Jump to content

Blackberry 10 Tanıtıldı


Recommended Posts

[center][color="#FF0000"][size="3"][font="Microsoft Sans Serif"]RIM, ABD'de başlayan BlackBerry World etkinliğinde BlackBerry 10'u resmen tanıttı. Kanadalı şirket bu akıllı telefonda kullandığı QNX işletim sistemi ile rekabete dönmeyi planlıyor.[/font][/size][/color][/center]

[center][font="Microsoft Sans Serif"][size="3"]Sizlere BlackBerry 10'dan görüntülerin çıktığını ve hangi işletim sisteminde olduğunu merak ettiğimizi aktarmıştık.
Aslında BlackBerry 10 geçen yılın ikinci yarısında BBX adıyla resmiyet kazanmıştı fakat RIM, 2012 yılının sonlarında BlackBerry 10'u bizlere detaylı bir şekilde ilk kez göstermiş oldu.
Telefonu biraz inceleyecek olursak, anlaşılabilecek ve kolaylıkla kullanılabilecek çoklu dokunmatik hareketler üzerine yoğunlaşıldığını görüyoruz.
Böylece kullanıcının uygulamalar, mesajlar veya bildirimler arasında hızlı parmak hareketleriyle geçiş yapmasına imkan tanınmış. Dikkatli bir şekilde bakacak olursak, menüler arasındaki geçişin muazzam olduğunu görürüz.
Bu seride fiziksel klavyenin yerine dokunmatik klavyenin olması azda olsa iPhone'u anımsatıyor. Fakat buradaki kullanılan mantık diğer dokunmatik klavyelerden biraz daha farklı.
Klavyede bastığınız harfin karşılığına gelebilecek en çok kullanılan bir kelimeyi size tavsiye ediyor ve böylelikle uzun uzun yazmanıza gerek kalmadan bir cümleyi kolayca bitirebiliyorsunuz.
Videoda gördüğümüz kadarı ile sadece ingilizce olarak tavsiye ediyor, ancak bunun dil seçimine göre değişeceği kesin. Şimdi isterseniz BlackBerry 10'un videosuna birlikte göz atalım.[/size][/font][/center]

[center][media]http://www.youtube.com/watch?v=JEPYYo0-gfc&feature=youtu.be&hd=1[/media][/center]

[size="3"][font="Microsoft Sans Serif"][center]KAYNAK:
[code]http://shiftdelete.net/avea/blackberry-10-tanitildi-36874.html[/code][/center][/font][/size] Edited by Alperen.Kilicarslan
Link to comment
Share on other sites

[b]Klavyesiz BB,BB degildir.BB yi BB yapan klavyesidir.[/b]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Asabidj45' date='03 May 2012 - 22:38 ' timestamp='1336073900' post='1196141']
Bence hoş olmuş :) Klavyeye alıştık ancak farklı ürünlerin de piyasaya sunulması gerekli diye düşünüyorum. :) Kullanıcıların tercihine bırakılmalı.
[/quote]
[b]BB kurumsal odaklı bir firma.bu nedenlerde şirkette klavye şart :)[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...