Jump to content

Laptop Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler


mucit41
 Share

Recommended Posts

[size="4"][color="#8B0000"][b]Laptop Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler[/b][/color][/size]

[img]http://www.laptopuzmani.com/images/Notebook_Inside.JPG[/img]

Eğer aklınızda bir laptop almak varsa veya laptobınızı yenilemek istiyorsanız size uygun olan birkaç özelliği bilmeniz gerekmektedir. Bunlar almak istediğiniz laptobı seçerken size en uygununu seçmenize yardımcı olacaktır. Biz bunları aşağıda maddeler olarak sıraladık. Siz ihtiyaç duyduğunuz özelliklerin muhasebesini yapabilir ve size en uygun olan dizüstü bilgisayarı rahatça seçebilirsiniz.

[color="#800080"][b]1. Boyutlar:[/b][/color]
Alacağınız laptopta boyutlar ve ağırlık sizin için önemli bir özellikse bu seçenek için bilmeniz gereken şeyler vardır. Bir laptobın hafif ve küçük olması demek parçaları ve bileşenlerinin ufak ve hafif hale gelmesi demektir. Hatta şu sıralar boyut ve hafiflik açısından en çok tercih edilen bilgisayar çeşidi, netbooklar sayesinde ufak ve hafif bir taşınabilir bilgisayarları tercih edebilirsiniz. Fakat unutulmamalıdır ki bu küçük laptoplarda performans diğer laptoplara göre daha düşük ve birkaç fonksiyondan mahrumdur (CD-ROM gibi). Üretici firmalar bunları yaparken genelde fiyata yansıtırlar fakat performans açısından çok iyi bir anakart veya başka bir bileşen kullandıysa bunlar ağırlığı arttırabilir. Kısacası bu özelliği özetlemek gerekirse ufak ve hafif laptoplar fiyat olarak diğerlerine göre daha tuzludurlar.

[color="#800080"][b]2. Batarya Süresi:[/b][/color]
Dizüstü bilgisayarınızı devamlı şarjda kullanıcaksınız bu sizin için önemsiz bir ayrıntı olmalı. Ama her gittiğiniz yere götürüp sık sık batarya da kullanıyorsanız bu sizin için önemli bir özellik olmalıdır. Çünkü laptobınızla çalışırken işinizin yarıda kalmasını istemezseniz. Ortalama bir laptobın kullanım süresi 2,5-3 saattir. Fakat gelişmiş laptoplarda bu süre kullanılan donanım ve özelliklere göre daha da uzatılabilip 4 saate kadar çıkabilir.

[color="#800080"][b]3. İşlemci gücü ve performans :[/b][/color]
Eğer performans ihtiyaçlarınızı iyi bilip buna göre işlemci seçimi yaparsanız bu sizin ekonominiz için iyi olur. Örneğin bir Office kullanımı için laptop alıcaksanız celeron işlemci yeterlidir. Ama multimedia ve video oyunları oynucaksınız core 2 duo işlemciye ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden laptobınızla yapacağınız işlemlere göre işlemcisini seçmelisiniz.

[color="#800080"][b]4. Garanti Şartları ve Teknik Servis:[/b][/color]
Laptop teknolojisi hızla gelişen hassas bir yapısı vardır.Laptoplar; masaüstü bilgisayarlara oranla daha çabuk bozulabilirler ve tamirleri masaüstü kadar kolay olmayabilir. Bu durumda aldığınız laptobın garanti süresi ve teknik servis ağı sizin için büyük önem arz etmekte. Bu konuları iyice araştırmanız olası bi aksilik durumunda sizin çıkarınıza olacaktır.

[color="#800080"][b]5. İşletim Sistemi:[/b][/color]
Almaya karar verdiğiniz laptopların işletim sistemi sizi ve laptobınızı iki şekilde etkiler; Ekonomik ve performans. Ekonomik açıdan örneğin alacağınız laptop Windows Vista İşletim Sistemi ile ise bu size hem işletim sisteminin maliyeti hemde vista işletim sisteminin sunmuş olduğu görsellik ile performans düşüklüğü yaşatabilir. Bunun yanında az da olsa ücretsiz ve açık lisanslı olan Linux işletim sistemleri ile satılan laptoplarda vardır. Fakat bunlarda kullanım açısından uyum sorunlarını da düşünmeniz gerekir.

[color="#800080"][b]6. Marka:[/b][/color]
Almak istediğiniz laptopta marka sizin için önemli bir özellik olarak ağır basıyorsa basmaya devam edebilir. Laptop alırken marka tercih etmek garanti şartları, teknik servisi ve yedek parça ulaşılabilirliğinin güvence altına alınmasıdır ve bu ihtiyaçların kolayca ulaşılabilir olması demektir. Bu özellik sizi ekonomik açıdan biraz tuzlu gelse de laptobınızın ihtiyaçları için gelecekte büyük kolaylıklar sağlamış olacaksınız. Unutmayınız ki laptobınız aldıktan bir süre sora aldığınız ilk gün ki gibi olmayacaktır.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...