Jump to content

Türkiye'de 5 Kat Hızlı İnternet Müjdesi


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Türkiye'de 5 Kat Hızlı İnternet Müjdesi [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code]http://www.techno-labs.com/1/28159/1/turkiyede-5-kat-hizli-internet-mujdesi-.html [/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]03.10.2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]Kapılarını bugün açan ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ’11 kabinenin ilginç açıklamalara ev sahipliği yaptı. [/color]

ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi ’11 bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan özel bir toplantıyla başladı. Üç gün boyuna sürecek olan zirvede Türkiye’nin bilişim sorunları ve ülkemizdeki teknolojinin geleceği konuşulacak.
Açılış töreninde yer alan BTK Başkanı Tayfun Acrer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, A.B Bakanı Egemen Bağış, Vodafone CEO’su Serpil Timuray yaptıkları konuşmalarla ülkenin teknoloji yatırımlarını değerlendirdi.
Serpil Timuray konuşmasında ülkemizdeki mobil internet kullanımını desteklediklerini belirtirken, araştırmalara göre 2015 yılında 3G ve 4G kullanıcılarının günümüze kıyasla 50 kat artacağını de dile getirdi.
Dijital Türkiye Platformu Başkanı Faruk Eczacıbaşı konuşmasında, ülkemizdeki bilgisayar eğitim programlarının ilgisizlik yüzünden boşa gittiğini ancak Fatih Projesiyle birlikte, bu kaderin değişebileceğini vurguladı. Ezacıbaşı ayrıca, Fatih Projesi’nde basının hep tablet kısmını ön planda tuttuğunu ancak bu sistemin altyapı ve yazılım anlamında daha büyük bir yatırım olduğunu da açıkladı.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/358/laptop_lightning.jpg[/img]

[color="#FF0000"]Fiber Optik Artacak [/color]

BTK Başkanı Tayfun Acarer ise fiber optik altyapının tüm ülkede gelişeceğini konuşması sırasında duyurdu. Kabinde ise Arap Baharı olarak adlandırılan Twitter kaynaklı isyanlar ön plandaydı. Bakan Binali Yıldırım, konuşması sırasında bilginin artık en büyük güç olduğunu Türkiye’nin ise bilgi üretimi konusunda emin adımlar attığını dile getirdi.
Yıldırım ayrıca, Twitter’daki mesajlarla başlayan ve diktatör rejimli Ortadoğu ülkelerinde rejim değişimiyle sonuçlanan isyanları da yorumladı. Bakan Yıldırım, bu isyanların halkın teknoloji ihtiyacına karşılık veremeyen yöneticiler yüzünden çıktığını vurguladı. Binali Yıldırım ayrıca konuşmasında, internet’in yasalarla sınırlandırılmasının imkansız olduğunu sanal dünyayı daha verimli kullanmak için sivil toplum örgütlerinin projeler geliştirmesi gerektiğini de konuşmasına ekledi.

[color="#FF0000"]Hükümetten Arap Baharı Yorumu[/color]

Yıldırım, ayrıca hızlı internet ve mobil altyapı için bakanlık olarak attıkları adımları da duyurdu. Ulaştırma Bakanı, mevcut internet hızının en az 5 kat daha artırılması için çalışacaklarını belirtti. Bakanın konuşmasında işaret ettiği diğer noktaysa, Türkiye’nin veri altyapısı için hazırlanan yeni projelerdi.
Yıldırım, veri teknolojilerine ayak uydurulmazsa Türkiye’nin çağımızın felaketini yaşayacağının altını çizdi. Binali Yıldırım ayrıca, internet ve mobil altyapı konusunda çalışan şirketleri de sert bir dille uyardı. Bakan, bundan sonra altyapı çalışmalarının para kazanmak için yapılmayacağını, meclise sunulan düzenlemelerle bu konunun sınırlandıracağını belirtti.
A.B Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ın konuşması da yine internet’in tetiklediği halk hareketleri üzerineydi. Bağış, teknolojinin bir lüks değil hak olduğunu belirtti. Türkiye’nin Avrupa’da dizüstü bilgisayar üretebilen tek ülke olduğunu da açıklayan Bağış, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında Atatürk’ün hedeflerine ulaşmak için bilişimin ön planda olması gerektiğini de vurguladı.



[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...