Jump to content

İsrail İran'ı Böyle Vuracak !


vjugur
 Share

  

7 members have voted

  1. 1. Sizce İran ve İsrail Arasında Savaş Başlasa ABD ve AB Taraf Olmassa Savaşı Hangi Ülke Kazanır.

    • İran Kazanır
      7
    • İsrail Kazanır
      0


Recommended Posts

[img]http://haber5.net/12/02/17/15/3212/israil-iran.jpg[/img]

[color="#006400"][i][b]İsrail'in İran'ı vurma planı ilk kez açıklandı. İsrail televizyonu Channel 10, İsrail'in İran'a saldırma planını anlattı. Başrolde F-15'ler var, pilotlar belli.
Ordu yetkilileri ile haftalarca görüşmeler yaparak nükleer müzakerelerin bir sonuca varamaması durumunda İsrail’in İran’a karşı başlatacağı saldırının detaylarını ortaya koydu. Kanalın muhabiri Alon Ben-David’e göre İsrail, 23 Mayıs’ta Bağdat’ta gerçekleşecek ikinci tur müzakerelere kadar bekleyecek, müzakerelerin çökmesi durumunda orduya İran’ın nükleer tesislerine saldırı emri verilecek.

F-15'LER ÖN CEPHEDE

Operasyonda onlarca saldırı uçağı, eskort jetleri, havada yakıt ikmali sağlayan tanker uçaklar, elektronik savaş uçakları ve kurtarma helikopterleri yer alacak. İsrail filosunun en uzun mesafe uçma kapasitesine sahip uçağı olan F-15’ler ön cephede yer alacak. Hava Kuvvetlerinin ‘Eitan’ adlı insansız uçağı da İran’a gidecek. Şimdiden pilotların ailelerini yerleştirmeleri için üslerden uzakta yer alan güvenli bölgeler de oluşturulmuş.

NÜKLEER PROGRAM

Ancak İsrail Hava Kuvvetleri’nin İran’ın tüm nükleer programını yok edebilecek kapasitesi bulunmuyor, bu nedenle ‘kısa ve profesyonel’ bir saldırı planlanıyor. Operasyonda kayıplar verileceği de kabul ediliyor. Gilad adlı bir subay “Bazıları görevden geriye dönemeyecek” diyor. İsrail, operasyonun ardından başta Lübnan Hizbullahı’ndan olmak üzere saldırıların başlayacağını, ülkenin kuzeyinde 30 yıldır görülmemiş tam kapsamlı bir savaş çıkacağını da kabul ediyor.[/b][/i][/color]

[color="#FF0000"][i][b]Kaynak:[/b][/i][/color]
[code]http://www.haber365.com/Haber/Israil_Irani_Boyle_Vuracak/[/code] Edited by vjugur
Link to comment
Share on other sites

bence psikolojik savaş İran savaşı topla tüfekle olmaz lübnan ırak suriye politikaları gibi olur ama Allahtan Ahmedinejad iç karışıklığa izin vermiyor hatırlarsanız iran seçimlerinde ortalık karışınca dünya basınına bile yasak koydurmuştu adam ülkesine sahip çıkıyor iyi veya kötü dik durmasını bildiği sürece hiç bir şey olmaz.

Link to comment
Share on other sites

[color="#006400"][i][b]s_oguz. Haklısınız Abd ve Avrupa İranda iç savaş çıkarmayı hedefliyor ancak ahmedinejad buna izin verecek bir lider değil çok zeki bir insan Ambargolara karşı dik durması ve müslüman ülkelerininde irana sahip çıkması gerekiyor Türkiye içinde İran çok Önemli bir ülke Güçlü bir ülke bence iran Müttefiklerimizden olmalı ve bu baki kalmalı [/b][/i][/color]

Link to comment
Share on other sites

amerika :rolleyes2: bunları yapan savaş çıktığı zaman türkiye seveseve savaşa girmek zorunda yani nato ülkesiniz malesef yapacak birsey yok amerikanın derti doğu taraftaki siyah altını almak nüklee değil aslında afgaristan ırak lubnana neden savaş açtılar siyah altın için bizim müslüman insanlarımızda iş yok kardeşim hepsi bir araya gelse ne amerika ne rusya nede avrupa bize karışır hiç birsey yapamazlar müslüman ülkeler bencil olmuşlar hep kendi ülkelerini düşünüyorlar hiç yarını düşünmüyorlar birlik olsak şu an dünyanın en zengin ülkeleri olur müslüman ülkeleri neyse bunlar derin konular daha neler neler var bilmediğimiz :shiftyninja:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...