Jump to content

600.000 Mac Bilgisayarda Virüs Var


mucit41
 Share

Recommended Posts

[size="4"][color="#0000FF"][b]600.000 Mac Bilgisayarda Virüs Var[/b][/color][/size]

[quote]http://www.techno-labs.com/1/32098/1/600000-mac-bilgisayarda-virus-var.html[/quote]

[b]05.04.2012[/b]

[quote]
[b]Mac bilgisayarlarda virüs olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.[/b]

Rus antivirüs firması Dr. Web, Flashback botnet adlı kötücül yazılımın 600 binden fazla Mac bilgisayara bulaştığını iddia etti. Bu 600 bin Mac bilgisayardan 274'ünün Apple'ın anavatanı Cupertino'da bulunduğunu belirten firma, Mac'lerin artık virüssüz bir kullanım vaat etmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

[img]http://www.techno-labs.com/image/index/46/flashback-malware-2.jpg[/img]

Yukarıdaki görselde görülebileceği üzere virüslü Mac'lerin yarısından fazlası ABD'de bulunuyor. Virüslü Mac sayısı konusunda ABD'yi Kanada ve İngiltere takip ediyor. Tabloda yansıtılan bilgilere göre ülkemizde de virüslü Mac'ler bulunuyor, fakat fazla Mac kullanıcımız bulunmadığı için genele oranla epey düşük bir miktar ortaya çıkmış[/quote]
Link to comment
Share on other sites

Bu haber gerçek ise biraz sevineceğim sonra üzülmemek elde değil. Bizim iş yerinde 5 tane mac var ve bunlar mac os x'e virüs bulaşmaz bulaşsa da çalışmaz diye seviniyorlar, şimdi bu mac os x'ler Flashback kapmış olup olmadığı nasıl anlaşılacak nasıl test edeceğiz.

Link to comment
Share on other sites

Aynı haber biraz daha ayrıntısıyla Chip Türkiye'dede yer alıyor. Başlık "550.000 Mac zombi olmuş!"..

[quote]550.000 [b]Mac zombi olmuş!

Mac kullanıcıları "bizde virüs yok" diye övünürken, yüzbinlerce Mac sistem zombiye dönüşmüş![/b]

Macintosh sistemler için özel yazılmış Flashback Trojan zararlısı, bir Java açığından yararlanarak 550.000 Mac'den oluşan zombi ordusu yarattı. Söz konusu saldırıya sebep olan Java açığını, Apple Salı günü yayınladığı yama ile kapadı. Aynı açık Microsoft tarafından 6 hafta önce kapatılmıştı.

Rus antivirüs sitesi Dr Web'e göre, saldırıdan etkilenen Mac'lerin büyük çoğunluğu Amerika'da (yüzde 56.6, 303.449 bilgisayar). Kanada, yüzde 19.8, 106.379 bilgisayar ve İngiltere yüzde 12.8, 68.577 bilgisayar... Ülkemizde ise bu sayının çok çok düşük olduğunu tahmin ediyoruz.

Flashback trojan zararlısı, kullanıcı ile etkileşime geçmeden kendini yükleyebilme kapasitesine sahip; zaten bu kadar fazla sayıda bilgisayara bulaşmasının sebebi de bu. Kullanıcı, zararlının kodlarının olduğu bir siteye girdiğinde, zararlı kullanıcının bilgisi olmadan bilgisayara yükleniyor.

"Kullanıcı, BackDoor.Flashback.39 zararlısının bulunduğu siteye girdiğinde, zararlıyı içeren Java uygulaması, JavaScript kodlarını kullanarak yükleniyor" diye açıklıyor Dr Web. Zararlı bilgisayara yüklendiğinde sistemde bir arka kapı açıyor, böylece daha fazla zararlının bilgisayara girmesini sağlıyor.

[b]Chip Türkiye-06/04/2012[/b]
[/quote]

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Yani şimdi bu durum biraz filmden alıntı gibi olacak ama benzer bir durum mesela Titanik e tanrı bile batıramaz dediler, ama sonuc ortada titanik batalı kac sene oldu ve hala denizin dibinde parcalarını alıp inceleme yapıyorlar :)

Link to comment
Share on other sites

[b]Mac Osx e hiçbirşeycikler yapamazlar.Yeni veriyon gelir düzelir.Yıllardır bu böyle.Windowsta dolu virüs varda ne oluyor?? <_< [/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...