Jump to content

Disk Sorunu


sguney
 Share

Recommended Posts

[quote name='zalatar' date='16 December 2011 - 09:10 ' timestamp='1324026625' post='1129968']
200lira veya başka paralara kurtaracagını idda edenler HDD sokuyorlar içersinde verilern işlendiği (bant diye tabir ediyorlar)kısmı alıp ordan verileri kurtarıyor ama HDD işe yaramıyor
[/quote]

Bilgi içn teşekkürler.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kardeşim sguney, artık mesele seninde dediğin gibi diskleri yeniden kazanmak çabasından çıkmış ve bir çözme inatı haline gelmiştir. Ancak verdiğin bilgilerde giderek bazı değişmeler oldu; bana öyle geldi.
Baştan 4 diskte raw dosya biçimine dönüştü, problemim sadece budur demekteydin. Sonradan HDD Regenerator'de iki diskin hiç taranmadığını diğer ikisinin ise taramalarının sona kadar ilerlemediğini söylemekteydin. Son mesajlarında ise taramaları yeniden yaptığını ve başarı ile sonuçladıklarını ama açılmama problemlerinin (Ben bunu raw problemlerinin diye anlıyorum, doğrumu?..) devam ettiğini söylüyorsun (Zaten regeneratörün göremediğini disk yönet yada manager programlarıda göremezdi ya..). Eğer sonuçta disklerin regeneratörde taranabildiyse ve oradaki sayısal bilgiler yani sektör sayısı, disk kapasitesi tarattığın disklerle uyumluysa ve bed sektörlerin olmadığı yada varsada düzeltildikleri bilgileri varsa onların biçimlendirilmesine bile gerek olmadan çalışır hale gelmeleri gerekir. Ama belki raw olmaları yüzünden gene okunamayabilirlersede bu defa normal biçimlendirme ile düzelebilmeleri gerekir.
Disk yönetiminden kaldırılıp yeniden oluşturulabiliyorsa ve kapasiteler disklerinin doğru kapasiteleri olarak görülebiliyorsa bana göre bununda çözümsüzlükle sonuçlanması olacak şey değil (Low level taramasının kapasite bilgileri doğru olarak başarı ıle tamamlanması konusundada aynı şey geçeçerli.).
Son olarak, başka PC'lerdede başaramadığını söylesende sata veya ide disklerin PC bağlantı kablolarını değiştirerek denemeni önereceğim. Bir diğer önerimde baştan regeneratör iki diski görüyor ikisini hiç görmüyor demenden yola çıkarak -eğer görünenler ile görünmeyenlerin markaları birbirlerine uyuyorsa- elektronik kartlarını değiştirerek denemeni önereceğim. Başkada bir çözüm yolu aklıma gelmiyor şu an için.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Temmuz kardeşim verdiğim bilgiler değişti derken,biliyosun demiştim çok uzun zamandır uğraşıyorum diye genelde karşıma çıkan sorunları söyleidm illaki bazı değişmeler olyor ama sonuç hep olumsuz,ikilemede bıraktysam eğğer affola.
Sizin söylediklerinizin %70-80 ini denemiştim.Ama yine yine tekrardan denedim belki bi eksiklik yapmışımdır diye ama yine olmadı.Son olarak elektrnik kartlardan bahsetmişsin bunuda yazmıştım 4 kardın hepside ayrı boyutta ayrı modelde ve zaten kart tipleride farklı.

Herneyse sonuç olarak ya benim yaptıklarımda bi yanlışlık var ki pek zannetmyrum.Yada diskler gerçekten ölü biz bi mucize arıyoruz.Yada bilmedğimiz bişey var.Kısaca yardmcı olan arkadaşlara tşkrler.Temmuz kardeşim çok ilgilendin ayrıca teşekr etmek istedim.Zonguldağa yolun düşer ise bi çay ısmarlarım :) Meşhur disklerimizi de görmüş olursun.. :)

Link to comment
Share on other sites

Diskler için artık herhalde geçmiş olsun ve sağlık olsun diyeceğiz.
Samimi ve nazik davetin için çok teşekkür ederim.
Burada problemleri çözmek için hep birlikte çaba harcamaktayız. Ben sana ve başkalarına yardımcı olmaya çalışırken bu güne kadar banada yardım eden çok oldu bu forumda.
Paylaşım güzel bir şeydir, birşey değil..

Link to comment
Share on other sites

İlk sayfadaki Hdd Regenaratörle taratırken çektiğin resime takıldım, taktığın disk 80Gb Ide Samsung bir disk, fakat sistem 31Gb olarak görüyor. Ide Disklerin üzerinde 32GB'a limitleyen bir jumper olur, acaba jumper ayarlarındamı bir sorun var o diskin diye aklıma geldi, birde Bios'dan LBA Mode'u on durumundamı bir bakarmısın.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

[quote name='gokhankocabay' date='16 December 2011 - 17:30 ' timestamp='1324049432' post='1130136']
İlk sayfadaki Hdd Regenaratörle taratırken çektiğin resime takıldım, taktığın disk 80Gb Ide Samsung bir disk, fakat sistem 31Gb olarak görüyor. Ide Disklerin üzerinde 32GB'a limitleyen bir jumper olur, acaba jumper ayarlarındamı bir sorun var o diskin diye aklıma geldi, birde Bios'dan LBA Mode'u on durumundamı bir bakarmısın.Saygılarımla
[/quote]
Benimde 31 GB kapasite gözüme çarpmıştı ama diğer 3 disk içindemi aynı durum söz konusu (Arkadaşımız diskin kapasitesini yanlış bilebilir diye düşünmüştüm.)? Ayrıca BİOS ayarlarından LBA modunun durumuna bak demişsin. Tamamda, arkadaşımız başka makinelerdede uğraştığını ama aynı sonuçla karşılaştığını belirtmiş. Böyle bir tesadüf ihtimali çok zayıf.
Jumper ayarları benimde aklıma geldi gelmesine ama kapasite sınırlaması olarak değilde (..ki bunu bilmiyordum) master/slave ayarları ile igiliydi benim aklıma gelen. Ama buradaki bir hatada boot sırasında probleme sebep olabilirdi. Boot gerçekleştikten sonra disk yönetiminden silinmesi ve biçimlendirilmesi sorun olmazdı diye düşünüyorum.
Yinede arkadaşımızın bios ayarlarını defaulta getirmesinde yarar olabilir.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bu ilginiz için teşekükrler :) Bugün de diske debian-ubuntu-pardus kurmaya çalıştım disk bölme biçimlendirme bölgesinde hata verdi.Hatanın ne oldugunu söylemeye gerek yok bölüm oluşturulamıyor.Mantık olarak hep aynı.disklerin 2 si zaten öldü sanırım artık pc de görmüyor :) birinden artık tren sesleri gelmeye başladı bitane kaldı 80Gb ide oda resmdeki orda 31 gb hiç dikkat etmedim büyük ihtimal jumperden olabilir anakrtımızda tek ide olunca paralellemek gerekiyor :) malum..Neyse drum bundan ibaret.. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...