Jump to content

Gümrük


SyT.sN
 Share

Recommended Posts

Kesin vardır. Türkiyeden dışarıya çıksa bile. Giden ülkenin gümrüğüne kesin takılır. Yalnız bu konuyla ilgili bir bilgim yok, tamamen benim görüşüm böyle.
Kolay gelsin.

Yalnız şuda var. Mesela yurt dışından getirttiğin ürünü aldığın site çok önemli, çünkü bazı sitelerde hiçbir sorun olamdan gümrükten çok rahat geçiyor.
Ama bazılarında takılıyor.

Bence kargo şirketleri ile görüşmende fayda var.
Kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

[font="Tahoma"]Gönderiyi iptal ettim konuda kapatılabilir ve ayrıca bir bilgi ekliğim size kanmayın :D

(Site başka olduğu için sadece içeriği kopyalıyorum eğer izin verirlerse siteyide yazarım bilginiz olsun.Benim başıma geliyordu azdaha araştırdım böyle sonuçlar çıktı bilgilendirim dedim)
[/font]
[code]Merhaba arkadaşlar, az evvel bir dolandırıcı bana mail attı, bunu sizlerle paylaşıp başka arkadaşların dolandırılmasını engellemeye yardımcı olmak istedim.

Sahibinden.com üzerindeki fotoğraf makinası ilanıma ingilizce bir mesajla alıcı olduğunu belirten dolandırıcı biraz mailleştikten sonra, eteğindeki taşları döktü:)

Kendisinin ingilterede olduğunu, kısa süre önce görev için nijerya ya giden oğluna bir hediye göndermek istediğini söyledi, konuştuk anlaştık(ben bu sürede araştırma yaptım) iş para transferine gelince parayı hesabıma göndereceğini, bankasından bana mail geleceğini, ardından benim kargoyu göndereceğimi ve kargo faturasındaki bir bilgiyi(fatura numarası gibi) maile girip cevapladıktan sonra bankasının parayı aktive edeceğine dair bir hikaye uydurdu, dolandırıcı olduğuna emin oldum.

Tabi biraz inceleyince dolandırıcı olduğu anlaşılıyor. sahibinden.com profilinde california olarak kaydetmiş, kendisi ingilterede(imiş) ama. Sonu 1990 ile biten bir mail adresi almış ama, oğlu var, üstelik nijeryada görevde. Zaten sahibinden.com uluslar arası aramalarda çıkan bir site değil, ingiltereden arama yapan birisinin benim ilanıma ulaşma ihtimali %1

Siz siz olun bu tip kişilere dikkat edin, aşşağıda bu kişinin bana verdiği mesajlaşma adresleri, ve kargonun gönderilmesi için verdiği adresi veriyorum. Bunlarla karşılaşırsanız dikkatli olunuz.

[email protected]

barrymichelle1990[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com

Name : Ade Dayo
Address: # 17 Jaiyeola Street, Mokola Oremeji ibadan.
City : Ibadan.
State : Oyo State.
Country: Nigeria.
ZipCode: 23402.
Tel# +2348066683481[/code]

Buda başka biri ;

[code]Bugün sahibinden.com üzerinden 13-06-2010 00:52 tarihinde "willy1000" adlı kullanıcıdan aşağıdaki mesaj aldım birilanımla ilgili.

"Hello, do you still have this Item available for sale? What is the Price? , mail me back at j.willy1000[b][color=#FF0000]Forumda msn, mail, adres, gerçek isim vs. bilgilerinizi paylaşmayınız[/color][/b].com"

Bende ürünün hala satışta olduğunu ve fiyatını söyledim (160$ dedim). Bana 100$ fazla önererek şu maili gönderdi:

"Thanks for the mail,i am in UK right now so I will offer 260 USD for the Item with the sending Fee by EMS APS in PTT express mail to my Son who just went on a mission to Nigeria, so send me your bank details and your name,so that i can send the money by bank transfer, also i will like you to remove the item from the auction because i am ready to Pay for the item . so here is the shipping address below:

Name : Oluwasegun Adedayo
Address: # 17 Jaiyeola Street, Mokola Oremeji ibadan.
City : Ibadan.
State : Oyo State.
Country: Nigeria.
ZipCode: 23402.
Tel# +2347089215224
Thanks." [/code]

Edited by SyT.sN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...