Jump to content

Şimdilik Xp nin gözünğü seveyim...


Meftun

Recommended Posts

Bismillah diyeyim başlayayım:)

Bir arkadaştan Vistanın en düşük sürümlerinden biri olan Home Basic sürümünü kurdum.Crackini de yaptım sorunsuz.Donanım testlerinde wistanın bilgisayarımla uyumlu olduğunu söylüyordu,nitekim uyumlu da.Ama Xp de 5 dakikada yaptığım bir işlemi vistada 8-10 dakika yapabiliyorum.Winaptan mp3 arayacağım şarkıyı yazıyorum 20-30 saniye sonra çıkıyor yazım.Bilgisayarda gezerken de gözle görülür bir yavaşlık var.İçinizden senin bilgisayarın tarihi eser diyenlerin sesini duyar gibi oluyorum:

1.2 Gb DDR ram

İntel Centrino 1.6

128 MB Ati Radeon 9600 ekran kartı

140 gb hard disk bunun 40 ı felan boş

DVDRW

vb

kullanlar bilirler Vista bilgisayara puan veriyor,uyumluluk puanı,aldığım ğuan 3.4 müş.Normal bi şekilde çalışması için en az 3.0 olması lazımmış felan.Ama yavaşlık sinir etti beni.

Phtoshop ,macromedia flash gibi prg ler sorunsz yüklenirkn, apache local hostu kabul etmedi.Görsel bir güzellik var evet ben Basic kurduğum için diğer sürümlere göre daha arka planda kalmış.Namını duyduğum 3 boyutlu sayfalar bu sürümde yok.

Denetim masasından,menü yerlerine kadar bir değişikliğe gitmiş Bill amca.Gizli Klasörleri göster seçeneğini bulmak için 20 dakka boyunca bilgisayarı gezdim.Sinir oldum.Yani alışana kadar sinir olmaya alışmalısınız.

Bir de bill amcanın açıkladığı şu özellikler olmalı dediği özelliklere sahib olduğu halde bilgisayar ki, 512 DDR yeterli deniliyor benimki 2 katı ona rağmen bana göre baya yavaş.Xp eğer bir ferrariyse Vista Mercedes olabilir gibi.Yani bizim bunu Xp gibi kullanabilmemiz için galiba 2gb ın üstünde ram en az 256 lık ekran kartı gerekecek,şahsen ben 128 Ati radeonla memnun değilim performanstan...

Ayrıca güvenlik konusunda baya da sıkmış Bill Amca. Dosya ismi değiştirirken,dosya taşırken,kopayalarken yani hangi işlemi yaparsan yaparken en az 2 kere onaydan geçmesi gerekiyor.Örneğin bir şeyi sileceksiniz :

Şu silinmek isteniyor silinsin mi? gibi bir seçenek ,ekranın rengi grileşerek,onu onayladıktan sonra bir seçenek daha çıkıyor onu da onaylayınca siliyor.Bazen silmiyor bile...Masa üstünde bir setup dosyası kaldı,bunu silemezsiniz diyor duruyor.

Masaüstündeki saat olayı felan hoş olmuş.

Malasef Home Premium indirme şansım yok,deneyemiyorum onu.Keşke bir arkadaş kargoyla yollasa ;) Onu da yüklesem izlenimlerimi,mukayesesini yapardım sizler için kendi çapımda.

Şmdilik aklıma gelen bunlar,bu Basic sürümü olduğundan böyle deyip teselli ediyorum kendimi,Home Premium ve Ultimate de olmaz diyorum ama züğürt tesellisi gibi...

Biraz uzun bir yazı oldu:) :closedeyes: Burada bu kadar uzun bir yazı yazmamıştım hiç.Bill amcanın Vistasına nasip oldu...

Link to comment
Share on other sites

ben ultimate kurdum ve dedigin hic bi sorum yok bakın arkadaslar vista gercekten cok ii bi sitem ama yeni oldugu icin size ters gelio ayrıca benim sistem seninkiyle aynı ve ultimate oldugu halde hic donma kasma veye baska bisey olmadı o kadar program yukledigim halde ayrıca puanımda 3.7 yani vista gumbur gumbur gelio merak etmeyin

Link to comment
Share on other sites

daha yeni bitti home premium, deneme fırsatım olmadı.Yüklemem sanırım biraz uzun sürecek, virtual pc ye yüklemeyi düşünüyorum ( içinizden kaldırmaz 512 mb ram dediğinizi duyabiliyorum ) çünkü elimde en az 10 çeşit işletim sistemi var ( superxp-tncxp-fiestaxp-pardus-ubuntu-vista home premium-vistanın beta sürümleri filan ) hepsi için bir format atacak olursam yandım.

Sizce Amd 1800+ ( overclocked 2600+ ), 512 mb ram, 128 mb geforce fx5200 sistemime virtual pc den vista home premium u kurayım mı? sistem çöker mi? herhalde bana 1.0 verir.

Yükleyince neler oldugunu söylerim :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...