Jump to content

Klavye Uyku Ve Driver Sorunu? Çözüldü.


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar dün gece bios u default ayarlara alınca eski düzenim kayboldu. ve previsous values ten falan geri dönemedim bende yeniden manul ayarladım. fakat bilgisayarı önceki gibi klavyeden uykuya alamıyorum monitör kapanıyor fakat fanlar falan çalışmaya devam ediyor. açarkende klavyenin power tuşundan açamıyorum eskisi gibi. deneim masasından güç seçenkelerinden ev/ofis ve hepsini hiçbiri yapıyorum yine aynı. klavye özelliklerindende bu aygıt bilgisayarı başlatsın seçili ama açmıyor kapalı olduğunda.

klavyemin driverini yüklemek sorunu çözebilir diye düşünüyorum ama sitesinde falan bulamadım. disketi var gibi geliyor bana ama evde onu da bulamadım. dirveri bulabilirmiyiz? marka inca ık-289u. birde ık-289 var o değil u olcak sonunda. evet arkadaşlar bu sorunları çözmeme yardımcı olurmusunuz?

daha önceden driverini yükledim buna eminim ama disketmi vardı yoksa ayrıyetten bir yerdenmi bulup yükledim veya takıncamı gelmişti bilgisayara onu hatırlamıyorum.


çözüldü: arkadaşlar gerçi var nette çözümü bende google den buldum. biosu ayarlarını değiştirdiğimden olmuş. power managment setup (sanırım, yani burda da, ismi tam böylemi emin değilim ama bulunur sonuçta :) ) ACPI suspend type s1 olmuş. onu s3(str) yapıyoruz tamam. yani güç seçenekleri, klavye driveri ki zaten yokmuş :) bunlarla hiç bir ilgisi yokmuş sorunun. güzel paylaşımlara..

Edited by abdülhey
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...