Jump to content

Ygs - Lys


0sman55
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar bu sene Ygs ve Lys sınavına giricem ama bakıyorumda başvuru kılavuzları bayağı karışmış 500 kusur puanlar bunların hesaplanma seklı nasıl oluyo eskıden 100-500 arası oluyodu sımdı bu degerler degıstı mı ne oldu ?

Bir sorum daha var sizce Mimarlık-Eczacılık-Bilgisayar Mühendisliği dalları arasından hangisi daha iyi bir seçim olur ?
(2 Yıllık Bilgisayar programcılığı okudum Dgs ye de giricem duruma göre)
Link to comment
Share on other sites

Ben anadolu teknik mezunuyum geçen sene sınava girdim ve ortalığı çok karıştırdılar normalde lys sınavına girmemem gerek yoktu ama 3 hafta kala sınava girceğimiz belli oldu o yüzden şimdiden herşeye hazırlıklı ol derim ilk önce :D

ilk soruna gelince o puanlar o seneki başarıya göre değişir.Başarı yüzdesi çoksa yani sınava girenlerin puanlarının çoğunluğunun puanı yüksek ise yükseltirler ama değilse düşürürler.Tabi bu puan düşmesi en fazla taş çatlasa 20 olur,benden önceki sene 440 olan bazı üni puanları benim girdiğim sene başarı yüzdesi yarı yarıya düşmüştü o zamn 420 yapmışlardı.

Link to comment
Share on other sites

Bende teknik mezunuyum ama benim anlamadığım 500 un uzerınde puan dıyen okullar var. Ben iki sene önce bitirdim okulu o zaman bi öss vardı :) Bu sınavlar bir yönden iyi oldu ama benim dediğim bölümler hep 450 den yukarı 535 olan yerler de var ne iştir anlamadım..

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Oksit' date='24 November 2011 - 11:44 ' timestamp='1322127896' post='1117520']
[center][b]Eczacılık iyi daha demin 70 lira ilaca bayıldım adamlar paraya para demiyor. :)[/b][/center]
[/quote]
Yok güzel meslek ayrıca tek ilaçlardan almıyolar devletten katkı payı sağlığa destek oldukları için falan, benim Bilgisayar MYO okuduğum yerde ilk 10 vergi rekorktmeninin 8 i eczacıydı :D

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar, hepinize önce allah zihin açıklığı versin. Benim oğlum 2 sene önce şu anki YGS ve LYS FM ve LYS FEN sınavlarına girdi. Yani deneme önce onların üzerinde yapıldı. Hangi sınav sistemi olursa olsun dikkat edeceğiniz tek husus girmek istediğiniz bölüm ve üniversitenin en son o sene kaçıncısını almış olduğudur. Puanlar her sene başarı durumuna göre düşebilir de, yükselebilir de. Fakat hiç bir zaman sıralar çok fazla oynamaz. Onun için sıralar ve yüzdelik dilimler en güzel göstergedir. Bana sorarsan bilgisayar mühendisliği (özellikle yazılım mühendisliği) en güzelidir.

Link to comment
Share on other sites

Paylaştığınız fikir için gerçekten teşekkür ederim, ben sanırım sizin oğlunuzdan büyüğümdür :) bana öss sınavı çatmıştı bir üniversite bitirdim Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, benim şuanda Ygs ve Lys sınavı hakkında çözemediğim tek sorun şu örneğin eczacılık 530 puan isteyen yerler var, bu bölüm için Ygs+Lys4 sınavına girmek gerek sonuç olarak bu puan için hesaplama mantığı nedir ? Ygs den aldığımız puanın %kaçı Lys puanımıza ek oluyo veya oluyo mu ?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım bildigim kadarıyla 98 kusur bır puan taban puanı olarak verılıyo herkese ygs sınavında ben sayısalcıyım turkce yapmama gerek yok falan deme sakın matematık sorusuyla nerdeyse es deger bir puanı var tarıh cografya ve felsefe de hıc yabana atılacak bı puanı yok ygs den aldıgın puanın %40 ı lys den aldıgın puanın ıse %60 ı alınıyo lys de sozelden muaf tutulursun sayısaldan gırersen sayet ama konular da baya bı zor lys nınumarı yardımcı olabılmısımdır:))))

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...