Jump to content

Microsoft Lisansları Hakkında


gx2_41
 Share

Recommended Posts

arkadaşlar merhaba 2 - 3 hafta önce bir avukatlık bürosundan microsoft lisanslarımız ile ilgili bir yazı aldık o yazıda microsoftun bu bürodaki bir kaç avukata vermiş olduğu vekaletide ekliydi yazıda bir tarih vardı bu tarihe kadar microsoft çözüm ortaklarından biri ile iletişime geçip SAM çalışması yaptırın yazıyordu bizde bir firma ile görüşüp eksik lisanslarımızı tamamlatmak amacı ile SAM çalışmasını yaptırdık bir kaç eksik lisansımız vardı bunları satın aldık şimdi o avukatlık bürosundan bir yetkiliden bir telefon aldık lisanslarını tamamladınızmı bize şu an elinizde kaç bilgisayar var kaç lisans var bununla ilgili envanter çalışması yapıp gönderin dediler bizim eksik bulunan ve tamamladığımız lisanslarımız şunlar :

021-09707 Microsoft (R) Office 2010 Sngl OPEN 1 License No Level 1 Adet
P73-04982 Microsoft (R) Windows (R) Server Standart 2008 R2 Sngl OPEN 1 License No Level 1 Adet
R18-02709 Microsoft (R) Windows (R) Server CAL 2008 Sngl OPEN 1 License No Level User CAL User 4 Adet
359-05356 Microsoft (R) SQL CAL 2008 R2 Sngl OPEN 1 License No Level User CAL User CAL 14 Adet
FQC-02872 Microsoft (R) Windows Professional 7 Sngl OPEN 1 License No Level Legalization Get Gen 1 Adet

envanter çalışmamızda bu lisansları nasıl yazmamız gerekiyor mesela

359-05356 Microsoft (R) SQL CAL 2008 R2 Sngl OPEN 1 License No Level User CAL User CAL 14 Adet


bu ne lisansıdır bilgiişlemcimiz yok zor durumdayız bu lisansların tek tek ne lisansı olduğunu öğrenmemiz lazım yardımcı olabilecek arkadaşımız varsa çok seviniriz şimdiden çok teşekür ederiz ...
Link to comment
Share on other sites

Aynen ordaki gibi yazarsan sorun olmaz. Ama ben anladığım kadarını açıklıyim. Oda seni genel olarak bilgilendirmek için. Hepsinde open yazıyor. Bu birden fazla makinaya aynı lisans numarasıyla kurulabilir anlamında, tabiki bununda normalde limitleri var sınırsız makinaya kurup sınırsız kere aktivasyon yapabilirsin anlamına gelmiyor. Aslında işyerindeki PC sayılarını da yazsan iyi olurdu. Görünüşe göre bir Standart 2008 R2 serverın ve 14 tanede kullanıcı PC var. Her pc nin servera bağlanması server üzerinden sql kullanması (server sql kullanan başka bir programı çalıştırıyor) için PC lere CAL denen bağlanma hakkı diyebileceğimiz lisans alınıyor. Bu duruma göre 4 CAL almışsın, aynı anda 4 PC servera bağlanabilir diyor. Bu bağlantıdan kastım tabiki her makina server üzerinde dosya paylaşımlarını görüp bağlanabilir ama anlatmak istediğim terminal bağlantısı yani uzak masaüstü gibi bişey. Bu 14 makinanda 14 Sql CAL aldıgın için hepsi sql çalıştırma hakkına sahip anlamında. Çalıştırma hakkına sahip derken 14 makinaya sql kuracaksın anlamında değilde server üzerine 1 sql kurup makinalar servera bağlanarak server üzerinden sql kullancak gibi bişey. Ofis için Cal lisanları var mı bilemiyorum. Eğer varsa pc kullanıcısı server a bağlanıp server üzerinden ofis kullanmak isterse ona göre ofis CAL da gerekebilir. Mesela bir firma sadece server üzerine ofis programını kurar, tüm makinalar ofis programını uzak masaüsüstü aracılığıyla bağlanarak server üzerinden çalıştırır. Böylece her PC ye ayrı ayrı ofis programı satın alacağına 1 tane ofis programı alır, 14 tanede CAL satın alır. CAL maliyeti ayrı ayrı ofis maliyetinden ucuz olacağı için tasarruf etmiş olur. Böyle bişi işte anlatması zor :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...