Jump to content

Korumalı Egitim Cd Sini Nasıl Kopyalarım


alper2k33014
 Share

Recommended Posts

arkadaslar gecen egitim cd si aldim.Daha sonra bir arkadasa da lazim oldu ayni cdyi cogaltmak istedim . bunun icin ilk bastda aldigim egitim cdsini oldu gibi hepsini masaüstne yeni dosya actdim kopyaladim herhangi bir sorun cikmadi ancak daha sonra dosyanin icindeki dersleri actdim calismadi.Zaten bunu yapan kisi orjinal cd sindeyken calistiriyor ancak masaüstüne atdinizda calistirmicak sekilde yapmis yardımcı olursanız sevinirm.Tek cd writer im var.Oyuzden masaüstüne atip ondan sonra dosyalari bos dwd ye yazdirmak zorunda kaldim yoksa direk cd dan cd ye denicekdim iki sürücüm olmadından böyle yapmak zorunda kaldim. saygilar. Edited by alper2k33014
Link to comment
Share on other sites

Tek DVD/CD writer olsada Nero ve benzeri bir program vasıtasıyla DVD ve CD'ler DVD'den DVD'ye yada CD'den CD'ye kayıt yapmaktadır, iki sürücüye gerek olmaz. Kopyalama sırasında kopyalanacak medyanın işi bittikten sonra zaten bunu program eject edecek ve senden kopyalamak için boş medyayı isteyecektir.
Masa üstüne yaptığın kopyalamanın iş görmemesinin sebebide orjinal dosyalarda gizli dosyalar bulunabilir. Sistemindeki gizli dosyaları görünür hale getirerek kontrolunu yap. Eğer varsa onlarıda kopyalayıp öncekine ilave et. Bu ihtimalide hesaplayıp kontrol etmekte yarar var.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

galetis bende nero var 10.Senden ricam bu imagi nasıl yaparim yardim edersen sevinirm.Simdi aldim egitim cdsinin tüm dosyalarini masa üstüne kopyaladim.ondan sonra bu kopyaladim dosyalrin isos unu cikarcam dimi .window media playerle calısıyor hepsi .

Edited by alper2k33014
Link to comment
Share on other sites

Sen benim yazdıklarımı kaale almadın. ISO yapmana ve bir virtual cd (Deomon Tools gibi) programına gerek yok. Ayrıca değişen hiçbir şey olmaz.
Kopyaladığın dosyalar içindeki videoların çalışması normal. Demekki bunları düzenleyen programda eksiklik yada kopyalama problemi var.
Ayrıca Nero ile ISO yapabilirsin. Üstte CD/DVD yazıcı yazan yerin sonundaki tıka tıkla. Orada ISO yazıcısı seçeneğini göreceksin (Image yada Kalıp dosyası yazıcısı yazar).
Belirttiklerim işe yaramazsa belki gerçekten kopya korumasıda söz konusu olabilir (Ama girişimin srasında bir hata veya benzeri uyarı mesajı almalıydın bu durumdada). Eğer gerçekten böyle ise webde illegal kopyalama yapabilen bir program aramalısın.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

AnyDVD,

DVD ve HD DVD filmlerdeki kopya koruması yazılımını silerek filmlerinizi bilgisayarınızda yedekleyebilmenize olanak tanır.

Bu program ile kopya korumasını kaldırdığınız DVD'leri

CloneDVD

gibi yazılımlar ile bilgisayarınıza yedekleyebilir ve disklere ihtiyaç duymadan bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz.

alıntıdır. google da arattırdığında 2 programı da bulabilirsin

Link to comment
Share on other sites

[quote name='yasak_ask' date='30 October 2011 - 15:32 ' timestamp='1319977947' post='1103507']
Nasıl bir eğitim cd'si ise üstünü karalama gereği duymuşsun ekran alıntısında :)
[/quote]
Bizde çocukluğumuzda ders kitaplarının içine Teksas, Tommiks (Çizgi romanlar) koyardık. Evdekiler bizi ders çalışıyor bilirlerdi. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='alper2k33014' date='30 October 2011 - 14:20 ' timestamp='1319977244' post='1103503']
bates bu gizli icerikler varmis yani bu aldigim egitim cdsindeki gizlidosyaları nasıl görebilirim


[img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1319977698__adsz.jpg[/img][/img] bu sekildemi alacam acaba image i
[/quote]

[img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1319978850__adsz.jpg[/img]


bilgisayarıma çift tıkla araçlar- klasör seçenekleri - görünüm den gizli dosyaları gösteri seç

Link to comment
Share on other sites

[quote name='yasak_ask' date='30 October 2011 - 14:32 ' timestamp='1319977947' post='1103507']
Nasıl bir eğitim cd'si ise üstünü karalama gereği duymuşsun ekran alıntısında :)
[/quote]

arkadaslar yüklücem zaten ama calısmayan dosyanın nesını yuklucemki bir kisde adam gibi su olayı anlatmadı ben pc de yeniyim yani nasil korumalı egitim cdsini bos dvd ye yüklerim calısır halde yüklemek istiyorum kontrol amaclı masaüstne atdim calistirdim ancak olmadi media player koakı okuyalıyormus ancak korumdan tabiki yardimlarinizi bekliyorum bu cd cogu kpss ye girecek arkadaslara lazim olacak saygılar.Ayrıntılı yardım arıyorum

Link to comment
Share on other sites

[quote name='alper2k33014' date='30 October 2011 - 16:09 ' timestamp='1319980167' post='1103530']
.. bir kisde adam gibi su olayı anlatmadı..
[/quote]
Aaa!.. Çok ayıp! Neyse, gençliğine bağlayalım..
Ve oldukça tecrübesiz olduğun anlaşılıyor. Ayrıca neler yaptığını tam olarak anlatmıyorsun (Mesela gizli dosya kontrolu yaptınmı? Önceki mesajlarımda anlattığım şekilde CD'den CD'ye veya DVD'den DVD'ye kopyalama yaptınmı?).
Çok tecrübesiz olduğuna göre doğru exe dosyasınıda bilememiş olabilirsin. Renkli/şekilli tüm dosyalara sırasıyla tek tek tıklayarak dene birde.
Edit: '..koakı okuyalıyormus'. Bu nedir? Orjinal dosyada koak dediğin şeyi okuyabiliyormu? Bunun denemesini yaptınmı?
Eğer koruma problemi olduğuna kesin kanaat getirdiysen bates 54'ün önerdiği programları dene. Mesajlara bir daha baktımda sana yardımcı olabilmek için her şeyi yazmışız. Bir tek sihirli değnek eksikki o da mümkün değil.
Bir ihtimal orjinal DVD'in otomatik çalıştığından program arayüzü kendiliğinden açılıyor. Eğer böyleyse kopyaladığın dosyalardan daha önce belirttiğim şekillilere tek tek tıklayarak doğruyu bulacaksın. Yada yine anlattığım gibi DVD'den DVD'ye kopyalama yapacaksınki bu yaptığın DVD'de orjinali gibi otomatik çalışacak ve probleminde çözülecek ([b]Hem o zaman eğer DVD gerçekten korumalı ise karşına 'kopyalama koruması' mesaj çıkacak ve kopyalama iptal olacak; aracı illegal kopyalama programları yoluna başvuracaksın. Aksi taktirdede zaten olumlu sonucu alacaksın.[/b]).
En son çözüm yoluda bates54'ün önerdiği programlar..
Daha ne yazalimki?..

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

bates 54 ,dedin dogruymus bir adet gizli dosya var destkop yazan en altaki kisim o gizli dosyaymis onu aciga cikardim orjinal cd de varken masa üstüne atmiş oldum kopyasinda ise yok .Ancak orjinal cd deki o gizli dosyaya ( destkop yazan en altdaki) cd den alıp masaüstündeki üstündeki dosyanin icine atmak istiyorum ancak mousun sag tuşuyla kopyala yapmak istiyorum fakat olmuyor.izin vermiyor sastdim kaldim sanki milyon dolarlik program :)))))))))))))


[img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1320066513__destkop_yazan_ksm.jpg[/img][/img]

ayrıca programda run me diye bir program var o kontrol ediyor acılırken [img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1320070980__adsz.jpg[/img][/img] [img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1320071130__vf.jpg[/img][/img]

Edited by alper2k33014
Link to comment
Share on other sites

[quote name='alper2k33014' date='31 October 2011 - 15:40 ' timestamp='1320075643' post='1104233']
arakadaslar dediniz gibi izosunuda yani imageinde aldim deamon tollsla ancak olmuyor aldim image kalıpa yerlestır diyince exe cıkıyor ve kontrolden sonra kabul etmiyor iste resmi [img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1320075611__adsz.jpg[/img][/img]
[/quote]

Birader naptın sen ya :) Nero kullanıyorsan cd/dvd herneyse kopyala, yazdır yapacaksın. Ha koruma varsa, anydvd vb. yazılımları kullanacaksın... Ha o da olmadı paypal bağış hesabı aç, arkadaşlarla kendi aramızda 1tl toplar orjinal eğitim yazılım ücretini biz veririz. Kimse de gerilmez... :whistle:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='johndeway-fx' date='31 October 2011 - 18:36 ' timestamp='1320078992' post='1104280']
Birader naptın sen ya :) Nero kullanıyorsan cd/dvd herneyse kopyala, yazdır yapacaksın. Ha koruma varsa, anydvd vb. yazılımları kullanacaksın... Ha o da olmadı paypal bağış hesabı aç, arkadaşlarla kendi aramızda 1tl toplar orjinal eğitim yazılım ücretini biz veririz. Kimse de gerilmez... :whistle:
[/quote]

hoca bende cd vad zaten arkadaslar faydalansın derdımız o komik gözüken benim icin sorun teskil edebilir komik bulmadim

Link to comment
Share on other sites

  • 6 ay sonra...

Öncelikle selamlar, emek verip paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.


Bende aynı sorunu çözümlemeye çalıştım fakat olmadı. Sanal sürücü oluşturmak ya da image iso almayla dvd çalıştırmak mümkün olmadı. En son çare olarak [b]Data1[/b] klasörü içindeki videoları çözümleyi düşündüm onuda halledecek bir program bulmak mümkün olmadı.

Aynı anda bir kaç bilgisayarda çalışan aile topluluğu için bu tür korumalı dvdler biraz can sıkıyor ve ilegal yollara yönlendiriyor bizi yapacak birşey yokk gibi :)

Edited by gerek_siz
Link to comment
Share on other sites

Cd imaja zaten yazılıyor, bir dvd'den ötekine aktarma sıkıntısı yok. Sıkıntı dvd'nin iç yazılımında galiba. İkinci bir dvd'ye kopya oluşturuluyorum çalıştırmak istediğim zaman orjinal DVD'yi istiyor. Sanal imaj yönteminide denedim olmadı.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...