Jump to content

DVD Den DivX Nasıl Yapılır - Resimli


Conspicuous®

Recommended Posts

DVD Den DivX Nasıl Yapılır - Resimli

Aşama 1: DVD'yi Diskinize almak

Yedeklemek istediğiniz DVD'yi yerleştirin, DVD Decrypter'ı çalıştırın ve klavyenizdeki I tuşuna basın.

dvddecifomodewm6.gif

Uzun PGC seçilir. Bu çoğu disk için böyledir. Azda olsa, PC'si aynı olan (yada yakın olan ) birkaç seçenek olabilir. Eğer uzunlukları aynı ise endişelenecek bir neden yoktur. Eğer birazı daha kısa-uzun ise uğraştığınız film multi-versiyon bir filmdir. Böyle bir durumda kendi kullanmak istediğiniz film versiyonunu seçin - genellikle ilk olandır -.

Bazen PGC'ler iç dosyalar bulundururlar: açılar. Varsayılan olarak, Açı 1 seçilir, genellikle doğru olandır. Açılar genellikle çok-dili creditler için kullanılır (Disney ve Miramax bunları çok kullanılır ). Genelde Açı1 İngilizce olandır. Şüpheye düşerseniz, DVD'yi oynatın, ve bitişte açı tuşuna basın ve istediğiniz dildeki creditleri bulun.

Son ve önemli olarak, DVD'deki seriler. Bu tür DVD'ler genellikle bir DVD'de 3 yada 6 bölüm bulundururlar. Bunlar ya aynı VTS'dedir, yada değişik PGC'ler, hatta değişik VTS'lerde bile bulunabilirler. Uzunlukları onları bulmayı çok kolaylaştırır (genellikle 2x, veya 4x katıdır ). Her bölümü doğru PGC'yi seçerek almalısınız.

Başlamak için soldaki büyük tuşa basın.

Aşama 2: AutoGK

Dosyaları Disk'e aldıktan sonra, AutoGK'yi başlatın.

AutoGK'nin menüleri sırasıyla ayarlanmıştır. İlk olarak, kaynağı seçmeniz gerekir (DVD Decyrpter'ın dosyaları kaydettiği yer. DVD'nizi seçmeyin ). Ayrıca oluşan dosyayı kaydedeceğiniz yeri seçmeniz gerekir. Unutmayın çıkışı yaptığınız yer yeterli yere sahip olmalıdır. (bir CD'lik dosya için, 1.4 GB boş yer, 2 CD'lik için, 3.5 GB yeterli olur, 3 CD'lik için en az 5 GB güvenli olur ).

autobkinputoutputpf2.gif

Kaynağı seçtikten sonra AutoGK size Step 2 bölümünde kaynak dosya ile ilgili ek ayarlar gösterecektir.

Step 2 ses ve altyazı dosyası seçimini ayarlar. Kullanmak istediğiniz ses dosyasını seçin, ve aynı işlemi altyazı içinde tekrarlayın. Unutmamak gerekir ki AutoGK altyazıları videonun bir parçası olarak yaratır ve kapatılamazlar. Alternatif olarak siz dışarıdan kullanmak üzere VOBSUB'la kendi dosyalarınızı oluşturabilirsiniz, unutmamak gerekir ki bu altyazılar DVD oynatıcılarda çalışmaz, ama tüm bilgisayarlarda çalışırlar.

autogkaudioandsubsbp0.gif

Step 3'de dosya büyüklüğünü seçersiniz. CD sayısını Menü'den seçin.

autogkoutputsizepm7.gif

Eğer önceden belirlenmiş doya büyüklükleri hoşunuza gitmediyse kendi boyutunuzu da alttaki bölmeden seçebilirsiniz

Son olarak da belli bir büyüklükte film oluşturmak yerine kalite tabanlı sıkıştırma yapabilirsiniz ama dosya boyutu önceden tahmin edilemez. Kalite tabanlı sıkıştırmada, videonuz 1 ile 100 arasında değişen bir değişkenle dönüştürülür, 100 en kaliteli vs.. Doğal olarak düşük kalite düşük dosya boyutlarına neden olur .

Step 4 opsiyoneldir. Preview tuşuna basarak çıkacak filmi izleyebilirsiniz. Çok açılı ve çok altyazılı filmlerde AutoGK nun doğrularını seçtiğinden emin olun.

autogkadvancedub4.gif

Bu programla daha profesyonel olduğunuzda, Advanced Settings bölümüne bakmak isteyebilirsiniz.

autogkadvancedoptionssh3.gif

İlk olarak Resolution Settings bölümüne bakalım. Auto width seçimi belirlediğiniz CD miktarına dayanarak AutoGK'a bırakır. Veya, Minimum width'i seçerek çözünürlüğün belirli bir değerin altına düşmesini engelleyebilirsiniz. Fixed width ise çözünürlüğü hep istediğiniz değerde tutar. Unutmayın ki yanlış değerler atamanız kalite düşürücü etki yaratabilir, bu yüzden ben Auto'yu seçmeyi öneriyorum.

Codec seçeneğinde ise kullanmak istediğiniz codeci seçiniz. En sevdiğiniz codeci seçin.

Daha sonra Audio bölümümüz var. Auto ayarı 1CD'lik sıkıştırmalarda 128kbit/s VBR MP3 ve 2CD'liklerde orijinal AC3 Dolby Digital sesleri saklar. Ne olursa olsun AC3'ü saklamak istiyorsanız, AC3 ayarını seçin. Veya VBR MP3, kbps, CBR MP3, kbps gibi ayarları kullanabilirsiniz. Eğer orijinal sesi önemsemiyorsanız, bence ayarı VBR MP3,(128-192 ) kbps.

Ana AutoGK ekranına dönmek için Ok'a basın ve son olarak Add Job'a basın. Bu film ayarlarını iş bölmesine ekler.

autogkaddjobfp1.gif

Artık start tuşu aktif ve işleme Start'a basarak başlayabilirsiniz. Veya, başka bir film ayarlayabilir ve sonra onuda iş bölmesine ekleyebilirsiniz. Yapacağınız her sıkıştırma işlemi Job queue bölümünde yer alır. Ayrıca sağdaki tuşları kullanarak yer değiştirmek ve silme için kullanabilirsiniz.

autogkjobqueuepu5.gif

Tüm işleri ayarladıktan sonra, sihrin başlamaması için bir neden yoktur. Start'a basın AutoGK işleme başlayacaktır. Bu biraz fazla zaman alabilir, ve bu iş sürerken bilgisayarınızda başka bir işlem yapmamanız önerilir çünkü yaptığınız tüm işler (sıkıştırmada dahil ) çok yavaşlayabilir.

Eğer bilgisayarınızı kullanmıyorsanız ve sıkıştırma işlemi bitince bilgisayarın kapanmasını istiyorsanız Shutdown when done'ı açın.

autogkshutdownps9.gif

Son olarak, AutoGK bir pencerede ne yaptığı ile ilgili bilgiler verecek. Aynı bilgiye filmi kaydettiğiniz klasörde bulunan filmismi-gk.log adlı dosyadan da ulaşabilirsiniz. Bir şeyler yanlış gittiğinde bu dosyaya ihtiyacınız olacak.

48h3jfr.gif

Eğer 1 CD'den daha fazla bir seçim yaptıysanız, Doğru yerde bir ayrım oluşacaktır. Dosyalarınız şöyle isimlendirilecektir filmismi.CDx.avi. Örneğin, biz iki dosya aldık: trainingday.CD1.avi ve trainingday.CD2.avi.

Alıntı

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra...

peki indirdiğimiz avi uzantılı filmleri nasıl dvd playerde izleriz. Üstüne alt yazıyıda gömmeyide yapacak şekilde. Yani srt uzantılı ayrı alt yazıyıda filmin içine gömüp dvds playerde izlemek istesek nasıl yaparız

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 yıl yıl...
peki indirdiğimiz avi uzantılı filmleri nasıl dvd playerde izleriz. Üstüne alt yazıyıda gömmeyide yapacak şekilde. Yani srt uzantılı ayrı alt yazıyıda filmin içine gömüp dvds playerde izlemek istesek nasıl yaparız

Avi uzantılı filmleri sadece divx desteği olan yeni nesil DVD playerlarda izleyebilirsiniz. Playerın DVD oynatması avi uzantılı filmleri de oynatacağı anlamına gelmiyor maalesef. Benim de playerım divx destekli değil ama filme yaptığım birkaç işlemden sonra DVD playerımda izleyebiliyorum.

Bunun için sırasıyla;

*Pocket Divx Encoder adlı bir program kullanarak altyazıyı filme gömüyorum.

* Nero programının içinde bulunan Nero Vision programıyla altyazısını gömdüğüm avi uzantılı filmimi DVD formatına çeviriyor ve DVDye yazdırıyorum.

Bu iki işlemi uyguladıktan sonra filmerinizi izleyememeniz için hiçbir engel yok.

Kafanıza takılan birşey olursa lütfen sormaya çekinmeyin. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...