Jump to content

Harici Hdd Biçimlendirme Sorunu


HakanAlbayrak
 Share

Recommended Posts

Şu sıralar Tüm Sorunlar Üst Üstte gelir oldu geçen Hafta 1 TB hdd Bozuldu verilerim gitti şimdi ise Oyun arşivimin oldugu 640 GB tasınabilir Transced HDD Biçimlendirme istiyor

Daha Önce bu Tarz Konuları açan arkadaşlar olmuş ama kımse altına Çözüm yolunu belirtmemiş ?
Onun için forumdaki bütün başlıkları inceledim . Herkes Farklı Seylerden bahsetmiş Sorunun Kaynagı nedir ve Çözüm Yöntemleri Nelerdir ?
Link to comment
Share on other sites

toplasan warya en fazla 1 ay düzenli kullanılmadı oyun arşivi için almiştim suriyeden ucuza aldim 640 gb sadece oyun vardı en son arkadaşin cafesinde. 1TB'hdd ClonDisk yaptim

Artık içindekilerede üzülmuyorum int elimin altında toplarım parçalar zarar görmüş sıfırını alacak durumda değilim sağlık olsun ..... her körün bir alıcısı vardır elbet demi can sıkmaya değmez.

Link to comment
Share on other sites

hd tune programının pro fesyonelini indir onda aynı maxblasttaki gibi low lewel format bölümü var.program olduğu için iyi zaten cd boot derdi yok.programın profeyonelini indir onda 4 farklı seçenekte biçimlendirme var en baştan ensona kadar uygula işe yarayacaktır.yaramaz ise haber ver farklı yollara başvuralım.

Link to comment
Share on other sites

Bugün de benim bir arkadaşın 500 gb hdd sinde böyle bir sıkıntı vardı. içinde bad sector 3 5 arası yere düşürmüş pc yada laptop a takıldığında direk diski biçimlendir diye uyarı veriyor. eğer seninkide o şekilde ise yani hdd ye hiç bir şekilde ulaşamıyorsan ve içindekiler senin için öenmli belge veya dosya ise hemen bi cd den calışan kurtarma cd si al eline sitede mevcut morning kardeşimizin muhakkak indirmiş olman lazım ya da farklı olarak herhangı bir cd den calışan xp de işini buyuk ölçüde görecektir. sistem çalışınca data kurtarma bolumunden myrecovery files programını başlat ve hdd nı tarat buyuk ihtimal içindeki verileri o şekilde kurtaracaksın fazla ve buyuk verilerin olmasından dolayı işlemler uzun sürebilir. son olarak acılmayan hdd den kopyalamak ıstedıgın boyut kadar yerin mevcut olmalı

not sansa benim hdd ın ıcınde fazla bırsey yoktu kısa surdu :)) kolay gelsin

Edited by mustafabaş
Link to comment
Share on other sites

Harici hdd ninde oluşan yukarıdaki resme bağlı bad sectorlar hdd usulüne uygun sistemden çıkarmaman veya sürekli sistemine bağlı iken elektrik kesintileri sonucu oluşmuştur.Yapacakların düzeltme metedotlar var:
Full sürüm bir hdd regenarator indirip pc ne kuracaksın ve program kurulduktan sonra windows ortamında taratman olacak,şayet taratmanın başında birden faazla bozuk küme bulur ve onarım yapamazsa elindeki hdd allahın rahmetine ulaşmış demektir.Programla taratma işlemini windows ortamında yap tüm ve tam taratmada bozuk kümeler tamamen onarılmışsa elindeki hdd ni kulanabilirisin.Sendeki hdd bozuk kümelerde oluşan hatadan dolayı o mesajı almaktasın.Programı indir ve kullan sonra hdd tune ile bakarsın kırmızılıklar kaybolmuşmu test edersin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...