Jump to content

Asabidj45

Üye
  • Posts

    151
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Asabidj45

  1. Fiyatların ütopik olduğunu biliyorum fakat karşılığını alacaksam değebileceğine inanıyorum. Bunun dışında açıkçası cd/romu iptal etmek istemiyorum. Anladığım kadarıyla yalnızca eski hddyi çıkarıp yerine sata ssd takabilmem mümkün ve bunda da 2 tb olması sorun yaratmayacak. Cihazın fotoğraflarını da hangi diske uygun olduğunun daha iyi anlaşılması adına ekte gönderiyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
  2. Merhaba arkadaşlar. Ben Lenovo Ideapad 320 17ikb i5-8250U/12GB/2TB/GeForce MX150 4GB/81BJ001HTX model cihaz kullanıyorum. Lakin cihazda varsayılan olarak gelen 2 TB Seagate HDD bozulduğu için mevcut HDD'nin yerine bir adet 2 TB'lık SSD takmak istiyorum. Fakat hangi tür bir SSD takmam gerektiğini (sata3, M.2 vs.) ve/ya bilgisayarın 2 TB bir SSD'yi destekleyip desteklemediğini tam olarak bilemediğimden sizlerin yardımına başvurmak istedim. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Unutmadan ekleyeyim; cihazda yer alan CD/ROM'u iptal etmek istemiyorum. Ya uyumlu bir SSD ya da mevcut HDD'nin muadilini takabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
  3. - Bilgisayar bilgisi iyi olan arkadaşların dikkatine / acil yardım. - Öncelikle iyi akşamlar. 1,5 yıl kadar önce cüzi bir rakama ve yine fiyatıyla eşdeğer cüzi bir donanıma sahip olan bir Acer bilgisayar almıştım. Lakin yakın zamanda yazılımı iyice şiştiği ve kasmalar yaşattığı için hantal mı hantal çalışan bilgisayarıma format attım ve Windows 8.1 yükledim. Sorun o ki Windows 7'de çalışan touchpad, 8 ve üzeri sürümlerde çalışmıyordu. (Test edildi) Ben de bilgisayarı mecburen harici fare ile kullanıyordum. Fakat bugün durup dururken sorunsuzca kullandığım dahili klavye de çalışmayı bıraktı. Hatta durum öyle ki fiziksel butondan dahi bilgisayarı kapatamıyorum. Sebebini düşünüyorum, touchpad için driver kurmaya çalışmıştım fakat driver paketinin aynı touchpad markası için (Elantech) başka bir bilgisayar üreticisi tarafından (Lenovo) kendi bilgisayarlarına yönelik sunduğu paket olduğunu farkettim. Akabinde klavye çalışmamaya başladı fakat sorunun onunla ne kadar alakalı olduğunu da bilmiyorum çünkü kesin onu kurduğum için oldu da diyemem, rastlantı olabilir. Onun dışında bilgisayara yaptığım hiçbir şey de yok. İnternette çözüm ararken bilgisayarı güvenli başlatmakla ilgili bazı öneriler gördüm. Yöntemi denerken bilgisayar seçim ekranında kaldı ve klavye dahil bilgisayar üzerindeki hiçbir tuş çalışmadığı için şu an el mahkum oturdum bilgisayarın pilinin bitmesini bekliyorum. Acil çözüm önerilerinizi bekliyorum çünkü bu bilgisayar elim ayağım gibi bir şey. Bana ait ne varsa bu cihazda ve ben şu an kullanamıyorum. Biliyorum sözü uzattım ve epey dolandırdım ancak durum benim için çok önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Not: Bilgisayarla ilgili son durum da bu.
  4. Acaba beni hatırlayan var mıdır? :)

    1. Show previous comments  2 more
    2. Asabidj45
    3. casper0007

      casper0007

      bak secret.one hatırlıyorum benım dediğim nick çok benzer nickler çıktı o yuzden bu arada hatırlatma ıcın thank

    4. Asabidj45

      Asabidj45

      İyi akşamlar :)

  5. Not defteriyle değilde Dreamveawer'da değiştirmeyi deneyin. Sorununuz düzelecektir.
  6. iphone 3gs alınır mı ? :D

    1. WolfmanTR_

      WolfmanTR_

      Galaxy s3 öneririm

    2. Dexter18

      Dexter18

      adam iphone diyor demekki onu alcak parası var sen adama galaxy s3 diyon töbe töbe

      iphone 3gs iyidir kardeşim tavsiye ederim o fiyat aralığında iyi android sistemli cihazlarda var

    3. KenanK

      KenanK

      Iphone 3Gs de son çıkan oyunlar hariç istediğin herşeyi yapabileceğin bir cihaz... s3 le tabikide aynı kafada değil ama IPhone 3GS e birebir olan bütün android telefonlardan iyidir...

  7. http://shiftdelete.net/windows-8-promosyonunda-buyuk-hata-40762.html
  8. Diyelim ki Facebook'a virüslü resim yükledim. O resmi indirenin bilgisayarına virüs bulaşmış olur mu? :)

  9. Kanya West / Amazing <3

  10. Böyle birşey hiç başıma gelmedi, formattan sonra ilk kez yaşadım o yüzden acemilik var bu soruna karşı.
  11. 2 yerde bu cevabı gördüm. Aynısını denedikten sonra durumu aktaracağım tekrar. Cevap şu: "hard disk'in ide kablosunu çıkardım yanlızca dvd rom üzerinden görmesini sağladım windows 7 kurulum ekranını açıp geri hard disk'in ide kablolarını taktım ve hard diski gördü sistemin kurulu olduğu bölümü biçimlendirip tekrar kurulumu gerçekleştirdim."
  12. Son çare servise verelim bakalım. Orada belli eder kendini.
  13. Ne yaptıysam olmadı klavye hariç herşey çıkık ama yine olmuyor yine olmuyor. Format atana kadar hiç böyle olmamıştı.
  14. BIOS pilini çıkardım taktım ancak bir şey değişmedi. Zaten seyahatteydim uzun zaman geçti üzerinden hala düzeltemedim sorunu. Daha önce hiç yapmıyordu. Donanımsal olarak herhangi bir sorun olmadı. (Yerinden çıkma-pil bitmesi-tozlanma vs. vs.) Ancak harddiski arka arkaya biçimlendirmeme bağlı olarak sorun çıkmış olabileceğini düşünüyorum. Servise de vermek istemiyorum. Bunu nasıl anlayabilirim? (Sorunun harddiskten kaynaklanıp kaynaklanmadığını.)
×
×
  • Create New...