Jump to content

Format Atarken Sorun


stopdanger
 Share

Recommended Posts

Arkadaslar, arkadasın pc si bozuk bana format at diye verdi fakat pc acıldıgında windows system32 flan buunamadı dıyo acılmıyo 1 tusa basınca reset atıyo . Ben biostan ayarları yptım snra yenıden baslattım o system 32 yazısı gelmeden once [b]5 sanise[/b] filan önce ekranda tusa basın filan dıyo sonrasında anında system32 diyor yine.acaba neden kaynaklanıyor ? ( cd writer saglam baska pcde denedım )
Link to comment
Share on other sites

Ynt: XP'De " C:\Windows\System32\Config\System hatası



Elinde bir XP cdsi varsa onu tak . bilgisayarı CDden başlat... Bir süre sonra sana onar yada devam et diye bir seçenek sunacak burada R harfine bas yani onar..

Açılan dos sayfasında 1 tuşuna bas ve Enter
Sonra alttaki komutla Config klasörüne geç

CD C:\Windows\System32\Config > Enter
Burada şu komutu yaz : REN system system.old > Enter

Sonra şunu yaz :
COPY C:\Windows\Repair\system > Enter

Kopyalama işlemi tamamlanınca CDyi çıkar bilgisayarı yeniden başlat sorun çözülmüş olacaktır..

Link to comment
Share on other sites

windows cd takınca r ye bas diye bir tus cıkmassa
Eğer elindeki normal bir kurulum CDsi ise ve bilgisayarı CDden başlatıp : "CDden önyükleme için bir tuşa basın " dediği zaman bir tuşa basıp Kur dosyaları kopyalıyor ekranı geldiyse o ekranın sonunda yani kopyalama bitince sana sormuştur..
İşte orada karşına üç seçenek sunacak bunlar R , Enter ve F3 ..
R onarma Enter kuruluma devam etme ve F3 kurulumdan çıkış..
Bunlardan R harfine basman gerekiyor.. Eğer sen bu kısımda R harfini göremediysen senin elindeki CD özelleştirilmiş bir CDdir

Link to comment
Share on other sites

o arkadaşın harddiskini çıkar kendi pc nen de formatlamayı dene yada başka pc de dene.

Link to comment
Share on other sites

[quote]o arkadaşın harddiskini çıkar kendi pc nen de formatlamayı dene yada başka pc de dene.
[/quote]

denedim benmkınde gordu, formata basladı bıtırdı yenden baslattı pcyi fakat sonrasında acılırken cd tus basın flan dedı 3 sn sonra işletim sistemi , yükleme hatası flan dıyo hep

Link to comment
Share on other sites

format cd ni degiştir başka format cd siyle yüklemeye çalış birde windows 7 lite kurmayı dene.

Link to comment
Share on other sites

[quote]format cd ni degiştir başka format cd siyle yüklemeye çalış birde windows 7 lite kurmayı dene.
[/quote]
denerim fakat pc cok iyi değil sadece int girme ve film izleme icin kullancak arkadas. birde bnm pcde okudu format cdsini ve yukledıde sonradan dedğim hatayı verdi o cd le en az 3 kere format attımdı.

Link to comment
Share on other sites

ya cd sorunlu yada harddiskin harddiskini HD Tune ile tarat kablolarını degiştir.

Link to comment
Share on other sites

cdrom benm pcde taktım calısıyor arkadasta calısmıyor dediğiniz gibi kablo sorunlu olabilir fakat system32 yazısından önce çok kısa bir süre5 sanise flan görünüyor sonra system 32 gelıyor.Birde bnm pcde format atmayı denedım attıktan sonra işletim sistemi yükleme hatası verdi bu neden olabilir ?

Link to comment
Share on other sites

kendi bilgisayarın açıkken harddiskin takılıyken o arkadaşın harddiskini de tak 2 harddiski bagla senin bilgisayar açıkken o arkadaşın harddiskini görecekmi senin bilgisayarın.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='messages' date='29 April 2012 - 11:06 ' timestamp='1335686782' post='1193998']
kendi bilgisayarın açıkken harddiskin takılıyken o arkadaşın harddiskini de tak 2 harddiski bagla senin bilgisayar açıkken o arkadaşın harddiskini görecekmi senin bilgisayarın.
[/quote]
denerim ama format atmaya calısırken gordu harddiski

Link to comment
Share on other sites

Bilgisayar “verifying Dmi Pool Data” Mesajında DonarsaR Yani Hatası başlangıçta

DMI veya Desktop Management Interface (Masaüstü Yönetim Arabirimi) sistem donanım bileşenleri ile onları yöneten yazılım arasındaki soyut bir katmandır. System Management BIOS (SMBIOS) donanım bilgilerini uygun şekle sokup işletim sistemine aktaran BIOS’un bir uzantısıdır. Pool Data (Veri Havuzu) bilgidir. Kısacası, BIOS, ekranda "Verifying DMI pool data" mesajı belirdiğinde işletim sistemine gönderilen veri tablosunu kontrol etmektedir. Eğer bu kontrolün sonucu başarısız olursa bir hata bildiriminde bulunur.

Sebepler:

1. Bilgisayarın açılış dosyaları (boot files) hasarlıdır.
2. Sabit disk sürücüsünün ayarları hatalıdır.
3. Bilgisayarın içinde floppy disket veya CD/DVD kalmış olabilir.
4. Açılış aygıtları sıralaması uygun değildir.
5. BIOS hasarlıdır veya ayarlarında sorun vardır.
6. Bağlantılar eksik veya uygun değildir.
7. Sabit disk veya başka bir donanım birimi arızalıdır.

Çözümler:

Hasarlı Açılış Dosyaları

Eğer bilgisayar sürücüde açılış dosyalarını bulamaz ise açılış sırasında " verifying dmi pool data..." mesajı eşliğinde kendini kapatabilir. Bunu çözmek için,

• Bir açılış disketi ile sistemi başlatın. Ancak bu disket sorunlu bilgisayarda yüklü aynı işletim sistemi tarafından oluşturulmuş bir açılış disketi olmalıdır.

• Komut satırına “sys c:” yazılıp “enter” tuşuna basın. İşlem bittiğinde “File system transferred” mesajını görmüş olmanız gerekir. Sistem dosyalarının transferinden sonra disketi çıkartın ve sistemi yeniden başlatın.

Eğer bilgisayar yine açılmıyorsa diskte temel açılış kaydını (master boot record) yeniden oluşturmak için tekrar aynı disketle sistemi başlatın. Komut satırına "fdisk /mbr" yazıp “enter” tuşuna basın. Bu işlem sonunda herhangi bir mesaj almamış olmanız gerekir. Bundan sonra disketi çıkartın ve sistemi yeniden başlatın.

Not: Yukarıdaki bilgiler yalnızca Microsoft Windows kullanıcıları içindir. Eğer Linux/Unix veya OS/2 gibi diğer işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız ve bilgisayarınız bu DMI hata mesajı ile donup kalıyorsa Linux/Unix türevinin uygun biçimde kurulu olduğundan ve/veya açılış yöneticinizin (boot manager) hasarlı olmadığından emin olun.

Hatalı Sabit Disk Ayarları

Bilgisayarın “verifying dmi pool data” mesajı eşliğinde donup kalması BIOS’daki sabit disk ayarlarının doğru biçimde yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.

BIOS ayarlarına girin ve sabit disk sürücüsü ayarlarını kontrol edin ve gerekli düzeltmeleri yapın ve/veya “Auto Detect” olarak ayarlayın.

İçeride Unutulmuş floppy disket veya CD/DVD

Disket veya CD/DVD sürücüsü içinde herhangi bir disket veya CD/DVD kalmış olup olmadığını kontrol edin. Bazı durumlarda açılış aşamalarını sekteye uğratacak şekilde bilgisayar bu iki sürücünün birinden açılışı yapmaya çalışabilir.

Uygun Olmayan Açılış Aygıtları Sıralaması

Bu hata mesajını alıyorsanız bilgisayarınızdaki açılış aygıtı öncelikleri uygun olmayabilir. BIOS ayarlarına girin ve açılış öncelik sıralamasını uygun biçime getirin. Floppy disketin birinci, sabit diskin ikinci ve CD-ROM’un üçüncü sırada düzenlenmesi önerilir.

Hasarlı BIOS veya Uygun Olmayan Ayarlar

Eğer yukarıdakilerden bir sonuç alamazsanız BIOS’u resetleyerek fabrika ayarlarına geri döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Eksik veya Uygun Olmayan Bağlantılar

Eğer bilgisayarınızı bir yerden bir yere taşıdıysanız veya bilgisayarınıza yeni bir donanım ilavesi yaptıysanız herhangi bir bağlantının gevşemiş olması veya tamamen yerinden çıkmış olması olasılıklar içindedir. Sabit disk, floppy ve CD/DVD-rom kablolarının uygun şekilde bağlı olup olmadıklarını kontrol edin.

Arızalı Sabit Disk veya Arızalı Donanım Aygıtı

Yukarıda sayılanların hiçbiri soruna çözüm getirmiyorsa sabit diskin veya başka bir donanım biriminin arıza olma olasılığı yüksektir.

Herhangi bir donanım birimini değiştirmeden önce fdisk yaparak disk üzerindeki bölümlendirmeyi silip tekrar oluşturmanız ve işletim sistemini yeniden yüklemeniz önerilir.

Edited by messages
Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...