Jump to content

Facebook Beğenmedim Tuşu Yolda Mı?


 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Facebook Beğenmedim Tuşu Yolda mı? [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.techno-labs.com/1/28711/1/facebook-beğenmedim-tusu-yolda-mi.html[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]28.10.2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]Devasa sosyal ağın kullanıcıları ilk kez bir konuda bu kadar ortak noktaya sahip. Facebook’tan talep edilen ‘beğenmedim’ tuşu en sonunda geliyor mu? [/color]

Eylül ayında yapılan f8 konferansında Facebook’un geliştiriciler tarafından modifiye edilebilir yeni sistemi dünyaya tanıtılmıştı. Profillerde zaman yolculuğu sunan ‘Timeline’ gibi özelliklerin de tanıtıldığı organizasyon kullanıcıları bazı konularda hayal kırıklığına uğrattı. Facebook’un milyonlarca üyesi çoğu zaman sitenin tasarımı konusunda farklı düşüncelere sahip olsalar da sosyal ağ sitesinde bir ‘beğenmedim’ tuşunun bulunması için herkes hem fikir. Bu kadar çok talep edilen bir sistemi aktif etmeyen Facebook en sonunda inadından vazgeçiyor mu?

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/357/facebook-dislike-button.jpg[/img]

[color="#FF0000"]Facebook İpucu mu Verdi?[/color]

F8 konferansında tanıtılan Open Graph sayesinde geliştiriciler sitenin özelliklerini değiştirebiliyorlar. Uyanık girişimciler üyelerin ‘beğenmedim’ tuşu taleplerini karşılayacak bir uygulama geliştirip milyonları üye etmek için çalışmalara konferanstan hemen sonra başlamıştı. Yeni uygulama hazırlamak için sitenin geliştiriciler kısmına giren kişiler ise dislike (beğenmedim) tuşu için sisteminin yasak getirdiğini fark etti. Facebook, ‘beğenmedim tuşu’ adını taşıyan hiçbir uygulamaya izin vermiyor. Öte yandan, bu taşla eş anlamlı kelimelere sahip yeni uygulamalar oluşturmak konusunda sistemin bir kısıtlaması yok. Bu ufak ipucu Facebook’un beğenmedim tuşu için hazırlıklara başladığının en büyük kanıttı. Önümüzdeki aylarda beğendim tuşu yerine sevmediğiniz iletiler için beğenmedim deme lüksüne de kavuşmanız büyük ihtimal.

[color="#FF0000"]Facebook Bu Tuşu Neden Eklemek İstemiyor?[/color]

Kullanıcılar nihayet istedikleri özelliğe kavuşacak. Peki, Facebook neden iki yıldır bu tuşu sistemine dahil etmedi? Sorunun cevabı Facebook'un reklam sisteminde gizli. Ünlü sosyal ağ, kullanıcılarının beğendiği içerikleri istatistik haline getirip reklam firmalarına satıyor. Beğenmedim tuşununun siteye eklenmesi ise mevcut reklam sisteminin bozulmasına neden olacak. Facebook bu yüzden ilk önce beğenmedim tuşunun da istatistik için kullanılabileceği bir reklam sistemi oluşturmak için uğraşıyor.

[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...