatýn Efendisi kalkmýþ, torunlarýna kendi elleriyle su vermiþti. Sadece kýzlarýyla ilgilenmez, önemli konularda eþleriyle konuþurdu. Mesela sahabeleriyle hicretten sonra ilk defa umre yapýp Kabe’yi tavaf etmek için yola çýkmýþlardý. Kabe’ye yaklaþtýklarýnda anlaþma gereði umre yapmadan dönmek zorunda kalmýþlardý. Sahabeler çok üzülmüþlerdi. Israrla anlaþmayý dinlemeyip Kabe’ye girmek istiyorlardý. Yanýnda bulunan eþi Ümmü Seleme’ye durumu anlattý. Ümmü Seleme:

- Ey Allah’ýn Resulü! Emrinin yerine getirilmesini istiyorsan çýk, bir daha kimseye emretme, deveni kes, berberini çaðýr, seni týraþ etsin.

Peygamberimiz eþinin dediðini yaptý. Bunu gören sahabeler de ayný þeyi yaptý. En zor zamanýnda eþiyle olan istiþaresinin meyvesini bu þekilde aldý. (Buhari, Þurut 15, Hac 106)

O koskoca bir peygamberdi. Kainat onun için yaratýlmýþtý. Fakat yine de eþinin görüþlerine baþvuruyordu. Onu dinliyor, sözlerine deðer veriyordu. Evet siz de eþinizin sýkýntýlarýna kulak verip onlarý dinleyin ki, “Semi” ismi üzerinizde tecelli etsin.

Gülay Atasoy Zaman Ailem

TNC'nin evli sayýsý fazla deðil bildiðim kadarý ile .... Evliler ve ileride evlenecekler için huzurlu ve mutlu bir aile temennisi ile...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...