Jump to content

Abd Yarım Saate Avrupa’yı Vurabilecek


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] ABD Yarım Saate Avrupa’yı Vurabilecek [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.techno-labs.com/1/29115/1/abd-yarim-saate-avrupa’yi-vurabilecek.html[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]21.11.2011[/b]

[quote] [b] Halkın kullandığı teknolojiden en az 20 yıl ileride olan silah sektörü bilim kurgu filmlerinde bile göremeyeceğiniz yeni projesini test etmeye başladı. Amerika’nın resmi silah tedarikçisi olan DARPA, Hypersonic Technology Vehicle 2 adını verdiği aracı dün kısa mesafede denedi. 2.500 Km. mesafesi başarıyla kat eden araç bu Çarşamba günüyse büyük sınavına çıkacak. DARPA aracın 3.500 Km. yola yarım saatin altında ulaşmasını hedefliyor. Normalde 3.500 Km. mesafeye en hızlı jet uçakları bile 5 saatlik yolculuk sonunda ulaşabiliyor. Bu mesafe ise ortalama olarak Türkiye ve Pasifik Okyanusu arasındaki uzaklığa denk.

[color="#FF0000"]Star Wars Filmindeki Savaşlar Gerçek Olacak[/color]

Peki, ABD’nin dünya çapındaki her ülkeye istediği gibi saldırmasını hedefleyen HTV 2’nin mevcut füzelerden farkı ne olacak? Günümüzdeki ortalama füzeler 2.000 ve 3.500 Km. arasında değişen mesafelerde saldırı da bulunabiliyor. Ülkelerin sahip olduğu anti füze sistemleri nedeniyle, bir ülkeye bu yolla saldırmak soğuk savaş dönemindeki kadar kolay değil. Saptama ve hata yolu olmadan ülkelere saldırabilecek bu araç ABD’nin yeni psikolojik savaş silahı olacak. Yapay zeka ya da uzaktan kontrol ile uçurulabilen HTV 2 ülkelere nasıl saldırabilecek?

Bu sorunun cevabı DARPA’nın diğer projesi olan lazer silahlarında gizli. DARPA’nın büyük yatırım yaptığı lazer silahları gözle görünmeden hedeflerini vurabiliyor. Yüksek irtifadan bile ateşlenebilen bu teknoloji HTV 2’nin hızıyla birleşince ABD’in saldıracağı hedeflerin hiç şansı kalmayacak. Geçtiğimiz yıl yüksek irtifadan ateşlenen lazer silahı, yerdeki hedefleri başarıyla yok edebilmişti. HTV 2 geçtiğimiz aylarda yapılan ilk test uçuşunda sorun yaşamıştı. Amerika’nın bu projeleri eğer ekonomik krize takılmazsa savaşın geleceği Star Wars filmlerinden farksız olacak.


[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...