Jump to content

Malatya Film Festivali'nde Final Gecesi


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Malatya Film Festivali'nde final gecesi [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.haber7.com/haber/20111125/Malatya-Film-Festivalinde-final-gecesi.php[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]25 Kasım 2011[/b]

[quote] [b] [color="#FF0000"]2. Uluslararası Malatya Film Festivali, uluslararası ve ulusal uzun film ve ulusal kısa film yarışmalarında 16 dalda verilen ödülle sona erdi. Ödül alan isimler şöyle:[/color]

Malatya Kültür ve Kongre Merkezindeki Kemal Sunal Salonunda gerçekleştirilen festivalin kapanışında sunuculuğu Ali Sunal yaptı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, kapanış programında yaptığı konuşmada, Malatya'nın dolu dolu bir sinema mevsimi yaşadığını belirtti.

Sanat ve kültür hayatıyla ilgili konuların halkın doğasından gelen bir refleksle sürdürülmesi gerektiğine işaret eden ve Malatya'nın da bu anlamda büyük bir refleksi bulunduğunu vurgulayan Saran, yetiştirilen sanatçıların bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de İstanbul dışında film çekebilecek uygun mekanların bulunmasının zorluğuna işaret eden Saran, Malatya'nın doğal konumunun uygun olması nedeniyle ilde platolar ve film stüdyoları kurulabileceğini düşündüklerini söyledi.

Bu tarz stüdyoların bölgenin ekonomik hayatına da katkı sağlayacağını aktaran Saran, İl Özel İdaresi ile konuyu paylaştıklarını ve böyle bir stüdyonun kurulmasının çalışmasını başlattıklarını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünden Sare Doğan ise festivalin en yakın zamanda kent markası olmasını temenni etti.

Festivalin ana sponsoru Manas Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Öztürk de, festivale akademik açıdan bakılması gerektiğini belirterek, festivalin felsefesi ve kurumsal altyapısı oluşturulması gerektiğini kaydetti.

[color="#0000FF"]-16 dalda Kristal Kayısı ödülü-[/color]

Konuşmaların ardından ödül töreninin gerçekleştirildiği gecede, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Philippe LeGuay'ın yaptığı ''6. Kattaki Kadınlar'' filmine verildi. Film için 15 bin Avro ödül verildi. LeGuay'a Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Yönetmen Ödülünün de verildiği gecede, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü de aynı filmin oyuncusu Natalia Verbeke aldı.

Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Müzik ve Senaryo Ödülünün ''Parmak'' filmine verildiği törende, Uluslararası Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Erkek Oyuncu ödülüne de Parmak filmindeki rolüyle Fabian Vena layık görüldü.

[color="#0000FF"]-Ulusal dalda ödüller-[/color]

Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, yönetmenliğini Özcan Alper'in üstlendiği ''Gelecek Uzun Sürer'' filmine verildi. Kristal Kayısı en iyi yönetmen ödülünü de alan Alper, filmin bir bölümünün Van'da geçtiğini ve filme Van'ın büyük bir katkısı olduğunu belirterek, Van'a ve Vanlılara teşekkür etti. Alper, ''Umarım yaralarını çabuk sararlar'' dedi. Film için 30 bin lira para ödülü de verildi.

Ulusal En İyi Senaryo ödülünü ''Saklı Hayatlar'' filmi ile Haluk Ünal alırken, Ulusal Uzun Film Yarışması Kristal Kayısı En İyi Müzik Ödülü ''Gelecek Uzun Sürer'' filmine verildi.

Ulusal En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ''Unutma Beni İstanbul'' filminde sergilediği performansla Salima Hamed alırken, Ulusal En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ''Mar'' filmindeki rolüyle Volga Sorgu'ya oyuncu Bennu Yıldırımlar verdi. Sorgu, Öğretmenler Günü dolayısıyla, kendisinin de bir öğretmen çocuğu olduğunu belirterek, ödülü öğretmenler adına aldığını belirtti.

Gecede iki özel ödül de verildi. Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri özel ödülüne ''Mar'' filmiyle Caner Erzincan layık görüldü. Erzincan, ayrıca Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünü de aldı.

[color="#0000FF"]-En iyi kısa film ''Ekmek''-[/color]

Sinema yazarı Murat Özer, oyuncu Devin Özgür Çınar, akademisyen Bülent Özkam, yönetmen Didem Erayda, yönetmen ve öğretim görevlisi Kurtuluş Özgen'den oluşan kısa film yarışma jürisi, ödülü yönetmenliğini Ahmet Taş'ın yaptığı ''Ekmek'' filmine verdi.

Kısa Film Jüri Özel Ödülü de ''Toros Canavarı''nın oldu.



[/b] [/quote]


[b][size="3"][color="#FF0000"][marquee=' Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği '] Lütfen konuları yorumsuz bırkamayınız,teşekkür iletileriniz için teşekkür butonu kullanınız forum kuralları gereği[/marquee][/color][/size][/b]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...