Jump to content

Gizemli Gök Cismi Marduk Mu?


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Gizemli Gök Cismi Marduk Mu?
[/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.haberprogram.com/h/2011/10/28/186593-gizemli-gok-cismi-marduk-mu.php[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] 28 Ekim 2011

[quote] [b] [img]http://www.haberprogram.com/h/2011/10/28/186593-gizemli-gok-cismi-marduk-mu-Manset.gif[/img]

[u][color="#FF0000"]Güneş Sistemi'nden binlerce ışık yılı uzakta üç yeni gezegen ve gizemli bir gök cisminin keşfedildiği bildirildi.[/color][/u]


Penn Üniversitesi Astronomi ve Astrofizik Bölümü'nden Prof. Alex Wolszczan önderliğindeki uluslararası bir ekip, Hobby-Eberly teleskobunu kullanarak her biri ölmekte olan bir yıldızın yörüngesinde bulunan üç gezegen keşfetti.

Wolszczan, HD 240237, BD 48 738 ve HD 96127 adı verilen yıldızlardan birinin yörüngesinde bir de gizemli gök cisminin bulunduğunu açıkladı.

Güneş Sistemi dışında gezegenleri bulan ilk gök bilimci olan Wolszczan, yeni keşfedilen gezegenlerin Güneş Sistemi'ne oranla daha gelişmiş olduğunu belirtti.

Wolszczan, ölmekte olan yıldızların, şişerek "kırmızı dev" haline geldiğini ve yakında yörüngesinde bulunan gezegenleri yutacağını söyledi.

Güneş'in de kırmızı deve dönüşerek yörüngesinde bulunan Dünya ve diğer gezegenleri yutacağını söyleyen Wolszczan, bunun 5 milyar yıldan önce olmasının beklenmediğini sözlerine ekledi.

Ölmekte olan yıldızların çevresinde gezegen sistemlerinin oluşumuna ışık tutması beklenen keşif, aynı zamanda gök bilimcilerin metal içeriğin ölmekte olan yıldızların hareketini nasıl etkilediğini anlamasına da olanak tanıyacak.

Keşif, "Astrophysical Journal" adlı derginin aralık sayısında yayımlanacak.

bazı komplo teorisyenleri ise bu yeni keşfedilen gizemli cismin marduk gezegeni olduğunu iddia ediyor.

[u][color="#FF0000"]MARDUK NEDİR?[/color][/u]

Marduk, 36 milyar km. uzaklıkta olup, 3660 yılda bir dönerek dünyaya yakın geçiş yaptığı iddia edilen gaz gezegen. İsmini Babil tanrılarının kralı Marduk'tan alır.

Sümer yazıtlarında bu gezegene Geçiş Gezegeni anlamına gelen Nibiru denir. Babil astronomları ise ona, güçlü tanrıları Marduk'un adını verdi. Mısır belgelerinde Milyonlarca Yılın Gezegeni diye geçiyor. Gezegenin neden olduğu en büyük felaketin 13.000 yıl önceki Nuh Tufanı ve Atlantis'in batışı olduğu iddia edilir. Bilimsel dayanakları olmayan rivayetlere göre, son yörünge geçişini, MÖ 1649'da yapan gök cismi, Thera yanardağının patlamasını da içeren bir dizi doğal âfete neden olmuş, Mısır’dan Çıkış mitlerine esin kaynağı oluşturmuş, yakındoğu başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde siyasi ve sosyal dengeleri altüst etmiştir.



[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

inanmak zor nuh tufanı ve atlantisin batışı farklı zaman aralıklarında olan bir şey bence bu yazı hafifte olsa ataistligi destekleme amacı guduyor


hem o kadar uzaksa buraya ışık hızında da gelemeycegi için 2,3 milyon yıl hata mikyar yıl sonra gelbilir daha dogrusu ege dunyanın yanında bir kere geçmişse bir daha geçmesi hemen hemen olanaksızdır kıyamete 2,3 milyar yılın kaldını sanmıyorum (kendi düşüncem)

bence yanlış bilgi var kaynakta

Link to comment
Share on other sites

[quote name='efk_715' date='29 October 2011 - 19:57 ' timestamp='1319918227' post='1103199']
kıyamet Hz.İsa indikten 500 yıl sonra deniyor
[/quote]

[b]
bence önümüz de ki 50 sene için de hz isa inecek. ama hz isa dan 500 sene sonra olduğunu bilmiyordum .küçük kıymaet alametlerinin çoğu gerçeleşti.[/b]

Link to comment
Share on other sites

50 sene dil işte yanlış ögrenmişsiniz daha iyi araştırın bide şunuda unutmayın 50 yılın zaman olarak bizim zamanımıza göre mi yoksa başka zamana göremi hesablanmış bilemeyiz ki bazen 1 gun 1000 yıl olabiliyor ahiret hesabı mı dunya yılı hesabımı bunuda ögrenmek gerekir

Link to comment
Share on other sites

[quote name='g.a' date='29 October 2011 - 23:26 ' timestamp='1319923560' post='1103259']
Kıyametin ne zaman geleceği Allah'tan başka kimse bilemez ve Kuran'dada yazmıyor.Tek bilgi Cuma günü akşam namazından sonra olacağıdır.
[/quote]


Çok Doğru. Kur'an-ı Kerim'de Sadece Cuma Günü Olacağı Yazıyor. Ne Zaman Nasıl Kopacağını Allah'dan başka kimse bilemez. yok 21 Aralık 2012 Felan Boş Ayaklar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...